اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ پیش بینی بازار جهانی 30 میلیارد دلاری سیلیکون تا سال 2028

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر پیش‌بینی می‌شود تقاضای جهانی برای سیلیکون سالانه 3.2 درصد رشد کند و به 3 میلیون تن – به ارزش 29.9 میلیارد دلار – در سال 2028 برسد. سود بیشتر به دلیل تسریع فعالیت‌های ساخت و ساز و تولید و هم‌چنین بهبود تولید وسایل نقلیه موتوری است. تقاضای سیلیکون در تمام کشور‌های پیشرفته و کم درآمد وجود دارد.

محصولات سیلیکونی عبارتند از: الاستومرها، سیالات سیلیکونی، رزین‌ها و ژل‌ها، فوم‌ها و خمیرها. بازارهای محصولات سیلیکونی عبارتند از: ساخت و ساز، محصولات الکترونیکی و الکتریکی، حمل و نقل، مواد شیمیایی و پلاستیک، محصولات پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی، مراقبت‌های شخصی و سایر بازارها (صنعتی و مصرف کننده).
نقش آفرینان مهم بازار سیلیکون در جهان عبارتند از : China National Bluestar Group (Elkem)، Dow Chemical، Dupont، Evonik Industries، Momentive Performance Materials، Shin-Etsu Chemical و Wacker Chemie.
اگرچه انتظار می‌رود تمام بازارهای سیلیکون شاهد پیشرفت باشند، بهترین فرصت‌ها در بازارهای بزرگ ساخت‌وساز و حمل‌ونقل به وجود می‌آیند:
پس از دوره ای که انواع مسائل مرتبط با بیماری کرونا – از جمله پشتیبان‌های زنجیره تامین، هزینه‌های بالای مصالح ساختمانی و افزایش نرخ بهره – محدودیت‌هایی را در ساخت و ساز ساختمان ایجاد کرد، اکنون انتظار می‌رود فعالیت‌های ساخت و ساز تسریع شود و باعث تقاضای سیلیکون در این بازار شود. سایر روندها، از جمله شهرنشینی روزافزون بسیاری از کشورهای در حال توسعه در مناطق آسیا/اقیانوسیه و آفریقا/خاورمیانه نیز از بازار سیلیکون حمایت خواهند کرد.
انتظار می‌رود بازار حمل و نقل بخش قابل توجهی از دستاوردها را به خود اختصاص دهد زیرا صنعت وسایل نقلیه موتوری از سطح تولید قبل از همه گیری کرونا پیشی گرفته است که بخشی از آن به دلیل افزایش مالکیت خودرو در بسیاری از کشورهای کم درآمد است.

چین بزرگترین بازار جهانی سیلیکون است و پیش‌بینی می‌شود که نیمی از افزایش حجم مطلق در سطح جهان را به خود اختصاص دهد. سود چین از بازار سیلیکون تا حدودی ناشی از بازگشت در ساخت و ساز مسکن چند خانواری خواهد بود، زیرا این کشور به دنبال سازگاری با جمعیت رو به رشد شهری خود است. بازار محصولات الکتریکی چین نیز شاهد دستاوردهای قابل توجهی خواهد بود زیرا صنعت عظیم پانل‌های خورشیدی چین تولیدات خود را برای پاسخگویی به تقاضای داخلی و بین المللی برای انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش می‌دهد.
بین سال‌های 2018 و 2023، قیمت سیلیکون نوسان داشت. افزایش قیمت مواد خام و کاهش ظرفیت باعث افزایش بیش از 10 درصدی قیمت‌ها در سال 2018 شد. تولیدکنندگان ظرفیت سیلیکون را در سال‌های 2019 و 2020 افزایش دادند و در ترکیب با کاهش تقاضا در ماه‌های اول همه‌گیری کووید-19، قیمت‌ها در آن بازه زمانی کاهش یافت. با این حال، با افزایش فعالیت‌های تولیدی و ساخت و ساز در سال 2021، تقاضای سیلیکون به اندازه ای افزایش یافت که به سرعت از ظرفیت پیشی گرفت. قیمت‌ها در سال 2021 بیش از 18 درصد و در سال 2022 13 درصد افزایش یافت. رشد قیمت نیز تحت تاثیر مسائل زنجیره تامین قرار گرفت که دسترسی به مواد خام را محدود کرد و باعث شد که قیمت این مواد نیز به سرعت افزایش یابد. قیمت‌ها در نهایت در سال 2023 تعدیل شد که نتیجه‌ی افزایش ظرفیت و در دسترس بودن بیشتر مواد خام بود.
انتظار می‌رود قیمت‌ها تا سال 2028 افزایش یابد، البته با سرعت بسیار کمتری نسبت به سال‌های 2021 و 2022، زیرا سیلیکون‌های با ارزش بالاتر، به‌ویژه در کشورهای با درآمد بالا، رو به افزایش هستند.

استفاده گسترده از انواع مواد سیلیکونی در بازارهای متعدد از لحاظ تاریخی صنعت را در برابر چرخه ای که توسط صنایع ساخت و ساز، وسایل نقلیه موتوری و الکترونیک به نمایش گذاشته می‌شود محافظت می‌کند، زیرا مواد سیلیکونی در بازارهای کمتر چرخشی مانند صنایع پزشکی، آرایشی و بهداشتی و لوازم آرایشی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
از آنجایی که مواد سیلیکونی مواد با ارزشی هستند که حمل و نقل آن‌ها را در فواصل طولانی مقرون به صرفه می‌کند، به طور گسترده در مرزهای بین المللی مبادله می‌شوند:
• چین، آمریکا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و فرانسه مهمترین صادرکنندگان خالص این محصولات در جهان هستند.
• آلمان نسبت به اندازه صنعت داخلی خود صادرکننده ای پیشرو است. مقاصد اصلی خارجی شامل ایالات متحده، سایر کشورهای اروپای غربی (به عنوان مثال، ایتالیا و فرانسه)، هند و ترکیه است.
• تامین کنندگان ژاپنی – از جمله Shin-Etsu – تمایل دارند بر مقاصد خدمات رسانی در منطقه آسیا/اقیانوسیه تمرکز کنند، اما در ایالات متحده نیز مقادیر قابل توجهی سیلیکون تولید ژاپن را خریداری می‌کنند.

زنجیره تامین سیلیکون نیز بسیار پیچیده است و مواد ممکن است چندین بار قبل از اینکه محصول نهایی به دست مشتری برسد، در سطح بین المللی معامله شوند. به عنوان مثال، سیالات پلی‌سیلوکسان پایه ممکن است در یک مکان تولید شوند و سپس به یک کارخانه در کشور دیگری ارسال شوند تا به صورت امولسیون سیلیکونی یا رزین عامل‌دار فراورش شوند.

روند قیمت گذاری سیلیکون
با توجه به انبوه محصولات و کاربردهای سیلیکونی، قیمت گذاری یک عامل رقابتی مهم در صنعت سیلیکون است. قیمت سیلیکون عمدتا تحت تاثیر موارد زیر است:
• روندهای اقتصاد جهانی
• نوسانات قیمت مواد اولیه
• روند ترکیب محصول
هزینه‌های مواد خام – عمدتا فلز سیلیکون – بیشترین تاثیر را بر قیمت‌گذاری سیلیکون دارد و این هزینه‌ها به نوبه خود تحت تاثیر متغیرهای متعددی قرار می‌گیرد، مانند:
• آب و هوا
• روند عرضه و تقاضا در صنعت سیلیکون
• مسائل تجارت جهانی
• تورم عمومی
در حالی که قیمت‌ها بین کشورها متفاوت است، با توجه به سطح گسترده‌ی تجارت بین‌المللی و ماهیت بسیاری از محصولات سیلیکونی، روندهای کلی قیمت‌گذاری بلندمدت از یک الگوی جهانی ثابت پیروی می‌کنند:
قیمت‌ها در آمریکای شمالی (به ویژه کانادا و ایالات متحده)، اروپای غربی و ژاپن بالاترین است زیرا این کشورهای با درآمد بالاتر تمایل دارند از محصولات سیلیکونی با کیفیت بالاتر و پیچیده تر استفاده کنند.
قیمت متوسط سیلیکون نیز بین بازارها متفاوت است، زیرا کاربردهای مختلف به انواع مختلفی از محصولات سیلیکونی نیاز دارد. بازارهای حمل و نقل، محصولات الکترونیکی و پزشکی و بهداشتی به دلیل کیفیت بالاتر مواد مورد نیاز و کاربردهای تخصصی که در آن‌ها استفاده می‌شود، بالاترین میانگین قیمت سیلیکون‌ها را دارند. عکس این موضوع در مورد بازارهای ساختمانی و شیمیایی صدق می‌کند که از سیلیکون‌های کمتر پیچیده استفاده می‌کنند و در نتیجه کمترین میانگین قیمت را نسبت به بازارهای اصلی دارند.
محصولات سیلیکونی که در هر کاربرد غالب هستند نیز بر میانگین قیمت گذاری برای آن دسته تاثیر می‌گذارند. به عنوان مثال ژل‌های سیلیکونی بیشترین کاربرد را در محصولات الکترونیکی دارند. با این حال، ژل‌ها گران ترین نوع مواد سیلیکونی هستند که میانگین قیمت را در کاربردهای الکتریکی و الکترونیکی بالا می‌برد.
پیش‌بینی می‌شود ارزش افزوده تولید جهانی تا سال 2028 به میزان 3.4 درصد در سال افزایش یابد، که نشان‌دهنده‌ی شتاب متوسطی نسبت به سال‌های 2018-2023 است.

بازیافت سیلیکون
سیلیکون را می‌توان بازیافت و دوباره استفاده کرد، اما هر بار که این کار انجام می‌شود تخریب صورت می‌گیرد. در طی فرآیند بازیافت، ضایعات سیلیکون آسیاب می‌شوند یا به صورت دانه‌هایی در می‌آیند که سپس در قالبی با سیلیکون خالص قرار می‌گیرند:
محصولاتی که معمولا از سیلیکون بازیافتی ساخته می‌شوند عبارتند از قالب‌های پخت و پز و مالچ زمین بازی.
سیلیکون همچنین قابل ذوب است و روغن سیلیکون حاصل در محصولات مختلفی برای طیف گسترده ای از مصارف نهایی، از جمله عوامل ضد کف، روغن‌های انتقال حرارت، روغن‌های هیدرولیک و روان کننده‌ها استفاده می‌شود.
سیلیکون را نمی توان از طریق بسیاری از برنامه‌های بازیافت شهری بازیافت کرد. در عوض، شرکت‌های تخصصی بازیافت سیلیکون را انجام می‌دهند. با این حال، در حال حاضر، به دلیل نادر بودن این شرکت‌های تخصصی که قادر به بازیافت سیلیکون هستند، نرخ بازیافت سیلیکون بسیار پایین است. برخی از تولیدکنندگان محصولات سیلیکونی با شروع همکاری با بازیافت‌کنندگانی که قادر به مدیریت ضایعات سیلیکونی هستند، به این موضوع پرداخته‌اند. به عنوان مثال، TerraCycle، یک شرکت بازیافت جهانی، با Stasher برای بازیافت کیسه‌های ذخیره سیلیکونی آن شرکت شراکت دارد. علاوه بر این، GoSili، تولید کننده فنجان‌های سیلیکونی، می‌تواند محصولات خود را بازیافت کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا