اختصاصی ایران پلیمر از نهمین دوره کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاند/ دکتر سپیده گماری، عضو کمیته علمی: شرکت در کنفرانس، یک سرمایه گذاری استراتژیک برای رشد شخصی و شغلی است

بسپار/ ایران پلیمر کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری نهمین دوره خود را در روزهای 28 و 29 بهمن ماه در هتل المپیک تهران برگزار می کند.
گفت و گوی خبرنگاران ایران پلیمر با برخی از فعالین این بخش به تدریج منتشر خواهد شد. محور این گفت و گوها به شرح زیر است:
ایران پلیمر – جایگاه کنفرانس های تخصصی را در توسعه علوم، مهندسی و صنایع چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا کنفرانس مستربچ و کامپاند توانسته است در 8 دوره برگزار شده این جایگاه را محقق کند؟ رشد این صنعت در سالهای اخیر را نتیجه چه عواملی می دانید؟
دکتر گماری: به طور کلی کنفرانس های تخصصی محلی برای ارائه آخرین پیشرفت ها در زمینه تکنولوژی و علوم مرتبط هستند و برگزاری آنها به عقب نماندن از منحنی رشد و فناوری به ویژه در دنیای پرشتاب امروز بسیار کمک می کند. چرا که همانطور که صنایع تکامل می یابند، روش ها، فناوری ها و اکتشافات درون آنها نیز تغییر می کند. بنابراین، شرکت در کنفرانس درواقع یک سرمایه گذاری استراتژیک برای رشد شخصی و شغلی است. شبکهسازی با متخصصان و سایر صنایع همکار نیز یکی دیگر از مزایای شرکت در کنفرانس های تخصصی است.
کنفرانس کامپاند و مستربچ بعد از هشت سال برگزاری و در آستانه دوره نهم به عنوان یک رویداد پژوهشی و علمی کاملا شناخته شده است که مطمئنا نتیجه برنامه ریزی صحیح مدیران انجمن و رشد قابل توجه این صنعت در سالیان اخیر بوده است. اما به هرحال همیشه فرصت رشد و پیشرفت بیشتر وجود دارد و می توان با ایجاد ارتباط بیشتر با دانشگاه و بردن مقالات به سمت آخرین پیشرفت های علمی و نیاز صنایع و مصرف کنندگان، هرچه بیشتر به هدف نهایی کنفرانس های تخصصی نزدیک شد.
تلاش برای عدم خام فروشی محصولات پتروشیمی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر، دامنه کاربرد گسترده محصولات کامپاند و مستربچ، رشد تقاضای این محصولات در سال های اخیر، توسعه دانش تولید کامپاند و مستربچ در ایران، اقدامات مفید انجمن کامپاند و مستربچ در راستای کمک به واحدهای تولیدی مختلف و از جمله برگزاری کنفرانس مرتبط و … از دلایل رشد این صنعت در ایران هستند.
ایران پلیمر – میزان انگیزه اساتید و دانشجویان مهندسی پلیمر و رشته های مرتبط برای مشارکت در این کنفرانس چه قدر است؟ چگونه این همکاری می تواند به نتایجی ملموس در صنعت مستربچ و کامپاند در کشور منتهی شود؟
دکتر گماری: همان طور که قابل پیش بینی بود پس از برگزاری اولین دوره کنفرانس، به تدریج علاقه اساتید و دانشجویان برای شرکت در این کنفرانس رو به افزایش گذاشته است. اگرچه لازم است که هر سال با ارائه ایده های خلاقانه و ایجاد جذابیت های جدید، این علاقمندی را حفظ کرده و حتی افزایش داد.
برای اینکه همکاری صنعت و دانشگاه منتج به نتایج موثری در صنعت مستربچ و کامپاند شود راهکارهای مختلفی وجود دارد. یکی از مهمترین آنها این است که از شرکت های کامپاند و مستربچ ساز که عضو انجمن هستند خواسته شود که هر سال نیازهای علمی خود و مشکلاتی که با آن مواجه هستند و از طریق همکاری با دانشگاهها قابل حل می باشد را برای انجمن ارسال کنند. سپس این موارد از طریق کمیته علمی کنفرانس به صورت پروژه های پژوهشی تعریف شده و به عنوان پروژه هایی که در اولویت بوده و به عنوان مثال امکان بهره مندی از حمایت مالی را دارند به اطلاع اساتید و دانشجویان رشته های مرتبط برسد. بدین ترتیب خود کنفرانس جهت دهی لازم را به مقالات ارسالی داده است تا در راستای نیاز مستقیم صنایع پایین دست حرکت کنند.
ایران پلیمر – به عنوان عضو کمیته علمی این دوره از کنفرانس چه روندی تا کنون طی شده است؟ برای این دوره یا ادوار آینده چه پیشنهادهایی برای ارتقای سطح کیفی کنفرانس دارید؟
دکتر گماری: بحث و تبادل نظر درباره محورهای علمی کنفرانس و موضوعات انتخابی سخنرانان کلیدی در جلسات کمیته علمی کنفرانس انجام گرفت و موارد مهمی که در بالا بردن کیفیت کنفرانس موثر هستند از سوی اعضای مختلف پیشنهاد شد.
یکی از پیشنهادهایی که به نظر اینجانب برای ارتقای سطح کیفی کنفرانس مفید است، این است که اولا در پایان هر کنفرانس یک جمع بندی کامل از تجربیات به دست آمده در طی آن تهیه کرد تا برای سال های آینده مورد استفاده قرار گرفته و از تکرار برخی نقص ها جلوگیری کرد. همچنین دریافت بازخورد از شرکت کنندگان در دو گروه صاحبان صنایع و افراد حاضر در محیط های علمی می تواند به درک این موضوع کمک کند که کدام بخش ها برای آنها جذاب تر بوده و ترجیح می دهند در سال های آینده تمرکز کنفرانس بیشتر روی چه موضوعاتی باشد. بنابراین انجام نظر سنجی از شرکت کنندگان در حین کنفرانس یا پس از اتمام آن و از طریق مکاتبه، سودمند است. تلاش بیشتر برای حضور شرکت کنندگانی از شرکت ها یا دانشگاه های خارجی هم به تامین شدن بخش بین المللی کنفرانس کمک می کند.
ایران پلیمر- با توجه به اینکه این کنفرانس یکی از پرمخاطب ترین رویدادهای این شاخه از علوم و صنایع در این صنعت در منطقه است، گمان می کنید در مناسبات بین المللی چه دستاوردهایی می تواند برای هر دو گروه آکادمیک و صنعتی داشته باشد؟
دکتر گماری: همان طور که گفته شد عقب نماندن از آخرین پیشرفت های تکنولوژی در هر صنعتی کلید موفقیت و تداوم رشد آن می باشد. بنابراین، کنفرانس کامپاند و مستربچ با برطرف کردن این نیاز صنایع پایین دستی به آنها کمک می کند که همگام با پیشرفت های جهانی پیش بروند و بتوانند با ارائه محصولات جدید و در سطح بین المللی، به حجم صادرات خود بیفزایند. همچنین حضور شرکت ها یا افراد آکادمیک از کشورهای دیگر در کنفرانس نیز می تواند به توسعه روابط بین المللی شرکت های ایرانی کمک کند. برای گروه آکادمیک نیز یکی از مزایای اصلی کنفرانس آگاهی از مهمترین نیازهای صنایع پایین دستی و کمک به رشد ارتباط صنعت و دانشگاه می باشد.