اخبار

با نانوپوشش‌دهی صنعتی الکترودها، تولید هیدروژن سبز ارزان‌تر می‌شود

بسپار/ایران پلیمر اسمولتک نانوتک هلدینگ ای‌بی (Smoltek Nanotech Holding AB) حق ثبت اختراع جدیدی را برای روشی به‌دست آورده است که به طور دقیق ایریدیم، فلز گرانبها و حیاتی برای تولید هیدروژن با الکترولیزرهای PEM، را با استفاده از تجهیزات استاندارد آزمایشگاهی پوشش می‌دهد. این روش ثبت اختراع‌شده گامی مهم در توسعه فناوری الکترودهای نفوذپذیر (PTE) شرکت به شمار می‌رود.

اسمولتک موفق به دریافت یک حق ثبت اختراع جدید در زمینه راهکارهای کاربرد هیدروژن شده است. این روش ثبت اختراع‌شده امکان کنترل دقیق مقدار ایریدیم مورد نیاز برای پوشش را در محیط آزمایشگاهی با استفاده از تجهیزات استاندارد فراهم می‌کند؛ چیزی که پیش‌تر تنها با فناوری گران‌قیمت ALD (ته‌نشینی لایه اتمی) صنعتی امکان‌پذیر بود.

فابیان ونگر، رئیس بخش تحقیق و توسعه هیدروژن در اسملکت، اظهار داشت: «این اختراع یک پیشرفت در مقیاس‌پذیری الکترولیزرها برای هیدروژن سبز است، یک الکترود نفوذپذیر که به مقدار حداقلی از ایریدیم به‌عنوان کاتالیزور برای آند نیاز دارد.»

این روش ثبت اختراع‌شده که توسط شین ون، دکترای فناوری‌نانو و پژوهشگر ارشد اسملکت توسعه یافته است، آند الکترولیزر را که ترکیبی از نانوساختارها مانند نانوالیاف کربنی و پوشش کامل ضدخوردگی با استفاده از پلاتین است، محافظت می‌کند. پوشش پلاتینیوم به‌گونه‌ای طراحی شده که به خطوط نانوساختارها پیروی کند، بنابراین مساحت سطحی حداکثر می‌شود. بخش‌هایی از سطح نیز با ذرات اکسید ایریدیم پوشانده می‌شوند که یک لایه کاتالیزوری همگن ایجاد کرده و هم به فعالیت کاتالیزوری و هم به افزایش محافظت در برابر خوردگی کمک می‌کند.

شین ون و همکارانش، چی لی و باستین پنینک، بخشی از تیم تحقیق و توسعه اسمولتک هستند، تیمی بین‌المللی که شامل تخصص‌های ویژه از چین، هند، بنگلادش، سوئیس و فرانسه می‌باشد. کار آن‌ها در زنجیره کامل توسعه قرار دارد نانوساخت فیلم‌های نازک روی زیرلایه‌های نفوذپذیر و همچنین آزمایش‌های سلول کامل با جریان‌های پروتونی بالا در سلول‌های آزمایشگاهی و شناسایی مواد پس از آزمایش‌های بلندمدت از جمله بخش‌های این زنجیره است. تولید سلول‌ها در همکاری با تأمین‌کنندگان فرایندهای پوشش صنعتی انجام می‌شود، در حالی که روش پوشش ایریدیم توصیف‌شده در این اختراع در آزمایشگاه توسعه اسمولتک، H۲LAB، انجام و اصلاح می‌شود.

الینور ارنبرگ، رئیس اسمولتک هیدروژن می‌گوید: «برخلاف سایر توسعه‌دهندگان مواد، ما خود باید درک کنیم که سلول کامل چگونه کار می‌کند، زیرا با فناوری ما، الکترود مستقیم با ماده کاتالیزور پوشش داده می‌شود و به‌جای پوشش روی غشای مبادله پروتون، که به لایه کاتالیزوری ضخیم‌تری نیاز دارد، انجام می‌شود. این امر به بهره‌برداری مؤثرتر از ایریدیم در الکترولیز PEM کمک می‌کند.»

این اختراع هفتمین نوآوری اسمولتک در زمینه راهکارهای هیدروژنی است و موقعیت شرکت را به‌عنوان یک پیشرو در فناوری هیدروژن نسل بعدی تقویت می‌کند – جایی که استفاده کارآمد از ایریدیم و افزایش فعالیت کاتالیزوری برای تولید هیدروژن پایدار و مقیاس‌پذیر حیاتی است. این اختراع، مجموعه دارایی‌های فکری اسمولتک را به ۹۶ حق ثبت اختراع جهانی رسانده است.

پایگاه خبری فناوری نانو ایران 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا