اختصاصی بسپار/ انتقاد سازمانهای صنعت پلاستیک از تعرفههای جدید ترامپ و هشدار درباره تاثیرات اقتصادی

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر در پی پیشنهاد اعمال تعرفههای جدید توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بر کانادا، مکزیک و چین، صنعت پلاستیک این کشور به انتقاد از این اقدام پرداخته است. رهبران این صنعت هشدار میدهند که این تعرفهها میتوانند رشد صنعت پلاستیک، زنجیرههای تامین و مشاغل مرتبط را به خطر بیندازند.
تعرفهها و نگرانیهای صنعت پلاستیک
رئیس و مدیرعامل انجمن صنایع پلاستیک (PLASTICS)، در بیانیهای اعلام کرد که این انجمن اهمیت قدرت و امنیت را درک میکند، اما نگران تاثیرات منفی تعرفهها بر تولید و اشتغال در صنعت پلاستیک است. وی افزود: «اگرچه ما منطق رئیسجمهور ترامپ را درک میکنیم، اما یک سیاست تعرفهای کلی میتواند پیامدهای اقتصادی قابل توجهی داشته باشد و جریان ماشینآلات، محصولات و مواد ضروری که تولیدکنندگان آمریکایی را فعال نگه میدارند، مختل کند. یک صنعت رقابتی نیازمند سیاستهایی است که از مشاغل با کیفیت بالا محافظت کرده و زنجیرههای تامین پایدار در بخشهایی مانند بهداشت، محصولات مصرفی و خودروسازی را تضمین کند.»
تاثیرات منفی بر زنجیره تامین و رقابت جهانی
بر اساس گزارش PLASTICS، صادرات پلاستیک ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ به ۷۴.۲ میلیارد دلار رسید که از واردات ۷۳.۳ میلیارد دلاری بیشتر بود و مازاد تجاری ۹۵۸ میلیون دلاری را به همراه داشت. این آمار نشاندهنده رهبری جهانی صنعت پلاستیک آمریکا است. با این حال، تعرفههای جدید بر شرکای تجاری کلیدی میتوانند زنجیرههای تامین را مختل کنند، هزینهها را افزایش دهند و این مزیت را تضعیف کنند.
رئیس انجمن پلاستیک تاکید کرد که برای حفظ رشد و نوآوری، سیاستهای تجاری باید به جای ایجاد مانع، از تولید پلاستیک و رهبری اقتصادی ایالات متحده حمایت کنند زیرا صنعت پلاستیک یکی از ارکان اصلی تولید و زندگی روزمره آمریکاییها است.
هشدار انجمن تولیدکنندگان ملی (NAM)
رئیس و مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان ملی (NAM)، نیز در این زمینه اظهار داشت که تعرفه ۲۵ درصدی بر کانادا و مکزیک میتواند زنجیرههای تامینی را که تولیدکنندگان آمریکایی را در سطح جهانی رقابتیتر کردهاند، به هم بریزد. تاثیرات این اقدام بهویژه برای تولیدکنندگان کوچک و متوسط که انعطافپذیری و سرمایه کافی برای یافتن تامینکنندگان جایگزین یا جذب هزینههای سرسامآور انرژی را ندارند، شدید خواهد بود. کسبوکارهایی که میلیونها کارگر آمریکایی را استخدام میکنند، ممکن است با اختلالات قابل توجهی مواجه شوند.
تعرفهها ممکن است در کوتاهمدت به عنوان یک ابزار سیاسی مورد استفاده قرار گیرند، اما تاثیرات بلندمدت آن بر صنعت پلاستیک و اقتصاد ایالات متحده نیازمند بررسی دقیقتر است. همکاری بین دولت، صنعت و سایر ذینفعان برای ایجاد سیاستهایی که همزمان امنیت مرزها و رقابتپذیری صنعتی را تضمین کنند، ضروری به نظر میرسد. رهبران صنعت پلاستیک خواستار اتخاذ سیاستهای تجاری متعادلتری هستند که بتوانند رشد، نوآوری و اشتغال را در این بخش حیاتی تضمین کنند. آینده این صنعت به چگونگی مدیریت این چالشها و همکاری بین دولت و بخش خصوصی بستگی دارد.