اخباراخبار ویژه

اختصاصی ایران پلیمر از نهمین دوره کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاند/ دکتر مهدی غفاری، عضو کمیته علمی: مجوز ISC برای این کنفرانس باعث افزایش انگیزه مشارکت می‌شود

بسپار/ ایران پلیمر کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری نهمین دوره خود را در روزهای 28 و 29 بهمن ماه در هتل المپیک تهران برگزار می کند.

گفت و گوی خبرنگاران ایران پلیمر با برخی از فعالین این بخش به تدریج منتشر خواهد شد. محور این گفت و گوها به شرح زیر است:

 

ایران پلیمرجایگاه کنفرانس های تخصصی را در توسعه علوم، مهندسی و صنایع چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا کنفرانس مستربچ و کامپاند توانسته است در 8 دوره برگزار شده این جایگاه را محقق کند؟

دکتر غفاری: کنفرانس‌های تخصصی مانند این کنفرانس، فرصتی برای گردهمایی متخصصان و تبادل آخرین دستاوردهای علمی و صنعتی است. هرچند من در دوره‌های قبلی مشارکت نداشتم، اما به نظر می‌رسد این کنفرانس توانسته است جایگاه خود را به عنوان یک رویداد مهم در این حوزه تثبیت کند.

 

ایران پلیمررشد این صنعت در سالهای اخیر را نتیجه چه عواملی می دانید؟

دکتر غفاری: صنعت مستربچ و کامپاند در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است. این رشد را می‌توان نتیجه افزایش تعداد شرکت‌های فعال در این حوزه و پیشرفت‌های تکنولوژیکی دانست. به نظر می‌رسد این روند رشد همچنان ادامه خواهد داشت.

 

ایران پلیمرمیزان انگیزه اساتید و دانشجویان مهندسی پلیمر و رشته های مرتبط برای مشارکت در این کنفرانس چه قدر است؟ چگونه این همکاری می تواند به نتایجی ملموس در صنعت مستربچ و کامپاند در کشور منتهی شود؟

دکتر غفاری: مشارکت اساتید و دانشجویان در این کنفرانس در حد متوسط است. یکی از دلایل این موضوع، عدم وجود مجوز ISC برای این کنفرانس است که باعث کاهش انگیزه برای مشارکت می‌شود. پیشنهاد می‌کنم برای دوره‌های آینده، مشوق‌هایی برای حمایت از مقالات برتر در نظر گرفته شود.

اساساً موضوعات مربوط به مستربچ و کامپاند در بسیاری از رشته های تحصیلات تکمیلی پلیمرها در حال حاضر، جزء  اولویت‌هایشان نیست و چون بیشتر دانشجویان تمایل دارند که روی موضوعاتی کار کنند که قابلیت ارائه به صورت مقاله در ژورنال‌ها را داشته باشد، معمولاً در حوزه‌های دیگری مانند نانوتکنولوژی کار می‌کنند. اما به نظر بنده انجمن مستربچ و کامپاند برای دوره بعد با در نظر گرفتن یک سری مشوق‌ها، برند و گرید ISC را از وزارت بگیرد و مشوق‌هایی را برای حمایت از مقالاتی که در این حوزه برتر می‌شوند، گرنت هایی را برای تحقیقات در این حوزه در نظر بگیرد. این مهم می‌تواند فعالیت‌های این حوزه را به صورت قابل توجهی بهبود بخشد.

 

ایران پلیمربه عنوان عضو کمیته علمی این دوره از کنفرانس چه روندی تا کنون طی شده است؟ برای این دوره یا ادوار آینده چه پیشنهادهایی برای ارتقای سطح کیفی کنفرانس دارید؟

دکتر غفاری: تاکنون جلسات متعددی برای بررسی نحوه داوری مقالات و انتخاب موضوعات برگزار شده است. در ماه‌های پایانی، حجم کار کمیته علمی افزایش می‌یابد، چرا که فرآیند داوری و انتخاب مقالات در این مرحله انجام می‌شود.

 

ایران پلیمربا توجه به اینکه این کنفرانس یکی از پرمخاطب ترین رویدادهای این شاخه از علوم و صنایع در این صنعت در منطقه است، گمان می کنید در مناسبات بین المللی چه دستاوردهایی می تواند برای هر دو گروه آکادمیک و صنعتی داشته باشد؟

دکتر غفاری گرگان: در حوزه آکادمیک، این کنفرانس می‌تواند با ارائه مشوق‌هایی برای تحقیقات، به پیشرفت علمی کمک کرده و تحقیقاتشان را در این حوزه جهت دهی کند. در حوزه آکادمیک این امر می‌تواند دستاورد بزرگی برای اساتید و دانشجویانی باشد که می‌خواهند کار کنند و در حال حاضر مشکلات بسیار زیادی برای تهیه مواد و استفاده از دستگاه‌های فرایندی و آزمایشگاهی دارند. از این منظر می‌توان دستاورد قابل ملاحظه‌ای برای انجام پروژه‌های خودشان داشته باشند. در صنعت هم انجام پژوهش‌های علمی در این حوزه و بررسی‌های علمی می‌تواند اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار صنعتکاران قرار دهد. برای دستیابی به کیفیت بالاتر و خواص ویژه‌ای که در این حوزه با انجام پژوهش‌های علمی می‌توانند به آن دست پیدا کنند. استفاده از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید هم می‌تواند برگ برنده‌ای برای صنعت باشد. به نظر بنده این ارتباط می‌تواند برای هر دو طرف بسیار کمک کننده باشد.

 

ایران پلیمر- نقطه نظرات تکمیلی شما چیست؟

دکتر غفاری: پیشنهاد می‌کنم انجمن مستربچ و کامپاند با انجمن علوم و مهندسی پلیمر همکاری نزدیکتری داشته باشد. این همکاری می‌تواند به ارتباط موثرتر بین دانشگاه‌ها و صنعت منجر شود و به پیشرفت هر دو حوزه کمک کند.

نهمین کنفرانس بین‌المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری، فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش و تجربیات در حوزه پلیمر است. این کنفرانس می‌تواند با ایجاد مشوق‌ها و همکاری‌های بیشتر، به ارتقای سطح علمی و صنعتی این حوزه کمک کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا