اختصاصی بسپار/ گفت و گو با محمدصادق محمود آبادی، مدیرعامل شرکت رنگ پوشش آزو:در زمان بیمه گزاری به خسارت احتمالی واحدهای همجوار در زمان حادثه توجه کنید

بسپار/ایران پلیمر شرکت رنگ و پوشش آزو، فعالیت خود را در زمینه تولید انواع رنگ و پوششهای صنعتی و خودرویی از سال 1380 آغاز کرده است. محمدصادق محمود آبادی، مدیرعامل شرکت رنگ پوشش آزو به خبرنگار بسپار می گوید که این شرکت با تکیه بر دانش متخصصین خود، دانش آموختگان رشته مهندسی پلیمر-گرایش رنگ از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اولین و تنها تولیدکنندهی رنگهای مخملی در ایران است.
بسپار- ضمن معرفی خود، بفرمایید آنچه این روزها به نظر می رسد بیشتر در حوادث واحدهای صنعتی می شنویم، نتیجه چیست؟ خصوصا در صنایع شیمیایی و رنگ و رزین …
محمودآبادی: بنده دانش آموخته مهندسی پلیمر و رنگ هستم که شرکت را به همراه همسرم که ایشان هم دانش آموخته همین رشته هستند، تاسیس کردیم.
طبیعتا صنعتی که درگیر با حلال هاست، مستعد آتش سوزی نیز هست و بخش موثر دیگر قیمت مناسب حلال ها در ایران و عدم گرایش به تولید رنگ های آب پایه است.
بسپار- به لحاظ ایمنی هر واحد صنعتی چه در مرحله ساخت و چه بهره برداری از چه فیلترهای ایمنی عبور می کند؟ آیا تیپ هستند و یا بسته به صنایع مختلف، متفاوتند؟
محمودآبادی: گریزی از آتش سوزی نیست و اگر اتفاقی افتاد باید به فکر مهار آن بود.
در طراحی واحد، تولیدکننده باید از ساختمان های متعدد استفاده کند تا در صورت وقوع سانحه، آتش به تمامی مجموعه را درگیر نکند و بتواند در کوتاه مدت به فعالیت خود ادامه دهد.
در مجموعه ما در قدم اول پیشگیری از آتش سوزی به شکل استفاده از پمپ های ضد جرقه و هواکش هایی برای از بین بردن تجمع بخار حلال ها و گرد پیش بینی شده است. در ابتدا ایمنی را برای افراد مشغول به کار در فضای تولید مهیا می کنیم و این موضوع در الویت ما قرار دارد.
برای هر شرکت لازم است فردی به عنوان مشاور خارج از آن سیسم هر چند ماه یکبار ساختارها و سازه های شرکت را بازبینی کند که می تواند به طور جدی در پیش گیری از آتش سوزی موثر باشد. اهمیت مشاور خارج از سازمانی مزایای زیادی دارد چرا که ایشان به فضا عادت نمی کند و به دلیل تجربه های بیشتر در موراد مختلف، مشاوره های بهتری را در دسترس قرار می دهد.
بسپار- با توجه به اینکه تجربه حادثه ای را پشت سر گذاشته اید، پیشنهادها و توصیه های شما برای امور پیشگیرانه (فنی، بیمه ای و …) در واحدهای این صنعت چیست؟
محمودآبادی: با توجه به اینکه تمامی بیمه ها خصوصی هستند، بعد از آتش سوزی به دنبال رفع مسئولیت و رفع پرداخت هزینه هستند. یکی از راه ها این است که حتما از طریق ارسال نامه رسمی به بیمه، درخواست کارشناس می کنیم، تا کارشناسی بر عهده شرکت بیمه باشد. در این حالت اگر حادثه ای اتفاق بیوفتد بیمه گذار نمی تواند از زیر بار مسوولیت خارج شود.
نکته مهمی که در آتش سوزی شرکت ما وجود داشت این بود که ما گزینه های بیمه مان را کامل مرور نکرده بودیم، یک گزینه مهم برای شرکت ما و شرکت های تولید کننده مانند ما این است که، بیمه احتمال گسترش آتش در شرکت های اطراف تولیدی را در نظر می گیرد و گزینه خسارت به همسایه حتما باید توسط بیمه کننده مورد توجه قرار بگیرد. اتفاقا هزینه مجدد و زیاد دیگری هم ندارد.
سازه شرکت ما در آتش سوزی، حدود 26 دقیقه مقاومت کرد، با توجه با اینکه سازه فلزی بود (سازه های فلزی بین 25 تا 45 دقیقه امکان مقاومت دارند). در حالی که سازه های بتنی از مقاومت بالاتری برخوردار هستند که این موضوع می تواند از اهمیت بالایی در شرکت های رنگ سازی برخوردار باشد.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 259 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در پایان اردیبهشت ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.