اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با علی مه لقا، مدیرعامل گرانول مروارید یزد: صادرات محوری شرط تولید و توسعه ماست

بسپار/ایران پلیمر شرکت گرانول مروارید یزد از سال 1381 در زمینه تولید و بازرگانی مواد اولیه و کامپاندهای ترموپلاستیک فعالیت دارد. فعالیت های تولیدی آن، تولید کامپاندهای ترموپلاستیک بر اساس فرمولاسیون مورد درخواست مشتری و تولید گرانولهای ترموپلاستیک با خواص ثابت نزدیک به مواد نو از مواد همگن صنایع پتروشیمی و کارخانجات پلاستیک مانند کلوخه ، پودر و… است.

مه لقا: شرکت ما در صنعت کامپاند و مستربچ با 22 سال سابقه درحال فعالیت است. شروع کار ما با صنعت بازیافت بود که دو خط مدرن از اتریش برای اولین بار وارد کردیم و تا سال 1396 به بازیافت ادامه دادیم که این دو خط تولید به هشت خط تولید رسید. پس از آن سالها، تحولاتی در مجموعه صورت گرفت و ما وارد صنعت کامپاند شدیم و در ادامه ترکیبی از فعالیت تولید کامپاند و بازیافت را در پیش گرفتیم. شرکت ما طی ده سال گذشته به صورت کلی سیاست را بر مبنای صادرات گذاشته و در حال حاضر به 14 کشور دنیا از جمله 7 کشور اروپایی صادرات داریم. روزانه ظرفیت تولید ما به 100 تن میرسد.
برگزاری همایش ها و کنفرانس های بین المللی صددرصد در راهبرد و پیشرفت این صنعت بسیار موثر است. در سالهای اخیر همایش مستربچ و کامپاندهای پلیمری قوی تر عمل کرده و جای خود را پیدا کرده است. چه در بحث عملیاتی و چه بار علمی و این نشانه بسیار خوبی برای صنعت ماست.
به عبارتی این نوع از مقالات و ارائه ها به شکل چراغ راهی عمل می کنند برای به روز کردن صنعت با سیاست های روز دنیا و آشنایی با روش های مدرن روز دنیا.

ایران با توجه با ظرفیت ها و پتانسیل تولید محصولات پتروشیمی، به صورت کلی از ترند ها جا مانده اما علیرغم تحریم های موجود، واحد ها از ماشین آلات و روش های تولید به روز استفاده می کنند حتی اگر این ابزار و ماشین آلات محصول کشور های آسیایی باشند. به طور کلی همگام با علم روز هستیم و این صنعت قدم های بزرگی در این مسیر برداشته است.
حدود 85 درصد پایه تولید محصولات ما از مواد داخلی است مزیتی در مقابل کشور های همجوار و اروپایی داریم و آن هم قیمت مناسب محصولات تولیدی ماست. اگر بتوانیم خود را با نیاز های بین المللی وفق بدهیم، علیرغم تحریم های صادراتی می توانیم به راحتی دست به جذب و پوشش برخی کشور ها در سطح بین المللی بزنیم.
نکته بسیار مثبتی که اخیرا می توان در صنعت دید، ایجاد تشکل ها و کارگروه های مختلف است که صاحب نظران فعال در آن عرصه در حال تبادل نظر در این کارگروه ها هستند و این پایش خروجی خوبی داشته و خواهد داشت.
انتظارات ما از دولت ها، در راستای شیوه عملکرد آنهاست که رقابت با شرکت های همسایه را سهل کنند. قیمت مواد اولیه که از پتروشیمی تامین می شود گاها برای شرکت های داخلی گرانتر از کشور های همسایه مانند ترکیه تمام می شود و این موضوع امکان رقابت نسبی را از میان می برد.
وی در پایان گفت: یک طرح توسعه ای در بحث PET را تا اواسط اردیبهشت ماه جاری به بهره برداری خواهیم رساند که تا حدود 150 تن به تولیدات کارخانه می افزاید و مبنای این طرح صددرصد صادرات محور خواهد بود.

 

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 259 ماهنامه بسپار که در نیمه اردیبهشت ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا