رفع بوی بد پلاستیکهای بازیافتی با بخار

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ ایران پلیمر علیرغم اینکه مواد شیمیایی، غذا و سایر اجزای بودار اغلب در بستهبندیهای پلاستیکی قابل بازیافت قرار داده میشوند، گاهی بوی جذب شده توسط پلاستیک سبب میشود که بازیافت این مواد چندان مطلوب نباشد. با این حال دانشمندان با توسعه فرایندی جدید ادعا کردهاند که میتوانند این بوی بد را از بین ببرند. این روش که توسط پروفسور Andres Fullana و پژوهشگر Andrea Cabanes در دانشگاه Alicante اسپانیا ابداع شده است، ترکیبات آلی فرّاری که توسط ظرف پلاستیکی جذب شدهاند را حذف میکند. به گفته این دو پژوهشگر بوزدایی در حال حاضر از طریق روشهای قدیمی شستشو پیش از بازیافت ناممکن است.
این فرایند با تفکیک ظرفهای پلاستیکی آغاز میشود و پس از آن این ظرفها به قطعات کوچکتر تقسیم و خرد میشوند، با مواد شیمیایی و صابون ویژهای شسته میشوند و در نهایت آبکشی و خشک میشوند. تنها در مرحله آخر فرایند تقطیر بخاری است که بوزدایی انجام میشود.
فرایند تقطیرزدایی اصولا شامل گذراندن بخار از داخل ماده درون یک ستون میشود. زمانی که بخار آب ایجاد میشود، ترکیبات آلی فرّاری را که در داخل مواد هستند، با خود حمل میکند و سپس این بخار آب در یک فلاسک جمع شده و با تبدیل به آب، گازهای فرّار حاوی بو جدا میشوند. این گازها سپس میتوانند به روغنهای اساسی تبدیل شوند که از آن محصولات قابل استفاده ساخته میشود.