اختصاصی ایران پلیمر از نهمین دوره کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاند/ دکتر عباس شیخ، دانشگاه تربیت مدرس: برگزاری جلسات مشترک صنعت و دانشگاه، سبب حاکم شدن خرد جمعی و ارتقای این رویداد می شود

بسپار/ ایران پلیمر کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری نهمین دوره خود را در روزهای 28 و 29 بهمن ماه در هتل المپیک تهران برگزار می کند.
گفت و گوی خبرنگاران ایران پلیمر با برخی از فعالین این بخش به تدریج منتشر خواهد شد. محور این گفت و گوها به شرح زیر است:
ایران پلیمر- جایگاه کنفرانس های تخصصی را در توسعه علوم، مهندسی و صنایع چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا کنفرانس مستربچ و کامپاند توانسته است در 8 دوره برگزار شده این جایگاه را محقق کند؟ رشد این صنعت در سالهای اخیر را نتیجه چه عواملی می دانید؟
دکتر شیخ: با توجه به تجربه زدایی در رشته های مهندسی در نظام آموزشی ایران، برگزاری چنین رویدادهایی می تواند بسیار سودمند باشد. این کنفرانس پیشرفت خوبی داشته اما می توانست بیشتر باشد.
رشد این صنعت متاثر از اندازه صنعت پلیمر در ایران است که پس از کشاورزی بیشتربن اشتعالزایی را داشته است.
ایران پلیمر: میزان انگیزه اساتید و دانشجویان مهندسی پلیمر و رشته های مرتبط برای مشارکت در این کنفرانس چه قدر است؟ چگونه این همکاری می تواند به نتایجی ملموس در صنعت مستربچ و کامپاند در کشور منتهی شود؟
دکتر شیخ: به نظرم دلیل شرکت آنها ارتباط با صنعت و آشنایی با اهالی صنعت و دغدغه های آنها، گرفتن امتیاز از این فعالیت پژوهشی، رقابت و تغییر حال و هوا است. بر این اساس میزان مشارکت می تواند بسیار بالاتر باشد. با انجام پژوهش های دانشگاهی در راستای نیازهای صنعت می توان به این مهم دست یافت. در این راستا ۱۴۰۱ که دکتر گرمابی ارائه ای داشتند پیشنهاد ایجاد گرایش تقاضامحور دادم.
ایران پلیمر: چه پیشنهادهایی برای ارتقای سطح کیفی کنفرانس دارید؟ هم به برگزارکنندگان و هم به مشارکت کنندگان.
دکتر شیخ: برگزاری جلسات مشترک صنعت و دانشگاه در هنگام تدارک برگزاری رویداد که در دوره دوم و سوم پیشنهاد دادم سبب حاکم شدن خرد جمعی و ارتقای این رویداد خواهد شد. شرکت های پتروشیمی نیز باید حمایت موثر کنند.
بهتر است کنفرانس با مشارکت همه دانشگاههای فعال در زمینه پلیمر و حضور هرچه بیشتر صنعت برگزار شود.
ایران پلیمر: با توجه به اینکه این کنفرانس یکی از پرمخاطب ترین رویدادهای این شاخه از علوم و صنایع در این صنعت در منطقه است، گمان می کنید در مناسبات بین المللی چه دستاوردهایی می تواند برای هر دو گروه آکادمیک و صنعتی داشته باشد؟ چگونه باید به سمت تحقق بین المللی شدن گام برداشت؟
دکتر شیخ:انتشار یک نشریه علمی-پژوهشی برای انتشار مقالات برتر و رفتن به سمت ISI شدن مجله روشی است که دیگران استفاده می کنند.
با توجه به وضعیت اقتصادی گرایش به سمت رشته های مهندسی از جمله پلیمر کم شده است و با این روال صنعت با مشکل تامین نیروی متخصص مواجه خواهد شد. دستندرکاران صنعت مستربچ و کامپاند که سهمیه دولتی دارند و نیز شرکت پتروشیمی مسئولانه برخورد کنند و با تجهیز دانشگاهها این روند را تغییر دهند و پیشگیری کنند. با این روال در آینده باید نیروی کار از خارج بیاوریم!