اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار از ایران پلاست/ گفت و گو با محمد جعفری، مدیر فروش و بازاریابی نکو بهینه ماشین (NBM): به کار گیری هوش مصنوعی در فرآیند تزریق پلاستیک، انقلابی‌ترین فناوری نوظهور این صنعت است

بسپار/ ایران پلیمر ایران پلاست هجدهم از 18 تا 21 شهریورماه در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپاست. گفت و گوی همکاران این گروه رسانه ای را با برخی مشارکت کنندگان در نمایشگاه می خوانید. 

فعالیت شرکت نکو بهینه ماشین (NBM) در زمینه واردات، فروش و خدمات پس از فروش انواع دستگاه های تزریق پلاستیک و تجهیزات جانبی از سال 1381 آغاز شد. با توجه به نیاز بازار در سال 1391 اقدام به ساخت ماشین های تزریق پلاستیک کرد و پس از 12 سال همکاری با شرکت هایشینگ، موفق به دریافت نمایندگی انحصاری از شرکت ایزومی شد. این مجموعه در بخش دستگاه های بادی و تکمیل سبد محصولات همکاری با شرکت لشان را هم بعدتر آغاز کرد.

 

بسپار– خوانندگان بسپار با مجموعهNBM  آشنا هستند، بفرمایید در 5 سال اخیر چه تحولاتی در صنعت ماشین‌سازی تزریق پلاستیک در دنیا حادث شده؟ و در ایران چه طور؟ 

جعفری: طی پنج سال گذشته، مطابق روال دهه‌های اخیر سطح فناوری ماشین‌های تزریق پلاستیک همواره در حال ارتقا بوده است. در این مدت ماشین‌سازان برتر دنیا بر سر بهبود کارایی، دقت و پایداری دستگاه‌ها در حال رقابت بوده‌اند، اما همزمان رقابتی بسیار جذاب‌تر برای بکارگیری از هوش مصنوعی در جریان است.

از دیدگاه من ادغام هوش مصنوعی و فرآیند تزریق پلاستیک انقلابی‌ترین فناوری نوظهور در تزریق پلاستیک است که پتانسل عظیمی برای ایجاد تحول در این صنعت دارد. برای نمونه، فناوری یادگیری ماشین، پردازش و تحلیل حجم وسیعی از داده‌ها را امکان‌پذیر ساخته است که پیش‌بینی خرابی، بهینه‌سازی سیکل تولید و افزایش کارایی دستگاه تزریق تنها گوشه‌ای از مزایای پر شمار آن است.

در ایران طبیعتاً فناوری‌های نو با تاخیر وارد می‌شوند، اما حتی همین امروز هم برخی از مشتریان ما به استقبال این فناوری‌ها رفته‌اند. ما در NBM همیشه پذیرای فناوری‌های تحول‌آفرین بوده‌ایم، در همین راستا در مجموعه تولیدی UniCap (درب‌های بسته‌بندی Aseptic) کلکسیونی از فناوری‌های پیشرفته مانند یکپارچه‌سازی خط تولید، کنترل کیفیت خودکار مبتنی بر بینایی ماشین و اتوماسیون پیشرفته را به خدمت گرفته‌ایم. به عقیده من این فناوری‌ها مزایای انکارناپذیری دارند و دیر یا زود مورد استقبال بخش بزرگی از صنعت‌گران ایرانی قرار خواهند گرفت.

 

بسپار – ترند آینده صنعت ماشین‌سازی در این بخش به چه سمت و سویی است؟ 

جعفری: پیاده‌سازی اتوماسیون پیشرفته، یکپارچه‌سازی خط تولید، توسعه مواد پیشرفته، بهبود بهره‌وری انرژی، فناوری‌های زیست-سازگار و دسترسی و کنترل از راه دور، تعدادی از مهم‌ترین روندهای جاری در ماشین‌سازی تزریق پلاستیک به شمار می‌روند.

