مسعود جمالی: زنگ خطر استهلاک اقتصاد ایران

بسپار/ایران پلیمر یکی از مهمترین شاخصهای توسعه برای کشورها، دسترسی به منابع پایدار انرژی است؛ انرژی برق نیز یکی از منابعی است که در توسعه صنعتی و در کل مراحل توسعه نقش بهسزایی دارد. در لیستهای انجام فعالیتهای تولیدی و در شرایط محیط کسبوکار دسترسی به برق، هزینهها، قطعیهای آن و … بسیار موثر است.
متن کامل مقاله در لینک روبرو: مسعود جمالی، رئیس انجمن مدیران صنایع اصفهان
بحث کمبود انرژی در حوزه گاز و برق در سالهای گذشته یکی از مواردی است که در اقتصاد و تولید کشور مشکلاتی ایجاد کرده است. مشکلات به خصوص در حوزه برق تنها مربوط به تابستان نیست؛ بلکه در زمستان نیز به دلیل مصرف گاز نیروگاهها و نبود گاز کافی با مشکل تامین آن مواجه هستیم و این یکی از معضلات و مشکلات بزرگ ضد توسعه در کشور است.
اگر در مورد انرژی فقط تامین برق صنایع را در نظر بگیریم، زیانی که قطع برق به صنعت وارد می کند، بسیار زیاد و در صنایع مختلف نیز متفاوت است. کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در دوره گذشته طی پژوهشی میزان زیان قطع شدن برق در صنایع مختلف را مشخص کرد. به زبان ساده، قطع برق فقط توقف تولید نیست؛ بلکه هزینههای سربار و ثابتی که در تولید وجود دارد، نیز افزایش پیدا خواهد کرد و ناخودآگاه قیمت تمام شده محصولات واحدهای تولیدی نیز افزایش پیدا میکند. به این معنی که با هر بار قطع برق باعث میشویم، کالای گرانتری در کارخانههای ما تولید شود.
عصراقتصاد