اختصاصی بسپار/ گفت و گو با پویا سلامت، مدیر بازاریابی شرکت پرسال: بزرگ ترین چالش ما تامین و تخصیص ارز است

بسپار/ایران پلیمر
سلامت: حوزه فعاليت اوليه شرکت پرسال، صادرات فرآوردههای نفتی و پتروشيمي بوده است؛ پرسال در حال حاضر علاوه بر حوزه اولیه کاری خود در زمینههای دیگری همچون تجارت فرآوردههای چوب و کاغذ، محصولات شیمیایی، پلیمری و همچنین عمليات اکتشاف و بهرهبرداری از معادن فعالیت می کند.
شرکت پرسال 28 سال سابقه فعالیت در حوزه واردات و صادرات را داراست که بخش صادرات آن به حوزه پتروشیمی و نفت و گاز تعلق دارد و در واردات تمرکز آن بر روی حوزه های چوب، کاغذ و محصولات و مواد اولیه پلیمری و شیمیایی است. ما در این نمایشگاه به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت چاپ و بسته بندی، وارد کننده انواع کاغذ، مقوا و خمیر و به عنوان وارد کننده مواد سلولزی شامل کاغذ تحریر، کاغذ ایندر بورد، کاغذ گلاسه و خمیر کاغذ حضور پیدا کرده ایم. موضوع تولید محدود است و همه نیازها هم به صورت داخلی قابل تامین نیست. در برخی محصولات مثل کاغذ تحریر، یک بخشی از شرکت ها تولیدکننده هستند ولی پاسخگوی نیاز مصرف کننده نیست و واردات به صورت کلی در این بخش انجام می پذیرد.
بسپار-آینده فناوری در صنعت بسته بندی را چطور میبینید و فکر میکنید ما چقدر با آن همراه هستیم؟
سلامت: با توجه به بحث تحول دیجیتال که در دنیا وجود دارد، می توان به این مورد اشاره کرد که شاید در آینده حوزه نوشتاری صنعت چاپ کمتر بشود و وزن بازار روی دوش بسته بندی قرار بگیرد.
تمامی محصولات چه خوراکی و چه غیرخوراکی، یک چاپ و بسته بندی خاص دارند و در واقع تکنولوژی آن قسمت است که اثر خود را خواهد گذاشت. از طرفی بحث محیط زیست و سلامت آن است و محصولاتی که عرضه می شود، باید توجهات این چنینی را داشته باشند، تجزیه پذیر و قابل بازیافت باشند و … .
به صورت کلی من فکر می کنم در آینده نه چندان دور، بازار از سمت محصولات نوشتاری مثل کاغذ تحریر و گلاسه، شیفت می کند به مقوای ایندربورد که برای بسته بندی قابل مصرف است.
بسپار- با توجه به اینکه شما یک شرکت وارد کننده هستید، از چالش هایی که در این بخش با آن مواجه هستید، بفرمایید.
سلامت: بزرگ ترین چالش برای ما تامین ارز و نخصیص ارز است. مدتی است بازار وارد فاز رکود شده و ارز نیمایی هم به طور کلی حذف و ارز حاصل از صادرات جایگزین شده است. چیزی که در این چند وقت مشاهده کردیم، متوجه شدیم ارز هنوز تامین نشده و قیمت آن نیز مشخص نیست. در کنار اینها بحث تحریم ها هست که متاسفانه در تمام این سالها به ما لطمه زده است.
بسپار-نمایشگاه ها بر روی روند کسب و کارها چه میزان موثرند و دارای اهمیت احتمالی؟
سلامت: از نظر بنده نمایشگاه ها نباید فروش محور باشند و بیشتر بحث دید و بازدید و گفت و گو و همچنین پیدا کردن راه حل باید در آنها در اولویت باشد. این نمایشگاه فرصتی است که تمام بزرگان صنعت و انجمن ها در نشست هایی که دارند، با یکدیگر ارتباط بگیرند و به بررسی مشکلات و موضوعات بپردازند. چیزی که من به تجربه دیدم این است که پس از نمایشگاه ها تصمیمات خوبی در بخش های مرتبط گرفته شده است. چه در حوزه کلان و چه در بخش خرد هماهنگی ها بهتر شده. نمایشگاه ها هدایت کننده شرکت ها و صنایع هستند.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 268 ماهنامه بسپار که در نیمه بهمن ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.