اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار از ایران پلاست/ گفت و گو با سعید زکایی، مدیرعامل پارساپلیمر شریف: ضرورتی ندارد که ایران پلاست هر سال برگزار شود

ایران پلاست هجدهم از 18 تا 21 شهریورماه در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپاست. گفت و گوی همکاران این گروه رسانه ای را با برخی مشارکت کنندگان در نمایشگاه می خوانید.

 

ایران پلیمر- لطفا بفرمایید در این دوره نمایشگاه ایران پلاست چه محصولی را به مشتریان و بازدیدکنندگان معرفی می کنید؟

زکایی: رسالت پارسا پلیمر این است که بتواند برای مشتریان و شرکت‌های همکار گزینه جامع و کاملی در حوزه مواد اولیه پیشنهاد کند. هدف رفع دغدغه های مشتری به لحاظ کیفیت و در واقع ایجاد تعادل بین کیفیت و قیمت  است. ما چندین سال است که یک مرکز نوآوری در مجموعه داریم و روی توسعه محصولات مختلف فعال هستیم. چندین محصول جدید در نمایشگاه داریم. یکی از آنها موادی است که تولیدکننده می تواند برای تغییر رنگ در تزریق و کامپاند استفاده کنند و سریع سیلندر را تمیز می کند و سرعت جابجایی محصول و تغییر محصول را در فرایند تولید به شدت بالا می برد. یکی از محصولات ویژه ما هست و البته محصولات دیگری هم عرضه کرده ایم.

 

ایران پلیمر- ظرفیت تولید شما در سال، سهم بازار شما در داخل کشور و سهم صادرات شما از تولیداتتان چه قدر است؟

زکایی: شرکت پارسا پلیمر شریف افزایش ظرفیت خوبی در این چند ساله داشته و به ظرفیت واقعی بالای ۲۵۰۰۰ تن دست پیدا کرده ایم. سهم خوبی در بازار محصولات فناور داریم و همانطور که اشاره کردم تلاش کرده ایم دغوغه مشتری را برطرف کنیم.

 

ایران پلیمر- سه چالش بزرگ تولید صنایع پلیمری چیست؟

زکایی: صنایع پلیمر چالش‌های زیادی دارند ولی اولین چالش، وضعیت تامین مواد است که بسیار نابسامان است. به عنوان مثال در حوزه پلی اتیلن می‌بینید که قیمت عرضه در بورس قیمت خوبی است و گاها پایین تر از قیمت جهانی ست اما در یک سری از محصولات مثل پلی‌پروپیلن، مواد اولیه از بازار جهانی هم گران‌تر است، در شرایطی که مهم ترین ماده حوزه کامپاند محسوب می‌شود. این عدم تعادل تامین مواداولیه معضل اصلی است. معضل دوم مربوط به صادرات است که قوانین و دستورالعمل‌ها سریع در حال تغییر هستند و همیشه این اضطراب و نگرانی در صادرات برای ما وجود دارد. مساله سوم موضوع ثبات اقتصادی کشور و تغییرات ناگهانی ارز است که برنامه‌ریزی برای آینده را دشوار می‌کند. از طرفی به شکل دستوری سعی می کنند ارز پاشی کنند که به شدت تورم زاست.

پیش بینی پذیری وضعیت اقتصادی موضوع بسیار مهمی است. انتظار نداریم و نباید هم قیمت ارز ثابت باشد، ولی باید یک رابطه ای با تورم داشته باشد.

نکته دیگر همین تعامل محدود با دنیا هست که هزینه های زیادی را بر صادرات تحمیل می کند. در توافقات بین المللی و در موضوع تعرفه های ترجیحی عملا جایی نداریم و نسبت به رقبا همیشه ۵ درصد حداقل به لحاظ تعرفه ای عقب هستیم. هزینه لجستیک ما خیلی بالا ست و خیلی مواقع قیمت محصول بدون لحاظ کردن لجستیک به شدت رقابتی است ولی وقتی این هزینه اضافه می شود، بازار را از دست می‌دهیم.

 

ایران پلیمر- نمایشگاه های تخصصی چه اثری در توسعه بازار شما دارند؟ نقد احتمالی شما به ایران پلاست و پیشنهادهای شما برای ادوار آتی چیست؟

زکایی: نمایشگاه تخصصی فقط فرصت بسیار خوبی است که تامین کنندگان و مشتریان یکدیگر را از نزدیک ببینند. یک فضا و فرصتی هست برای تعامل جدی‌تر. ولی من اعتقاد دارم ضرورتی ندارد که نمایشگاه ایران پلاست هر سال برگزار شود. پیشنهاد می کنم دو یا سه سال یک بار باشد. ولی متاسفانه به گونه ای پیش رفته که در برگزاری این نمایشگاه، منافعی ایجاد می شود که برخی تمایل دارند نمایشگاه را هر سال برگزار کنند. هزینه زیادی برای شرکت ها به بار می آورد، در حالیکه در سطح دنیا می‌بینیم که اغلب نمایشگاه ها دو یا سه سال یک بار برگزار می‌شوند. به هر حال ما به لحاظ فعالیت اقتصادی خود، مجبوریم که خوشبین باشیم. اگر نباشیم که باید تعطیل بکنیم.

 

ایران پلیمر- دورنمای فعالیت اقتصادی دولت جدید و اثرات آن را بر کسب و کار خود چگونه ارزیابی می کنید؟

زکایی: امیدوارم که دولت فعلی که حداقل همانطور که عقلانیت در کلامشان بیش از دولت قبلی هست، موفق بشود. یک بخش برمی گردد به عملکرد و تعاملات خود اینها و اینکه اجازه کار داشته باشند و در نهایت بتوانند یک ارتباط نزدیکتری با جامعه پیدا کنند. این شکاف بین حکومت و مردم را کم کنند. امیدوارم در عرصه بین المللی هم بتوانند تنش ها را کاهش بدهند، هر چند که طرف مقابل خیلی تعیین کننده است و وزنش هم از ما بیشتر است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا