کمبود مواد اولیه تولید تایر در کشور را به مرحله هشدار رساند

بسپار/ ایران پلیمر کمتر کسی تصور میکرد روند تخصیص ارز در کشور بهشکلی پیش رفته باشد که شرکتهای تولیدکننده تایر با بحرانی به نام تامین مواداولیه روبهرو شوند.
بحران اینبار به انبارهای مواد اولیه تولید تایر رسیده است. آن زمان که بانک مرکزی فهرست شرکتها و افرادی را که برای واردات کالاهای اساسی ارز دولتی دریافت کردهاند، منتشر کرد، کمتر کسی تصور میکرد روند تخصیص ارز در کشور بهشکلی پیش رفته باشد که شرکتهای تولیدکننده تایر با بحرانی به نام تامین مواداولیه روبهرو شوند. حالا اما وضعیت انبارهای تایرسازان به مرحله هشدار رسیده است و رئیس انجمن صنفی صنعت تایر از بحرانی شدن وضعیت در بسیاری از کارخانههای تایرسازی خبر میدهد. دکتر محمدرضا تقیگنجی درگفتوگو با روزنامه «دنیایخودرو» عدم تخصیص بهموقع ارز برای خرید مواداولیه تایر را مهمترین دلیل برای ایجاد وضعیت فعلی میداند و میگوید: برخی کارخانهها تا 10روز و برخی دیگر حداکثر تا 20روز دیگر، بعضی مواداولیه تایرسازی را در انبارهای خود موجود دارند و ازآنجاکه در شرایط فعلی امیدی به رسیدن بهموقع کالا نیست، تنها واژهای که میتوان برای وضعیت کارخانههای تولید تایر بهکار برد، بحران است.
وی مشکل اصلی را عدم تخصیص ارز به تمام مواداولیه تایرسازی دانست و بیان کرد: برای تولید یک حلقه تایر از 70 نوع ماده اولیه استفاده میشود و درصورت تمام شدن هریک از این مادهها، خط تولید تعطیل خواهد شد. بههمین دلیل بانکمرکزی باید مساعدت بیشتری کرده و ارز مورد نیاز برای واردات تمام مواداولیه را بهصورت یکجا تایید کند. چراکه در نبود هریک از این مواد شیمیایی خط تولید متوقف خواهد شد.
گنجی با تاکید بر اینکه ارزی که توسط شرکتهای تایرساز درخواست میشود، نباید در صف تعیین اولویت توسط کارشناسان بانک مرکزی بماند، گفت: اگر همین امروز دولت اقدام به اصلاح روند تخصیص ارز به تایرسازان کند، باز هم شاهد گپ یک ماهه تا رسیدن مواد اولیه به خطوط تولید خواهیم بود و این اتفاق برای صنعت و بازار تایر کشور چندان خوشایند نیست.
رئیس انجمن صنعت تایر کشور از کمبود شدید استیل کورد و برخی مواد شیمیایی خاص تولید تایر خبر داد و گفت: متاسفانه شرکتهایی که اقدام به واردات کائوچوی طبیعی کرده بودند، بهرغم استفاده از ارز دولتی، محصول خود را به جای کیلویی 7هزارتومان به قیمت هر کیلو 12هزارتومان به تایرسازان میفروشند. این درحالی است که صنعت تایر قیمت تمامشده محصولات خود را برمبنای کائوچوی 7هزارتومانی تعیین کرده و حالا مجبور است این کالا را در بازار آزاد و با قیمتی نزدیک به دو برابر تهیه کند. وی اظهار امیدواری کرد بانکمرکزی پیشاز تعطیل شدن خط تولید کارخانههای تولید تایر نسبتبه اصلاح روند تخصیص ارز اقدام کند.