گلایه هوشنگ پارسا از عدم حمایت صادرکنندگان در کشور

بسپار می نویسد، یک صادرکننده پلاستیک و پلیمر از عدم حمایت از صادرکنندگان گلایه کرد و گفت: معمولا کشورها از صادرکنندگان حمایت میکنند و این در حالی است که از سال 89 به بعد سه درصد جوایز صادراتی که قرار بود به صادرکنندگان پرداخت شود، پرداخت نشده است.
هوشنگ پارسا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سیستم ال سی و مبادلات بانکی به دلیل بحث تحریم با مشکلاتی مواجه است و زمانی که مشتری جنسی خریداری میکند به علت بودن سیستم بانکی با چالش روبرو می شود.
وی افزود: در خارج از کشور معمولا وقتی جنسی خریداری میشود، مشتری 10 درصد آن را نقدی پرداخت کرده و 90 درصد تسهیلات دریافت و در مدت شش ماه تا یک سال این تسهیلات را به بانک پرداخت میکند و درواقع این موضوع قراردادی بین بانکهای مختلف کشور است، ولی متاسفانه با توجه به مسائل تحریم این موضوع در کشور ما وجود ندارد و خرید نقدی در کشور مشکلساز شده است.
وی با بیان اینکه کشوری هستیم که سالهاست قیمت تمام شده ما بالاست تاکید کرد: نگاه دولتمردان ما نگاه تولید ملی نبوده و از طرفی به دلیل وجود تعطیلات زیاد و نامنظم که به تعطیلی تولیدیها و کارخانجات منجر میشود، قیمت تمام شده کالا افزایش یافته است.
این صادرکننده نمونه در بخشی از سخنان خود گفت: در ایران سیستم مدیریتی رشد نکرده و زمانی که مدیریت رشد خوبی نداشته باشد، طبیعی است که قیمتها افزایش مییابد و همه این مسائل باعث میشود بازارهای هدف ما روز به روز کوچکتر شود.
پارسا ادامه داد: مورد بعدی پیمانهایی است که کشورهای مختلف با یکدیگر منعقد میکنند که براساس این پیمانهای تجاری عوارض گمرکی به صفر رسیده و صادرکنندگان فقط هزینه حمل را میپردازند ولی متاسفانه کشور ما در زمینهی پیمانهای تجاری عقب مانده و این در حالی است که میتوانستیم با بستن این پیمانها بین کشورهای مختلف تعرفه گمرکی را در یکسری از کالاهای اساسی به صفر برسانیم.
وی معتقد است: تولید در هر کشوری به دنبال خود امنیت و عدالت را به دنبال دارد و این درحالی است که ما بیشتر به واردات توجه می کنیم نه تولید.
پارسا از روند استرداد مالیات بر ارزش افزوده نیز گلایه کرده و گفت: زمان خرید کالا مالیات بر ارزش افزوده را به دولت میپردازیم اما زمانی که کالا را صادر می کنیم و در زمان استرداد مالیات، مدتها طول میکشد تا بتوانیم آن را از دولت بگیریم.