مقالات

گفت و گو با بابک همایونفال درخصوص بیانیه لوزان و شرایط پساتحریم: ده سال قبل هم می توانست رخ دهد!

بسپار می نویسد، بابک همایونفال مدیرعامل شرکت بازرگانی سحر در خصوص توافق اولیه لوزان و شرایط پساتحریم گفت: من از ابتدا مذاکرات را که به صورت مرحله به مرحله انجام شد، دنبال می کردم. روز 13 فروردین ماه نیز که خبر توافق اولیه اعلام شد به هیچ وجه شوکه نشدم و می دانستم این اتفاق در نهایت خواهد افتاد. احساس من در آن زمان این بود که چرا حالا؟ آدم به گذشته نگاه می کند و می بیند که این توافق می توانست ده سال قبل هم رخ دهد! چرا حالا؟ و هیچکس هم قبول نمی کند.
100 درصد طرفین مذاکره در سیستم های داخلی خود با موانعی روبرو هستند ولی به نظر من توافق نهایی در تیرماه صورت خواهد گرفت. در بحث های جناحی ایران ما لایه هایی داریم که خود نظام از آنها با اصطلاح فرقه انحرافی یاد می کند و اینها با دلواپسان تفاوت دارند. ما وزن زیادی در این مذاکره نداریم و نباید به خودمان دروغ بگوییم. باید ببینیم چه اهرم های فشاری داریم و همین که بتوانیم شرایط را به ده سال پیش برگردانیم ایده آل خواهد بود. سوال مهم این است که حاضرند مقصران این قضیه را معرفی کنند یا خیر؟! به نظر من داخل سیستم ما نیاز به یک تصفیه وحشتناک وجود دارد.
تاثیر بیانیه 13 فروردین را بسیار شدید می دانم. من از کسانی هستم که به این دولت رای داده ام ولی باید بگویم شاید دولت از زمان روی کار آمدن اقدام خاصی نداشته است، ولی کار مهم دولت برگرداندن ثبات به کشور و آرامش به مردم است. به نظر من یکی از هنرهای دولت ایجاد مثبت اندیشی در مردم است، چرا که در بسیاری مواقع ترس از آینده مبهم رشد اقتصادی را متوقف می کند. دولت از نظر مالی نیز وضعیت خوبی ندارد ولی سیستم فلج نشده است و این نشان می دهد که پول را به چاه نمی اندازند. همیشه وقتی پول را می بینید، بفهمید دزدی در کار نیست.
حضرت علی می گوید وقتی انباشت سرمایه را در جایی می بینید بدانید حق یکسری خورده شده است. وقتی شما قضیه سه هزار میلیارد را می بینید متوجه می شوید. به نظر من در ایران برای اینکه سیستم بتواند خود را بازسازی کند، نیاز به یک اصلاح درونی دارد و این بازسازی همزمان با داستان توافق باید انجام شود. من نوستر آداموس (پیشگوی بزرگ تاریخ) نیستم ولی این قضیه را حس می کنم. در خصوص اختلافات بر سر توافق هسته ای نیز باید بگویم حتی در داخل آمریکا جناح های تندرو وجود دارند ولی تفاوت در این جاست که برای منافع آمریکا می جنگند، نه برای منافع شخصی و آب ریختن به آسیاب دشمن … . قرار نیست همه با هم موافق باشیم و نظر مخالفین باید محترم شمرده شود. ولی همه می دانیم برخی دنبال منافع شخصی خودشان و یا غیر هستند و با این کار آب را به آسیاب دشمن می ریزند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا