اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار از ایران پلاست/ گفت و گو با محمدتقی غیاثی، رییس هیات مدیره کیمیاران در آستانه جشن 30 سالگی این شرکت: ایران پلاست هم الگوی شمال شهرنشینی و جنوب شهرنشینی را در پیش گرفته است!

بسپار/ ایران پلیمر ایران پلاست هجدهم از 18 تا 21 شهریورماه در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپاست. گفت و گوی همکاران این گروه رسانه ای را با برخی مشارکت کنندگان در نمایشگاه می خوانید

ایران پلیمر- لطفا بفرمایید در این دوره نمایشگاه ایران پلاست چه محصولی را به مشتریان و بازدیدکنندگان معرفی می کنید؟

غیاثی: خیلی ممنونم از اینکه این افتخار نصیب من شد که یک بار دیگر با مجله وزین بسپار، با یک دنیا خاطره صحبت کنم و اظهار نظری داشته باشم. امیدوارم مفید فایده و اثرگذار برای صنعت پلیمر کشور باشد. در مورد محصول جدید کیمیاران در نمایشگاه هجدهم، این بار کلیه محصولات شرکت کیمیاران را بدون فلزهای غیر بهداشتی تولید کردیم و کلیه محصولات بهداشتی شدند. محصولات با یک سبک جدید، با شکل جدید، با فرمینگ جدید روانه بازارهای داخلی و خارجی می شوند. ترکیبات فلزات آلاینده را به شرکت دیگری در اشتهارد به نام شرکت فرمند پلیمر منتقل کردیم که آنجا هم تولیدات خیلی خوبی برای بازار داخلی و بازارهای بین المللی بر حسب درخواست و سفارش خواهیم داشت. امیدواریم در این مرحله هم بتوانیم منشا اثر برای صنعت پلیمر کشور باشیم.

 

ایران پلیمر- تازه ترین فناوری ها و نوآوری ها در حوزه فعالیت شما در دنیا چیست؟ در ایران چه قدر با آنها همسو هستیم؟

غیاثی: خانم مهندس در مورد فناوری و نوآوری‌های جدید باید عرض کنم که امروز به علت متصل بودن بازارهای بین‌المللی بهم و نزدیکی این بازارها از طریق فضای مجازی، شرکت کیمیاران که یک شرکتی است با محصولاتی با مصرف در ابعاد جهانی، حتما نمی تواند از نوآوری ها عقب بماند، چرا که آنقدر رقابت‌ها نزدیک و فشرده است که فوری هرگونه تغییر در بازار جهانی به گوش تولیدکنندگان می‌رسد و به اجبار تولید کنندگانی در این بازار جهانی و بین‌المللی باقی می‌مانند که بتوانند خود را هماهنگ با تغییرات و رشد جهانی به حرکت در بیاورند. خوشبختانه شرکت کیمیاران با بار علمی به روزی که دارد و همراهان خیلی خوبی که دارد توانسته این مهم را به سرانجام خوبی برساند. توانسته ایم در اقصا نقاط دنیا با هرگونه تغییر هماهنگ شویم و از بازارهای جهانی عقب نمانیم. یکی از محاسن صادرات همین هست. صادرات یعنی وصل شدن به دنیا، هماهنگ شدن با تغییرات و پیشرفت و توسعه. این یک نقطه امیدی‌ست برای شرکت کیمیاران که می‌تواند این امتیاز را از بازار جهانی بگیرد و علم و پیشرفت خود را به روز کند. امیدوارم روزی برسد که ما در واحدهای تولیدی در ایران حرکت هایی را شروع کنیم که بازارهای بین المللی با ما هماهنگ شوند یا ما را دنبال کنند.

امروز شرکت کیمیاران شرکتی‌ست شاخص برای صنایع همسنگ خود در بازار داخلی و مرجعی است. امیدوارم این در بازار جهانی هم اتفاق بی‌افتد.

 

 

ظرفیت تولید شما در سال، سهم بازار شما در داخل کشور و سهم صادرات شما از تولیداتتان چه قدر است؟

غیاثی: خوشبختانه شرکت کیمیاران چون در سایه و چتر کیفیت حرکت و هر روز به تغییر فکر می‌کند، تغییراتی برای بهتر بودن، بهتر شدن، بهتر عمل کردن و فراگیر شدن، توانسته بازارهای صادراتی خوبی را و سهمی از مصرف جهانی استابلایزر را به دست آورد. در منطقه که از ابتدا یک رقیب بیشتر نداشتیم و نهایتا توانستیم این رقیب را به نوعی دور بزنیم و بخشی از بازارهای رقیب را با ارائه خدمات بهتر، کیفیت بهتر و تسهیلات بیشتر تصاحب کنیم.

حالا ما دارای دانش فنی تولید استابلایزرها هستیم و محصولات ما نسبت به سایر محصولات تولیدی در کشور، کاملا قابلیت عرضه جهانی را دارد.

 

ایران پلیمر- سه چالش بزرگ تولید صنایع پلیمری؟ و سه فرصت در این زمینه کدامند؟

غیاثی: به استحضار شما عزیزان برسانم که متاسفانه تولید کشور با چند چالش بزرگ روبه‌رو هست و قبل از اینکه این چالش‌ها را توضیح بدهم لازم است، یادآوری کنم که تولید کنندگان ایرانی بسیار نجیب و زحمتکش هستند و با تمام سختی هایی که عمدتا عمدا و اتفاقی یا برنامه ریزی شده سر راهشان قرار می‌گیرد، به نوعی سازش می‌کنند و تطبیق پیدا می‌کنند. نمی دانم چرا، اما به هر حال بسیار نجیبانه رفتار می‌کنند.

تولیدکنندگان ما با چند چالش داخلی و خارجی روبه‌رو هستند. یکی از چالش‌های داخلی که این روزها اکثرا به آن مبتلا هستیم، نداشتن برق و انرژی و گاز در زمستان است. نداشتن شرایط تولید باکیفیت و نداشتن پرسنل خوب و نیروی انسانی‌ست. در حال حاضر به شدت با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم و دولت باید برای این موضوع فکری کند و امکان استخدام متخصصین از کشورهای خارجی را بدهد. چون در ایران کمبود هست و این نیروهای متخصص خودی، همه مهاجرت کرده اند.

مساله مهم‌تر، مسایل بین المللی ست. ارز هرچه زودتر باید تک نرخی شود. ما هر چه زودتر باید ارز شناور را حاکم کنیم. سرمایه گذار خارجی باید دعوت شود و با خود ارز بیاورد. هر چه زودتر باید به FATF بپیوندیم. اینها ابزارهای کار و فعالیت در سطح بین‌المللی هستند که متاسفانه دولت ما توجهی به آن ندارد.

بر اساس گفتگوهایی که در مناظره های ریاست جمهوری این دوره اخیرا اتفاق افتاد، متوجه شدیم که دولتی ها وضعیت را خیلی بهتر از ما میدانند، اما چرا کاری نمی‌کنند، معلوم نیست! چرا این معضل بزرگ تولیدکنندگان را در سطح بین المللی حل نمی کنند؟ واقعاً شما ژورنالیست ها باید این مسایل را روشن کنید.

 

ایران پلیمر- نمایشگاه های تخصصی چه اثری در توسعه بازار شما دارند؟ نقد احتمالی شما به ایران پلاست و پیشنهادهای شما برای ادوار آتی چیست؟

غیاثی: در مورد نمایشگاه ایران پلاست، خانم مهندس باید عرض کنم که خیلی افتضاح است! یعنی مردم در صف گرفتن غرفه هستند. خیلی خنده دار ست که همه از تولید و رشد تولید و توسعه تولید و صادرات صحبت می کنند، بعد در مرکز نمایشگاه صادراتی ما اختلاف قیمت فاحش وجود دارد! یک رانت عجیب و غریبی ایجاد شده. خدمات و امکانات هم که زیر صفر. بین قیمت مصوب تا قیمت اجرایی یک تفاوت زیادی هست. هر چه قدر پر زورتر و قدرتمندتر باشید، غرفه بهتری نصیبتان خواهد شد. درست مثل قیمت خانه در شمال و جنوب شهر شده است. پولدارها میروند شمال شهر و بی پول ها جنوب شهر. این اصلا درست نیست. این درددلی بود که نمی دانم چه طور می شود محترمانه از این دوستان خواست که این روش را اصلاح کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا