اختصاصی بسپار/ گفت و گو با علی صیادزاده، مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره صنایع لاستیکی سهند: در تولید انواع تسمه نقاله نیازمند توسعه هستیم

بسپار/ایران پلیمر شرکت صنایع لاستیکی سهند در سال ۱۳۳۸ در زمینی به مساحت ۱۸۰۰۰ متر مربع با هدف تولید انواع کفپوش و قطعات و نوارهای لاستیکی در نزدیکی تهران تاسیس و راه اندازی شد و با گذشت کمتر از سه دهه به اولین و بزرگترین تولید کننده تسمه نقاله، کفپوش های ورزشی و انواع ورقه ها و قطعات لاستیکی و تنها مجری آستر کردن سطوح با ورقه های مات لاستیکی در ایران تبدیل شد و به عنوان تامین کننده نیازمندی های صنایع سبک و سنگین کشور معرفی شد .
امروزه این شرکت با تکیه بر نزدیک به نیم قرن تجربه در صنعت لاستیک کشور و با بهره گیری از متخصصین با تجربه خود گام های اساسی در ساخت تسمه های لاستیکی و قطعات مقاوم در برابر سایش، روغن و حرارت و ارائه کفپوش های ورزشی لاستیکی در طرح ها و رنگ های متفاوت، رابر لاینینگ و همچنین قطعات لاستیکی مورد استفاده در صنعت خودرو برداشته است .
صنایع لاستیکی سهند به عنوان شرکت ایرانی که تواماً دانش فنی و توان تولید ورق های لاستیکی مناسب برای عملیات رابر لاینینگ و دانش فنی اجرای عملیات رابر لاینینگ را داراست شناخته شده است . این شرکت همچنین با اخذ استانداردها و تاییدیه های بین المللی، گامی بلند در راستای جهانی شدن و صادرات محصولات خود برداشته است.
طراحی و تولید انواع تسمه نقاله لاستیکی از ضخامت ۳-۳۰ میلیمتر از یک لایه تا چند لایه و عرض ۱۶۰-۱۰ سانتی متر ، با استفاده از منجیدهای به روز دنیا و براساس استانداردBS ، قطعات لاستیکی پرسی (از جمله ضربه گیرها، فندر)، ورق های لاستیکی (مقاوم به روغن، ازون، حرارت وسایش)، قطعات اکسترودی (شیلنگ، پروفیل و سایر)، کفپوش های ورزشی، رابر کردن مخازن و غلطک پیچی و انواع کامپاندهای لاستیکی در برنامه این مجموعه است. گفت و گوی بسپار با علی صیادزاده، مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت صنایع لاستیکی سهند را در ادامه می خوانید:
بسپار- در نمایشگاه بین المللی لاستیک و صنایع وابسته با معرفی چه محصولات و با چه رویکردی حضور دارید؟
صیادزاده: در حال حاضر شرکت صنایع لاستیکی سهند بیش از ۴۰ درصد تولیدات تسمه نقاله را در کشور بر عهده دارد. ما به عنوان یکی از شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران، با سرمایه ثبتی ۳۵ میلیارد هستیم که البته در حال حاضر مجمع، افزایش سرمایه به بیش از 5/2 برابر را پیگیری می کند.
سهند به عنوان اولین و بزرگترین تولید کننده انواع تسمه نقاله های صنعتی با تولید سالیانه 6858 تن، قریب به 40 درصد نیاز صنایع کشور به این محصول را تامین می کند.
امروز در کشور انواع تسمه نقاله های صنعتی مطابق با استاندارد های بین المللی تولید میشود. در حال حاضر نیاز کشور ارتقای حجم تولید این محصول است چرا که از 18000 تن نیاز کشور تنها 000/10 تن در داخل تولید میشود ، البته در این زمینه پروژه های توسعه ای در شرکت سهند و چند شرکت دیگر در دست اقدام است.
بسپار- چالش های صنعت لاستیک در کشور چیست؟
صیادزاده: بزرگترین چالش پیش روی صنعت تولید تسمه نقاله در کشور، واردات بی رویه ی محصولات بی کیفیت و فاقد استاندارد بین المللی بوده که این امر باعث کاهش شدید قیمت عرضه در داخل کشور شده است. سازمان ملی استاندارد نظارت شدیدی بر تطابق کیفی محصولات تولیدی در داخل کشور داشته ولی متاسفانه هیچ نظارتی بر مبادی ورودی محصولات مشابه خارجی ندارد.
یکی دیگر از چالش های پیش رو حذف ارز نیمایی و جایگزین شدن نرخ ارز توافقی است که باعث افزایش چشمگیر بهای تمام شده و کاهش توان رقابتی محصولات داخلی با محصولات مشابه خارج است.
بسپار- چه امتیازاتی صنعت لاستیک کشور در مقایسه با سایر صنایع دارد؟ امکان صادرات دارد؟ در کدام بازارها؟
صیادزاده: بزرگترین امتیاز این صنعت بستر توسعه است چرا که با توجه به پتانسیل های موجود کشور در صنایع فولاد، معادن، سیمان و … امکان افزایش چشمگیر مصرف انواع تسمه نقاله های صنعتی فراهم خواهد بود.
با توجه به بستر رشد و سازندگی در کشور های همجوار نظیر عراق و افغانستان با افزایش حجم تولید و کاهش بهای تمام شده افق توسعه بازارهای صادراتی این محصول هموار خواهد شد.
بسپار- پیشنهاد شما برای قانونگذاران جهت تسهیل امور تولید در کشور چیست؟
و آیا در حوزه تامین نیروی انسانی در صنعت لاستیک با مشکل مواجه هستید؟
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 268 ماهنامه بسپار که در نیمه بهمن ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.