بکارگیری هوش مصنوعی، تازه‌ترین و مهم‌ترین روندی است که ماشین‌سازان با آن روبرو شده‌اند. بسیاری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پیش از این هم مورد استفاده قرار می‌گرفتند اما به دلیل محدودیت توان پردازش سیستم‌های کامپیوتری، کاربرد گسترده‌ای نداشتند.

کنترلرهای دستگاه تزریق پلاستیک در سال‌های اخیر به لحاظ سخت‌افزاری بسیار توانمند شده‌اند. از سوی دیگر دستگاه‌ها هر روز به سنسورهای بیشتری مجهز می‌شوند که داده‌های فراوانی را در اختیار کنترلر قرار می‌دهند. سخت افزار قدرتمند در کنار سنسورهای متعدد، امکان تجزیه و تحلیل داده‌ها به کمک الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی را فراهم کرده است.

سازگاری با مفهوم کارخانه هوشمند یکی دیگر از روندهای جاری در صنعت ماشین‌سازی تزریق پلاستیک است. پیاده‌سازی کارخانه هوشمند به طور روزافزونی توسط تولیدکنندگان پلاستیک در کشورهای پیشرفته پیگیری می‌شود و همین امر سازندگان دستگاه را به سوی ارائه ماشین‌آلات سازگار با این مفهوم وادار کرده است.

 

بسپار- در بخش تجهیزات جانبی شاهد چه تحولاتی هستیم؟

جعفری: یکپارچه‌سازی خط تولید یکی از مفاهیم کلیدی انقلاب چهارم صنعتی (Industry 4.0) است، به همین دلیل امروز نگاه به لوازم جانبی به عنوان تجهیزات مستقل، تقریباً منسوخ شده است. قابلیت نظارت و کنترل مرکزی لوازم جانبی با استفاده از کنترلر دستگاه تزریق پلاستیک، یکی از تحولاتی است که دقیقاً در همین راستا قرار دارد.

در سال‌های اخیر شاهد این هستیم که تجهیزات تازه‌ای مانند سیستم کنترل کیفیت خودکار و سیستم‌های رباتیک مونتاژ و بسته‌بندی، به جمع لوازم جانبی دستگاه تزریق پلاستیک اضافه شده‌اند. همچنین استفاده از سیستم‌ تغذیه مرکزی و انواع سیستم‌های انتقال مواد و محصول در حال فراگیر شدن هستند.

 

بسپار- سهم بازار شما در ایران چه قدر است؟ در صنایع مختلف (پزشکی، لوازم خانگی و …) چه طور؟ در حال حاضر چند خط فعال در ایران دارید؟ 

جعفری: نکو بهینه ماشین از همان سال‌های ابتدایی تاسیس، همیشه یکی از رهبران بازار دستگاه‌های تزریق پلاستیک در ایران بوده است. در خصوص صنایع خاص مانند لوازم خانگی، قطعات خودرو و به ویژه تجهیزات پزشکی، سهم بازار NBM قابل توجه است که تا اندازه زیادی از کیفیت بالا و تنوع گسترده محصولات برند Yizumi ناشی می‌شود.

ارائه دستگاه‌های تزریق پلاستیک مدیکال، تمام برقی، هیبریدی، دو صفحه‌ای، عمودی، کورس بلند و دستگاه تزریق لاستیک سیلیکون مایع (LSR) تعدادی از محصولات نکو بهینه ماشین هستند که سهم بازار ما در بخش تولید تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی و قطعات خودرو را افزایش داده‌اند.

تولید ظروف بسته‌بندی یکی دیگر از بخش‌های بازار است که NBM سهم قابل‌توجهی از آن را در اختیار دارد. دستگاه‌های سری PAC-K3 ایزومی با سرعت تزریق بیش از 1000 میلی‌متر بر ثانیه، برگ برنده ما در بازار دستگاه‌های تزریق های-اسپید مخصوص تولید ظروف بسته‌بندی است که خوشبختانه با استقبال خوبی روبرو شده‌اند.

 

بسپار- به لحاظ فنی و اقتصادی بفرمایید که تکنولوژی روز (ماشین آلات و تجهیزات) چه قدر در توسعه تولید و صادرات محصولات نهایی پلیمری در کشور نقش می توانند نقش داشته باشند؟ 

جعفری: دستگاه‌های پیشرفته و همگام با فناوری روز، دقت و کارایی بالاتری دارند، به همین دلیل قطعات تولید شده با این دستگاه‌ها از کیفیت بالاتری برخوردارند. از سوی دیگر دستگاه‌های پیشرفته امروزی سریع‌تر کار می‌کنند که زمان سیکل تولید کوتاه‌تر و تولید قطعه با قیمت تمام شده کمتر را در پی دارد.

بدیهی است که کاهش قیمت در کنار افزایش کیفیت محصول، باعث گسترش مزیت رقابتی در بازارهای خارجی می‌شود. اصلی‌ترین رقبای صادرکنندگان ایرانی، تولیدکنندگانی از کشور ترکیه هستند که از ماشین‌‌آلات با فناوری سطح بالا (High-end) استفاده می‌کنند. بنابراین یکی از راه‌های افزایش صادرات، بهره‌گیری از ماشین‌آلات و تجهیزات منطبق با فناوری روز است.


بسپار- در نمایشگاه های تخصصی همیشه حضور پر رنگی دارید. هدف و نیز آورده شما از این نمایشگاه ها چیست؟ در خصوص نمایشگاه پیش رو ایران پلاست چه برنامه هایی دارید؟ 

جعفری: نمایشگاه‌های تخصصی فرصت‌ مناسبی را برای ارتباط با فعالان و علاقه‌مندان صنعت پلاستیک پدید می‌آورند. ما نیز با هدف گسترش تعامل با مشتریان و ایجاد فرصت‌های جدید همکاری، در نمایشگاه‌های مختلف حضور پیدا می‌کنیم. خوشبختانه امروز در صنعت پلاستیک شناخت خوبی از محصولات و توانمندی‌های NBM وجود دارد که قطعاً حضور فعال در نمایشگاه‌های گوناگون یکی از دلایل آن بوده است.

ایران پلاست مهم‌ترین رویداد صنعت پلاستیک کشور است که حضور موفق در آن به برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه‌گذاری هدفمند وابسته است. ما در ایران پلاست امسال قصد داریم طبق روال دوره‌های گذشته، در کنار نمایش توانمندی‌ها و معرفی محصولات و خدمات NBM، از بازدیدکنندگان گرامی به نحوی شایسته میزبانی کنیم.

 

بسپار- آیا پیشنهاداتی برای قانون گذار در راستای هموارتر شدن مسیر فعالیت دارید؟ 

جعفری: شخصاً معتقدم رفع موانع تامین ارز و تسهیل واردات ماشین‌آلات تولید ضروری است، در غیر‌اینصورت صنعت پلاستیک کشور در گذر زمان مستهلک شده و بازارهای صادراتی را به رقبای خارجی واگذار خواهد کرد.

هر اقدامی در جهت مقررات‌زدایی و گسترش آزادی اقتصادی می‌تواند به توانمندسازی بخش خصوصی منجر شده و مسیر کارآفرینی به ویژه در بخش صنعت را هموار سازد. امیدوارم که در سایه دولت جدید، بستری پدید آید که به توسعه و بالندگی صنعت پلاستیک کشور ختم شود و تولیدکنندگان تنها با چالش‌های طبیعی کسب و کار مواجه باشند.

 

بسپار- در پایان اگر نکته ای دارید، بفرمایید.

جعفری: در پایان برای تمام فعالان صنعت پلاستیک و خوانندگان گرامی مجله بسپار آرزوی موفقیت دارم. همچنین از شما و همکاران گرامیتان سپاسگزارم که شرایط این گفتگو را فراهم کردید.

 

شرکت NBM در نمایشگاه ایران پلاست و در سالن 38B واقع شده است. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا