دستیابی به فناوری طراحی و یكپارچه سازی سیستم پیل سوختی پلیمری پنج كیلوواتی

عضو كمیته راهبری پیل سوختی گفت: محققان كشور به فناوری طراحی و یكپارچه سازی سیستم پیل سوختی پلیمری پنج كیلوواتی دست یافته و نمونه آن را تولید كرده اند.
دكتر ‘محمد علی رمضانی ‘ روز چهارشنبه در دومین كنفرانس هیدروژن و پیل سوختی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی افزود: در چند ماه آینده نمونه 10 كیلوواتی این پیل سوختی نیز ساخته خواهد شد. این پیل سوختی با همان هزینه صرف شده برای نمونه پنج كیلوواتی تكمیل شده و مانند نمونه قبلی در سایت انرژی های نو طالقان نصب، راه اندازی و آزمایش خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای دستیابی به جایگاه ترسیم شده در چشمانداز ایران 1404، لازم است زمینههای رشد اقتصادی 9 درصدی در كشور فراهم شود تا از منظر فعالان حوزه انرژی، بتوان انرژی مورد نیاز برای این رشد اقتصادی را تامین كرد.
رمضانی گفت : در حوزه برق باید به ظرفیت نصب شده بیش از 100 هزار مگاوات دست یابیم .
وی خاطرنشان كرد : فعالیتهای مناسبی از سال 1373 در زمینه پیل سوختی در كشور شروع شده است. این فعالیتها با تشكیل كمیته راهبری پیل سوختی در وزارت نیرو و با مشاركت جدی و تنگاتنگ تعداد قابل توجهی از دستگاههای اجرایی، چارچوب نظاممندی پیدا كرد و با تصویب سند توسعه آن در تیر ماه 86 از جایگاه قانونی برخوردار شده و شتاب گرفته است.
این عضو كمیته راهبری پیل سوختی افزود : برخورداری از منابع عظیم گاز طبیعی، برخورداری از پتانسیل بسیار مناسب نیروی انسانی متخصص، بهرهمندی از منابع فراوان و پر پتانسل انرژیهای تجدیدپذیر، وجود تجارب و مهارت های ارزشمند در تعداد قابل توجهی از فناوریهای مرتبط از جمله عواملی هستند كه ما را از امكانپذیری دستیابی به فناوری پیل سوختی مطمئن میكنند.
وی افزود : در سالهای اخیر در نتیجه فعالیت نظاممند كمیته راهبری پیل سوختی و برخی دستگاههای اجرایی عضو آن، رشد قابل توجهی در تعداد انتشارات، آمار تولید مقاله، ثبت اختراع و تهیه پایاننامه در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری داشتهایم.
رمضانی افزود: در حال حاضرحدود 40 دانشگاه، مركز تحقیقاتی و شركت دانش بنیان در زمینه پیل سوختی و هیدروژن فعال هستند.
به گفته وی 250 عضو هیات علمی به تحقیقات و مطالعات در این زمینهها مشغول هستند و حدود 130 پایاننامه كارشناسی ارشد و دكتری توسط دانشجویان مستعد و خلاق كشورمان تدوین شده و یا در حال تدوین است. همچنین در زمینه تعداد مقالات و اختراعات شاهد رشد قابل توجهی هستیم.
عضو كمیته راهبری پیل سوختی در زمینه تعداد پروژههای انجام شده با موضوع پیل سوختی در كشور یادآور شد كه در حال حاضر بیش از 50 پروژه تحقیقاتی در زمینههای ساخت تجهیزات و اجزای پیلهای سوختی راهبردی ، ساخت نمونهها و سیستمهای پیل سوختی به انجام رسیده است .
دومین كنفرانس هیدروژن و پیل سوختی تا فردا – پنج شنبه – در تهران ادامه دارد