دبیرکل اتحادیه صنایع بازیافت ایران: قانون مدیریت پسماند اجرا نمیشود

بسپار می نویسد، دبیرکل اتحادیه صنایع بازیافت ایران گفت: در حالی که قانون مدیریت پسماند بیش از 10 سال تصویب شده، اما اجرا نمیشود و اثرات آن خطرات زیستمحیطی زیادی برای کشور ایجاد کرده است.
به گزارش فارس، حمیدرضا ملکی دبیر کل اتحادیه صنایع بازیافت ایران با حضور در غرفه فارس در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و رسانهها در مصلی امام خمینی در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اعلام این خبر گفت: با تصویب قانون مدیریت پسماند در سال 83 قرار شد، بر اساس ماده 12 این قانون هر کالایی که تولید یاوارد کشور میشود، نیم در هزار قیمت معادل آن به صندوق ملی محیط زیست واریز شود.
دبیر کل اتحادیه صنایع بازیافت ایران افزود: قرار بود، اعتبارات این صندوق برای انجام فرهنگسازی، مقابله با مشکلات زیست محیطی استفاده شود.
وی افزود: بعد از 10 سال نه تنها قانون مدیریت پسماند اجرا نمیشود، بلکه صندوق ملی محیط زیست هم تشکیل نشده است و خطرات زیست محیطی زیادی برای کشور ایجاد شده است.
وی در ادامه به مشکلات بازیافت در کشور اشاره کرد و گفت: قوانین حمایتی وجود ندارد. فشار مالیاتی بر سرمایهگذاران بسیار است و قوانینی هم که وضع شده است، مانند قانون پسماند اجرا نمیشود.
وی تأکید کرد: نگاه مسئولان باید به سمت سرمایهگذاری در بخش صنعت بازیافت باشد. مشکلات مالی سرمایهگذاران برطرف شود و مجوزهایی که برای تشکیل این شرکتها صادر میشود، باید مراحل پیچیدهای نداشته باشد.
ملکی گفت: 130 واحد پسماند در کشور خودروهای فرسوده را بازیافت میکنند. طی 7 سال گذشته 1.5میلیون خودرو از رده خارج شده است و ظرفیت اسقاط سالانه 500 هزار خودرو وجود دارد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون به ازای واردات هر خودرو 4 تا 6 خودروی داخلی فرسوده باید اسقاط شود که اگر این قوانین به درستی اجرا شود، سالانه ظرفیت اسقاط 500 هزار خودرو وجود دارد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بازیافت پسماندهای نفت و گاز و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: سالانه 900 هزار تن پسماندهای پتروشیمی در کشور بازیافت می شود.
به گفته ملکی همچنین روزانه 500 هزار تن بازیافت پسماندهای شهری در کشور توسط صنایع بازیافت فرآوری شود.
ملکی گفت: اگرچه بازیافت در برخی بخشها مانند پلیمر و لاستیک سودآور نیست، اما به دلیل اثرات حمایت از محیط زیست که میتواند داشته باشد باید دولت از سرمایهگذاران این بخش حمایت کند.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکانات صنایع بازیافت برای پسماندهای کل کشور جوابگو است، 130 واحد در کشور به بازیافت خودروهای فرسوده اقدام میکنند که جوابگو است، در سایر بخشها هم دولت باید حمایت جدی از سرمایهگذاران بکند و نگاه اقتصادی به این بخش داشته باشد.
ملکی در پاسخ به اینکه سالانه چه میزان ارزش افزوده از محل بازیافت برای کشور ایجاد میشود، گفت: ارزش افزوده آن در حد تولید ملی است و ارزش افزوده آن بسیار بالاست.