اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با محمد غضنفری، مدیرفروش گهر گرانول کویر: لوکیشن و جانمایی غرفه های انجمن مستربچ و آمیزه های پلیمری در پلاست اوراسیا بسیار خوب بود

بسپار/ایران پلیمر نمایشگاه پلاست اوراسیای استانبول از سال ۱۹۹۰ آغاز به کار کرده و به مرور زمان به یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای نمایشگاهی صنعت پلاستیک در منطقه اوراسیا تبدیل شده است.
سی و سومین دوره این نمایشگاه از ۴ تا ۷ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۴ تا ۱۷ آذر ۱۴۰۳) در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های تویاپ (Tüyap Fair Convention and Congress Center) برگزار شد.
حضور در این نمایشگاه فرصتی مناسب برای آشنایی با فناوری‌ها و نوآوری‌های صنعت پلاستیک و برقراری ارتباط با شرکت‌ها و متخصصان این حوزه شناخته می شود.
نزدیک به 50 شرکت ایرانی در این نمایشگاه غرفه در سه قالب غرفه داشتند. در پاویون شرکت های دانش بنیان، پایون انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند و بالاخره به صورت انفرادی. در میان آنها از تاپیکو و مجتمع های دولتی و غیردولتی پتروشیمی تا شرکت های فعال خصوصی در صنایع پلیمر حضور داشتند.

طبق آمار رسمی ارایه شده از سوی سایت نمایشگاه غرفه گذارانی از حدود 45 کشور و بازدیدکنندگانی از 115 کشور، به جنبه بین المللی نمایشگاه پلاست اوراسیا اعتبار می بخشند.

ترکیه برای این نمایشگاه برنامه داشته، تعاملات این کشور در فضای بین المللی همواره بر اساس منفعت ملی بوده و نهایتا خروجی آن را می توان در حضور شرکت های ترکیه ای در این نمایشگاه به خوبی دید.

متاسفانه پاویون دانش بنیان، هر چند امکان خوبی برای حضور شرکت ها ایجاد کرده بود، فضای بسیار کوچک اختصاص یافته به هر شرکت عملا توجهی را از سوی بازدیدکنندگان جلب نمی کرد و حتی تا حدودی بازدارنده بود.

باید دید که چرا در صورتی که دو پاویون یاد شده در نمایشگاه برپا بود، برخی شرکت ها حضور مستقل را ترجیح داده بودند؟
آیا اصولا از سوی متولیان امر در کشور، اراده ای برای حمایت از حضور متمرکز نقش آفرینان صنعت پلیمر در نمایشگاه های تخصصی در بازارهای هدف صادراتی وجود دارد؟

نمایشگاه پلاست اوراسیا برای کسانی که تغییرات و توسعه این نمایشگاه را به عنوان بازتابی از صنعت کشور ترکیه، دنبال می کنند، جز غبنی دیگر نداشت. نام ها و برندهایی که یک به یک رقبای خود را کنار می زنند …
و در مقابل، انزوای ایران که پتانسیل بازارهای صادراتی را به شدت تحت تاثیر منفی قرار داده است.

محمد غضنفری، مدیرفروش گهر گرانول کویر

غضنفری: نزدیک به یک دهه است که در زمینه کامپاندهای پلیمری فعالیت داریم. چندین هدف از حضور در نمایشگاه اوراسیاپلاست استانبول داشتیم. یکی بررسی بازار های ترکیه و همین طور بازارهای جهانی و تبادل اطلاعات و شناخت و بررسی رقبا و ارتقای شرکت و بررسی نقاط ضعف و قدرت شرکت های ایرانی و خارجی. هدف دیگر ما بررسی محصولات و جهت و مسیر صنعت پلاستیک در سطح بین الملی و همین بررسی سبد محصولات دیگر شرکت ها بود. هدف دیگر آشنایی با مشتری های جدید و مذاکره در خصوص ارایه محصول و خدمات پس از فروش و همین طور دید و بازدید با مشتریان فعلی بوده است.
شرکت گهر گرانول اولین دوره بود که در نمایشگاه اوراسیاپلاست استانبول به عنوان غرفه دار شرکت کرده ولی سال های گذشته به صورت بازدید کننده در نمایشگاه حاضر بودیم.
می توانم بگویم از نظر لوکیشن و جانمایی، غرفه های انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری بسیار با سالهای گذشته تفاوت داشت و بسیار بهتر بود که این حاصل تلاش دوستان در انجمن از جمله جناب مهندس علیزاد بوده است. در این نمایشگاه بازدیدکنندگان هم به دنبال ماشین آلات و هم به دنبال مواد اولیه مانند گریدهای لوله و گرید های فیلم و TPE و TPU و 3840 و پلی استایرن بودند که خوشبختانه در غرفه های ایرانی موجود بود.
قوانین جدید کشور ترکیه برای (محدود کردن) ورود محصولات کامپاند کمی روی بازار تاثیرگذار بود که فعلا راه حلی برای آن پیدا نشده است. محصولات ایرانی از لحاظ فنی و همین طور قیمتی با رقبای خارجی قابل رقابت بودند و حتی در برخی از گریدها از رقبای خارجی هم عملکرد بهتری داشتند.
درخصوص زمان برگزاری نمایشگاه باید گفت که این تاریخ مشخص هر ساله باعث می شود غرفه داران و بازدیدکننگان از ماه ها قبل بتوانند برای حضور برنامه ریزی کنند و بسیار هم عالی است.
پیشنهاد بنده برای دوره های بعدی این نمایشگاه این است که بهتر است لوکیشن و سالن پاویون ایران به سالن های 1 و 2 و 3 انتقال پیدا کند و همین طور تبلیغات قبل از نمایشگاه به صورت مجازی و … گسترده تر انجام شود.
در خصوص مقایسه با نمایشگاه ایران پلاست خدمت شما عرض کنم که این 2 معقوله و هدف متفاوت است و در هرکدام بازار هدف تفاوت دارد. در نمایشگاه خارجی، تاجرها از کشور های متفاوتی حضور دارند.
در اینجا جا دارد از دوستان و اساتید در انجمن مستربچ و آمیزه های پلیمری بابت زحمات شبانه روزی تشکر و قدردانی کنم و همین طور از مجله بسیار عالی بسپار که همیشه بازتاب خبری خوبی انجام می دهند، کمال تشکر و قدردانی را دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا