ایجاد شهرک صنعتی ایران و ترکیه

بسپار می نویسد، در حاشیه افتتاح پروژههای جدید در استان آذربایجانشرقی بهدست وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد.
آذربایجانشرقی که به واسطه صنعت و تجارت پررونقش، یکی از استانهای مهم ایران به شمار میرود در چند روز گذشته میزبان کاروان تدبیر و امید بود.
سفر رییسجمهوری و بعضی از اعضای کابینه دولت یازدهم دستاوردهای زیادی برای این استان به همراه داشت که صمت در این گزارش به دستاوردهای صنعتی این سفر میپردازد. این استان کشورمان با توجه به دارا بودن مرز رودخانهای(رود ارس)، منطقه ویژه و امکانات متعدد صنعتی از این سفر ارمغان خوبی را از دولت یازدهم دریافت کرد. محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر خبر از بررسی ایجاد شهرک صنعتی مشترک با ترکیه داد و گفت: جذب سرمایههای خارجی به ویژه ایرانیان مقیم خارج و حمایت از سرمایهگذاری کشورهای همسایه از مهمترین راهکارهای رونق فضای تولید و صنعت کشور است. وی حتی به نامزدی شهرک صنعتی بعثت برای احداث و ایجاد شهرک صنعتی مشترک ایران و ترکیه نیز اشاره کرد. همچنین در این سفر تعدادی از پروژههای صنعتی و تولیدی آذربایجانشرقی در شهرهایی چون صوفیان، شبستر، بستانآباد، کلیبر، اهر و تبریز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته با حضور محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت که به همراه رییسجمهوری و هیات دولت یازدهم به آذربایجانشرقی سفر کرده بود به بهرهبرداری رسید.
ایجاد شهرک صنعتی ایران و ترکیه
محمدرضا نعمتزاده درباره ایجاد شهرک صنعتی مشترک ایران و ترکیه گفت: مقدمات لازم در این زمینه فراهم شده و نقاطی چون شهرک بعثت در آذربایجانشرقی و نیز مکانهایی در آذربایجانغربی برای این مهم پیشنهاد شدهاند. وی افزود: جذب سرمایههای خارجی به ویژه ایرانیان مقیم خارج و حمایت از سرمایهگذاری کشورهای همسایه از مهمترین راهکارهای رونق فضای تولید و صنعت کشور است. نعمتزاده در ادامه با بیان اینکه روابط بینالمللی کشور با تدابیر دولت یازدهم بهبود یافته، گفت: هماکنون کشورهای بسیاری تقاضای همکاری و تعامل با صنایع کشور را دارند. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات بهوجود آمده برای صنایع کشور در چند سال گذشته، اظهار کرد: برای رسیدگی به مشکلات واحدهای صنعتی، تشکیل کارگروه تسهیل تولید در استانها زیر نظر استانداران و به دبیری روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت در هیات دولت تصویب و به استانها ابلاغ شده است.
افتتاح خط تولید شیشه سهند فلوت تبریز
در مجموعه افتتاحهای وزیر صنعت، معدن و تجارت تنها پروژهای که با حضور رییسجمهوری ایران افتتاح شد، افتتاح خط تولید «شیشه سهند فلوت تبریز» بود که حسن روحانی در آیین افتتاح آن گفت: حرکت کارآفرینان برای تولید و ایجاد رونق اقتصادی جهاد فی سبیلالله است. تولیدات ایرانی باید در دنیا قدرت رقابت پیدا کنند و باید کارآفرینان را برای تلاش در مسیر پیشرفت کشور تشویق کنیم. رییس جمهوری در حاشیه افتتاح خط تولید شیشه سهند فلوت تبریز با بیان اینکه «سیاست دولت حمایت از بخش خصوصی برای تولید بیشتر و توسعه کشور است»، ادامه داد: باید همه کارآفرینان را تشویق کنیم تا در صحنه تولید و سرمایهگذاری حضور یابند و برای پیشرفت و عظمت کشور تلاش کنند. رییس جمهوری با قدردانی از کارآفرین تبریزی در راهاندازی این خط تولید، بر ادامه مسیر بهوسیله سایر کارآفرینان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم تولیدات کشور قدرت رقابت با محصولات سایر کشورهای دنیا را پیدا کند و این کارخانه که بهوسیله بخش خصوصی راهاندازی شده امروزه محصولاتی قابل رقابت از نظر قیمت و کیفیت با کشورهای پیشرفته دنیا تولید میکند. شرکت تولید شیشه سهند بزرگترین خط تولید شیشه کشور با ظرفیت تولید سالانه ۲۲۰ هزار تن شیشه انواع خودرو، ساختمان، آینه، ایمنی(سکوریت) و تزئینی است. این پروژه با مشارکت بخش داخلی و خارجی و با سرمایهگذاری ریالی یک هزار و ۲۵۰ میلیارد و ارزی ۵۶ میلیون یورو در مدت ۲۹ ماه راهاندازی شده و زمینه اشتغال بیش از ۶۰۰ نفر را فراهم کرده است و نخستین تولیدکننده نسل جدید شیشهها در دنیاست که میتواند سهم بسزایی در جلوگیری از هدررفت انرژی ایفا کند. محمدرضا نعمتزاده که در این بازدید همراه رییسجمهوری بود از نزدیک با کارکنان و مهندسان خط تولید گفتوگو کرد و درباره مسائل مربوط به تولید این محصول سخن گفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه دیگر افتتاح ها
سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به تبریز برای فعالان اقتصادی خاطره ساز بود چراکه محمد رضا نعمتزاده حدود ۱۰ پروژه صنعتی و معدنی را افتتاح کرد و در حاشیه تمام این پروژهها به بحثهای تخصصی با مدیران عامل و ناظران پروژهها پرداخت. ماراتن افتتاح پروژههای صنعتی از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه آغاز شد.
وی در حاشیه افتتاح بعضی از واحدهای صنعتی و تولیدی آذربایجانشرقی گفت: جذب سرمایههای خارجی، ایرانیان مقیم خارج و نیز حمایت از سرمایهگذاری کشورهای همسایه از مهمترین راهکارهای رونق فضای تولید و صنعت کشور است که برای تحقق آن تلاش میکنیم. نعمتزاده در ادامه با بیان اینکه روابط بینالمللی کشور در حوزههای مختلف بهویژه در بخش صنعت و تولید در چند سال گذشته افت محسوسی داشته است، توضیح داد: خوشبختانه با تدابیر دولت یازدهم این وضعیت بهبود یافته و هماکنون کشورهای بسیاری تقاضای همکاری و تعامل با صنایع کشور را دارند که امیدواریم با برچیدهشدن تحریمها پس از حصول توافق نهایی هستهای، مشکلات این حوزه نیز حل شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم در ادامه گفت: در داخل مانعی برای گسترش روابط با کشورهایی چون ترکیه و سرمایهگذاریهای مهم در صنعت ایران و بهویژه در آذربایجانشرقی وجود ندارد. همچنین اعلام کرد: برای همکاری با کشورهای دیگر، شهرک صنعتی بعثت و چند نقطه دیگر در آذربایجانشرقی و غربی دارای ظرفیتهای خوبی هستند که مشغول بررسی آنها هستیم.
نعمتزاده با اشاره به رشد منفی صنعت در چند سال گذشته گفت: وضعیت صنعت در ۲ سال گذشته، با سیاستهای دولت تدبیر و امید از رکود و رشد منفی خارج شده که شاهد رشد آن هستیم. در حوزه منابع مالی و بازار، تشکیل کارگروه تسهیل تولید استانها زیرنظر استانداران و به دبیری روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت در هیات دولت تصویب و به استانها ابلاغ شده است که اکنون اجرا میشود. این افتتاحها شامل پروژههایی بود که در کارخانههای ایدم (تولید انواع موتورهای خودروهای دیزلی) و آذریانار ایستی سو(تولید رادیاتورهای فولادی و سیستم حرارتی مرکزی، محصول مشترک ایران و ترکیه)، آذهایتکس (تولید خودروهای سنگین و نیمه سنگین تجاری) به بهرهبرداری رسیدند، همینطور فاز دیگری از شیرین عسل (تولید انواع آبمیوه گازدار از کنسانتره میوه)، محسن وظیفه کرجان (تولید انواع شکلات و شیرینی)، کاشی تبریز (تولید کاشیهای نانو و آنتی باکتریال) و چند کارخانه دیگر از جمله، طرحهای تولیدی بودند که کلید بهرهبرداری از آنها زده شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت که در این افتتاحیهها با شوق بسیار زیادی به کار خود ادامه میداد در بازدید از کارخانه ایدم به گفتوگو با حمید صیدی، مدیرعامل این کارخانه پرداخت و مطرح شد: این کارخانه به دلیل کاهش تقاضای شرکت مادر با افت تولید مواجه شده و در سال گذشته با ۳۰ درصد ظرفیت تولید کار خود را ادامه داده است. این کارخانه توان تولید موتور دیزلی با قدرتی از ۲۴۰ تا ۴۳۰ اسب بخار را دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت سوار بر کامیون
محمدرضا نعمتزاده در بازدید و افتتاح شرکت صنایع غذایی نگین که قرار است ۸۰۰ نفر در بخشهای مختلف آن مشغول به کار شوند درحالی که ساعت از ۲۱ گذشته بود، با کارگران این واحد احوالپرسی کرد و در ادامه گفت: باید در مکانهایی صنعت ایجاد کرد که کسی به آنها فکر نکرده است، صنعت باید در کل استان آذربایجانشرقی پخش و گسترده شود. وزیر ۷۴ ساله صنعت، معدن و تجارت ساعت ۲۳: ۳۰ دقیقه پس از رونمایی از خودروی سنگین آذهایتکس پشت فرمان این خودرو نشست و در حالی که خستگی از او به طور کامل دور بود این خودرو را روشن کرد و به بحث و بررسی درباره مسائل فنی این خودروی سنگین پرداخت. کارخانه تولید رادیاتورهای فولادی پانلی یکی دیگر از این طرحها بود که با سرمایهگذاری مشترک ۳۵۰ میلیارد ریالی ایران و ترکیه و اشتغالزایی ۳۰۰ نفر در شهرک مصالح ساختمانی شهرستان صوفیان ساخته شده است. همچنین یک واحد تولید شیرینی در شهرستان بستانآباد به بهرهبرداری رسید و افتتاح خط تولید کاشی نانو در تبریز از دیگر برنامههای سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهرستانهای آذربایجانشرقی بود.