اخبار

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با محسن خاکی، مدیرعامل تسلا پلاست مولد: اولین قالب سازی بودیم که در پلاست اوراسیا غرفه داشتیم

بسپار/ایران پلیمر نمایشگاه پلاست اوراسیای استانبول از سال ۱۹۹۰ آغاز به کار کرده و به مرور زمان به یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای نمایشگاهی صنعت پلاستیک در منطقه اوراسیا تبدیل شده است.
سی و سومین دوره این نمایشگاه از ۴ تا ۷ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۴ تا ۱۷ آذر ۱۴۰۳) در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های تویاپ (Tüyap Fair Convention and Congress Center) برگزار شد.
حضور در این نمایشگاه فرصتی مناسب برای آشنایی با فناوری‌ها و نوآوری‌های صنعت پلاستیک و برقراری ارتباط با شرکت‌ها و متخصصان این حوزه شناخته می شود.
نزدیک به 50 شرکت ایرانی در این نمایشگاه غرفه در سه قالب غرفه داشتند. در پاویون شرکت های دانش بنیان، پایون انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند و بالاخره به صورت انفرادی. در میان آنها از تاپیکو و مجتمع های دولتی و غیردولتی پتروشیمی تا شرکت های فعال خصوصی در صنایع پلیمر حضور داشتند.

طبق آمار رسمی ارایه شده از سوی سایت نمایشگاه غرفه گذارانی از حدود 45 کشور و بازدیدکنندگانی از 115 کشور، به جنبه بین المللی نمایشگاه پلاست اوراسیا اعتبار می بخشند.

ترکیه برای این نمایشگاه برنامه داشته، تعاملات این کشور در فضای بین المللی همواره بر اساس منفعت ملی بوده و نهایتا خروجی آن را می توان در حضور شرکت های ترکیه ای در این نمایشگاه به خوبی دید.

متاسفانه پاویون دانش بنیان، هر چند امکان خوبی برای حضور شرکت ها ایجاد کرده بود، فضای بسیار کوچک اختصاص یافته به هر شرکت عملا توجهی را از سوی بازدیدکنندگان جلب نمی کرد و حتی تا حدودی بازدارنده بود.

باید دید که چرا در صورتی که دو پاویون یاد شده در نمایشگاه برپا بود، برخی شرکت ها حضور مستقل را ترجیح داده بودند؟
آیا اصولا از سوی متولیان امر در کشور، اراده ای برای حمایت از حضور متمرکز نقش آفرینان صنعت پلیمر در نمایشگاه های تخصصی در بازارهای هدف صادراتی وجود دارد؟

نمایشگاه پلاست اوراسیا برای کسانی که تغییرات و توسعه این نمایشگاه را به عنوان بازتابی از صنعت کشور ترکیه، دنبال می کنند، جز غبنی دیگر نداشت. نام ها و برندهایی که یک به یک رقبای خود را کنار می زنند …
و در مقابل، انزوای ایران که پتانسیل بازارهای صادراتی را به شدت تحت تاثیر منفی قرار داده است.

محسن خاکی، مدیرعامل تسلا پلاست مولد

خاکی: هدف ما از حضور در نمایشگاه اوراسیا در درجه اول ارزیابی خود بود که ببینیم با وجود کشورهای اروپایی و چینی در چه موقعیت و جایگاهی در این صنعت قرار داریم. ما سازنده قالب های پریفرم و در واقع از معدود تولیدکنندگان و سازندگان قالب های پریفورم به صورت استاندارد در ایران هستیم.
در دنیا قالب استاندارد وجود دارد و نه شکل های غیر استانداردی که در بازار ایران می بینیم. قالب های ما استاندارد بین المللی دارد و شرکت ها می توانند قطعات این قالب ها را از کشور های دیگر نیز تهیه کنند. قطعات قالب ها با مهندسی خاصی تولید شده است.
ما اولین بار بود که در نمایشگاه اوراسیا شرکت می کردیم و در جایگاه غرفه دار بودیم و بسیار موضوع مهمی بود که اولین شرکت قالب سازی بودیم که از ایران در نمایشگاه پلاست اوراسیا حضور پیدا کردیم. چرا که اکثریت غرفه داران ایرانی محصول و مواد اولیه عرضه می کردند.
بازارهای بین المللی، دنبال قیمت کمتر و کیفیت بیشتر هستند و اتفاقا اگر کشوری خارج از چین و اروپا دست به فعالیتی زده باشد، استفبال می کنند. در اروپا دو کشور نامدار در ساخت این قالب ها وجود دارد و چین.

بسپار- آیا فشار های بین المللی روی درخواست خرید شرکتها برای خرید از ایران اثر داشته است؟
خاکی: صادقانه فشار ها تاثیر گذار هستند ولی ما بخش خصوصی هستیم و من فکر می کنم اگر بحث انتقال پول را در نظر نگیریم، مسیر خوبی است و مساله خاصی در این بخش وجود ندارد.

بسپار- آیا محصولات ایرانی به لحاظ فنی و اقتصادی قابل رقابت در بازار های جهانی هستند؟ در کدام بازارها؟
خاکی: محصولات ایرانی از نظر کیفی قابل رقابت هستند. اگر محصول ایرانی با کیفیت تولید بشود هم با قیمت خوب به فروش می رود و هم در بخش کیفیت می تواند نظر مشتری را جلب کند. با توجه به اینکه ما در کشورهایی که نزدیک به ما هستند، مسیر زمینی و هوایی خوبی داریم، می توانیم جایگاه خود را پیدا کنیم. به شرطی که بتوانیم اعتماد آنها را جلب کنیم.
در نمایشگاه مذاکرات خوبی داشتیم. بازدیدکنندگان از اینکه می دیدند برای اولین بار قالب سازی از ایران وارد این عرصه شده رضایت داشتند. نتیجه آن این بود که در دید و باز دیدکنندگان شرکتی را دیدند که برای اولین بار وارد این عرصه شده . بسیار استقبال کردند و با توجه به مشکلاتی که در ارتباط با خدمات از چین داشتند، استقبال خوبی صورت گرفت.

بسپار- پیشنهاد شما برای حضور در دوره های بعدی این نمایشگاه چیست؟
خاکی: پیشنهاد بنده این است که غرفه داران ایرانی هویت مشخص داشته باشند. متاسفانه هماهنگ کننده غرفه های ایرانی بسیار ضعیف عمل کردند. ما انتقادات خود را به آنها هم گفتیم چرا که فضا و دیزاین و غرفه بندی را کوچک در نظر گرفتند و شکل کار و تبلیغات در حد قد و قواره شرکت های ایرانی نبود. قوی ظاهر شدن مهم است. وقتی ما نمایشگاه در کشور خود برگزار می کنیم، یک سری مسایل برای ما طبیعتا راحت تر است و می توان گفت با انتخاب بهتری می توانیم شرکت کنیم، اما بازدیدکنندگان ما در مثلا ایران پلاست تکراری هستند و عموم بازدیدکنندگان ما را می شناسند یا تازه می خواهند وارد بازار بشوند و آشنا می شوند. ما از کشور های دیگر متاسفانه در ایران پلاست مشتری نداریم. چون برای خارجی ها غیر قابل باور است که در ایران این صنعت بتواند کار کند و برای آنها خدماتی ایجاد کند و با این تفکر معمولا غرفه داران خارجی برای فروش محصول خود می آیند. آن معدود بازدیدکنندگان خارجی هم دنبال محصول ارزان هستند تا کیفیت.
ما نیاز به حمایت داریم تا بتوانیم بهتر از چینی ها در این بازار فروش داشته باشیم. روی هم رفته من رضایت کافی از حضور در این نمایشگاه دارم و با توجه به اینکه اولین شرکتی بودیم که به عنوان قالب ساز از ایران در یک نمایشگاه خارجی حاضر شدیم، امید داریم بتوانیم در این عرصه ثابت قدم بمانیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا