اخبار

اختصاصی بسپار/ عباس یزدان پناه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان سرچشمه هامون: در کشور در حوزه مواد شیمیایی ضعیف کار کرده ایم

بسپار/ایران پلیمر شرکت تولیدی شیمیایی و معدنی سرچشمه هامون (هاموکم) به منظور رفع بخشی از نیاز کشور به سدیم سولفید و با هدف کاربری در معادن مس و روی، رنگسازی، نساجی، کاغذ سازی، چرم سازی و سایر صنایع کشور تاسیس و در سال ۱۳۹۷ بهره برداری شد. این شرکت با بهره گیری از مدرنترین تجهیزات و به کار گیری آخرین فناوری در تولید و به پشتوانه کارمندان کارآمد و متخصص قادر است در حال حاضر حدود ۲۴ هزار تن سدیم سولفید پرک را با بهترین کیفیت به بازار عرضه کند و در تامین نیاز های کشور و همچنین در عرصه صادرات گام های بلند تری بردارد. محصولات اصلی کارخانه سدیم سولفید بصورت مایع و پرک می باشد. به منظور پوشش نیازمندیهای جدید مشتریان این شرکت اخیرا موفق گردیده با نوآوری سدیم سولفیت را برای مصارف خاص تولید و به بازار عرضه کند.
شرکت سرچشمه هامون تولید کننده ماده شیمیایی به نام سدیم سولفید هست که در دو فاز مایع و پرک، محصول را به بازار عرضه می‌کنیم. در نمایشگاه ایران کمیکال هم محصول مایع‌ و پرک را عرضه کردیم و در سال ۱۴۰۲ توانستیم با حذف سولفید کار شرکت‌های معدنی را تسهیل کنیم.
با حذف سولفید توانستیم همین محصول را در کشور برای نخستین بار بومی‌سازی کنیم و در سال ۱۴۰۲ دانش بنیان فناور مبتنی بر محصول شدیم و در سال ۱۴۰۳ هم مفتخر شدیم به فناور برتر استان کرمان
در سال ۱۴۰۳ توانستیم تولید خود را از ۳۶ هزار تن به ۵۴ هزار تن توسعه دهیم. بارزترین مشکلی که وجود دارد، عدم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به خصوص در زمینه مالیات است. در حوزه بیمه و مالیات و در حوزه مواد اولیه که بحث بورس کالا هست، متاسفانه با این کمبود انرژی در سال ۱۴۰3 دچار چالش‌های فراوان شدیم و تامین مواد اولیه بسیار سخت شد. امیدواریم تدابیری اندیشیده شود تا شرکت‌های دانش بنیان که نوپا هستند بتوانند با قدرت بیشتری ادامه دهند. یکی از مهم‌ترین کارهایی که قانونگذاران بعد از ابلاغ مصوباتی که ارائه می‌شود می‌توانند انجام دهند، حمایت است. به نظر بنده اگر حمایتی از بخش حاکمیت و دولت اتفاق بیفتد، این مسائل قابل حل هستند و این امر شدنی هست.
امروزه باید توجه ویژه‌ای به محیط زیست داشته باشیم. ما ادعا می‌کنیم که این صنعت، صنعت پاکی هست و مسائل و مشکلات محیط زیستی ندارد. استفاده از تکنولوژی های روز می‌تواند به رشد تولید کمک کند و به سودآوری و درآمدزایی بهتر هم رسیده‌ایم. اگر این علم را داشته باشیم که از قالب سنتی به قالب مدرن و تکنولوژی جدید ورود کنیم، تمامی مشکلات حل می‌شود. امروزه در شرکت سرچشمه‌هامون از تکنولوژی روز استفاده می‌کنیم و از کمترین فضا، بیشترین بهره‌وری را داریم.
ایران کمیکال بسیار نمایشگاه خوبی است و ما در هر دو سال حضور داشتیم. در کشور در حوزه مواد شیمیایی ضعیف کار کرده ایم، در حالیکه بیشترین مصرف در کشور در حوزه مواد شیمیایی هست اما متاسفانه نگاه ویژه‌ای به این موضوع نشده هم در حوزه علم و هم در حوزه تولید!
از کشور ونزوئلا، آفریقای جنوبی آمدند و با هم در زمینه سرمایه‌گذاری و خرید صحبت کردیم. نمایشگاه ایران کمیکال با نمایشگاه های خارجی فاصله بسیار زیادی دارد زیرا در حوزه تولید ضعیف‌ هستیم. به نظر بنده اگر روابطمان را با دنیا گسترش می‌دادیم، می‌توانستیم عرض اندام کنیم و رقابت سالمی ایجاد می‌شد که منجر به رشد و پیشرفت این صنعت بود.

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 270 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در نیمه اسفند ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا