اخبار

گفت و گو با علی ابراهیمی در دومین کنفرانس فناوری های نوین در بسته بندی های پلیمری: بسته بندی محافظ هوشمند محصولات است

بسپار/ ایران پلیمر مهندس علی ابراهیمی (پلیمر پیشرفته دانا) در دومین کنفرانس فناوری های نوین در بسته بندی های پلیمری به خبرنگار بسپار گفت: همانطور که می دانید اولین کنفرانس فناوری های نوین در بسته بندی های پلیمری در بهمن ماه 1395 برگزار شد. باتوجه به اینکه بر خلاف برخی صنایع دیگر، صنعت بسته بندی صنعتی چند رشته ای است، در آن زمان مهمترین دغدغه ما گردهم آوردن بخش های مختلف صنعت بسته بندی بود.

به همین منظور با دعوت از بخش های مختلف این صنعت مانند صنایع غذایی به عنوان مخاطب اصلی، تولید کنندگان نهاده های بسته بندی و کانورترها، بخش های مختلف مواد اولیه و افزودنی ها، تولید کنندگان ماشین آلات بسته بندی، تولید کنندگان محصولات آرایشی، بعداشتی و صنعتی، کنفرانس اول را برگزار کردیم.

باتوجه به جلسات قبل از کنفرانس اول و همچنین بازخوردهای گرفته شده از کنفرانس اول، چند حوزه را به عنوان هدف اولیه قرار دادیم و هسته کنفرانس دوم از لحظه پایان کنفرانس اول شکل گرفت و کارگروه های مختلفی تشکیل شد. از آنجاییکه فعالیت اصلی ما حوزه پلیمر ها است در گام های اولیه بسته بندی های پلیمری مدنظر ما است اما در برنامه کلان خود و در ادامه راه با سایر بخش ها نیز ارتباط بر قرار خواهیم کرد. تصمیم داریم با یاری خداوند و همکاران داخلی و بین المللی در این حوزه، این کنفرانس را به عنوان بستری برای طرح و حل مشکلات صنایع مختلف در حوزه های گوناگون صنعت بسته بندی، حفظ نماییم.

وی در ادامه به ویژگی های کنفرانس دوم اشاره کرد: یکی از دغدغه های اصلی ما در این کنفرانس بحث امنیت غذایی است. چرا که باتوجه به فعالیتمان در حوزه مواد اولیه صنایع پلیمری، در بسته بندی محصولات غذایی دخیل هستیم. اما نکته مهمتر رسالت اجتماعی ما در حوزه کاهش اتلافات غذایی و توجه به محیط زیست است. به همین منظور هدف اولیه کنفرانس دوم و کارگروه های تخصصی تشکیل شده را بهبود وضعیت بسته بندی محصولات غذایی قرار دادیم. در کنفرانس دوم به صورت تخصصی و ویژه راه حل های بسته بندی محصولات غذایی مختلف را که ماحصل فعالیت کارگروه های کنفرانس بود، ارائه دادیم. این کارگروه های متشکل از کارشناسان حوزه های مختلف بسته بندی و با همکاری انجمن ها، نهادهای قانون گذار و دولتی و شرکت های خصوصی هستند.

همچنین در این کنفرانس به صورت تخصصی فعالیت روی بازیافت پلیمر ها را در چرخه عمر بسته بندی ها مورد تحقیق قرار دادیم و نتایج اولیه تحقیقاتمان را که برگرفته از آخرین تصمیمات اتحادیه اروپا است ارائه دادیم. در کنار این موارد ویژه، همانند کنفرانس اول آخرین تکنولوژی های نوین بسته بندی را نیز در اختیار مخاطبین خود قرار دادیم.

مهندس ابراهیمی در پایان از بازخوردهای کنفرانس دوم گفت: از آنجاییکه کنفرانس دوم ارائه راه حل های آزمایش شده برای برخی محصولات غذایی مانند محصولات پروتئینی تازه و فرآوری شده، محصولات کشاورزی تازه و فرآوری شده مانند انواع میوه، سبزی، صیفی، غلات، خشکبار و غیره بود، و همچنین در نمایشگاه جانبی کنفرانس نمونه های این محصولات قرار داده شده بودند، استقبال مخاطبین بسیار خوب بود. در این راه حل ها باتوجه به الزامات محصولات غذایی و همچنین زمان ماندگاری و کیفیت لازم محصول از تکنولوژی های مختلف بسته بندی استفاده شده است. هرچند این فعالیت تا ارائه سبد کاملی از بسته بندی های نوین برای محصولات غذایی ادامه خواهد داشت.

او پرچالش ترین مسایل صنعت بسته بندی را اینگونه تشریح کرد: صنعت بسته بندی نیز مانند بسیاری از دیگر صنایع ما در این روزها گرفتار مشکلات روزمرگی خود شده است و از طرف دیگر چشم انداز و هدف مشخصی را دنبال نمی کند و حلقه های مختلف و تاثیر گذار آن گسسته از هم عمل می کنند.

متاسفانه در ایران تنها بعد تبلیغاتی و ظاهری بسته بندی را نگاه میکنیم و فراموش کرده ایم که بسته بندی محافظ هوشمند محصولات ما است. این نکته در مورد محصولات غذایی بسیار مهم تر نیز می شود. از طرف دیگر باتوجه به پتانسیل بالقوه سرزمینمان در تولید و صادرات محصولات غذایی، نیاز به بسته بندی های نوین بیش تر از پیش احساس می شود. امید داریم در بستر این کنفرانس و با معرفی تکنولوژی های نوین بسته بندی در کنار ارزیابی، استانداردسازی و فرهنگ سازی آن ها مطابق نیازهای ملی و صادراتی کشورمان، این صنعت را یک گام توسعه دهیم.

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا