اخبار

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با مدیرعامل نکوساز پلیمر صنعت آریا در چایناپلاس Chinaplas 2025: صنعت ماشین سازی پلیمر در آلمان دیگر آن تعریف سابق را ندارد

بسپار/ایران پلیمر نمایشگاه چایناپلاس ۲۰۲۵ از 26 تا 29 فروردین ماه در شنژن برپا بود. ایرانی های زیادی در این نمایشگاه مشارکت داشتند، در قالب غرفه گذار و یا بازدیدکننده.

گفت و گوی خبرنگار بسپار با مهدی بدلی را در غرفه شرکت Jewell در محل نمایشگاه در ادامه می خوانید:

 

بسپار- بفرمایید در این دوره از نمایشگاه چایناپلاس، در کدام شرکت مادر حضور دارید و هدف‌گذاری مشخص شما برای این نمایشگاه چیست؟

بدلی: مانند همیشه، در غرفه‌ی شرکت جول حضور داشتیم. این شرکت با سه غرفه در نمایشگاه شرکت کرده بود: شرکت مادر جول با تمرکز بر انواع اکستروژن، غرفه‌ی شرکت کاوتکس، و غرفه‌ی شرکت دایون در بخش بازیافت، که هر دو از زیرمجموعه‌های جول هستند. هدف‌گذاری ما مانند دوره‌های پیشین، بازدید مشتریان دائمی، شناسایی مشتریان جدید و برقراری ارتباط با آن‌ها بود؛ همچنین بازدید از شرکت‌های تأمین‌کننده و ارزیابی کلی بازار نیز از اهداف ما به شمار می‌آمد.

 

بسپار- با توجه به برگزاری نمایشگاه K در سال جاری، آیا فکر می‌کنید در این دوره از چایناپلاس فناوری جدیدی ارائه خواهد شد، یا شرکت‌ها رونمایی‌های اصلی را برای نمایشگاه K نگه داشته‌اند؟ (البته اینکه این موضوع برای بازار ایران دغدغه محسوب می‌شود یا نه، بحث دیگری است…)

بدلی: نمایشگاه چایناپلاس از نظر کمّی، بر اساس بازخوردهایی که دریافت کردیم، تا حدی از نمایشگاه K پیشی گرفته است. در بازدید از ۱۸ سالن نمایشگاهی، بخش مربوط به شرکت‌های اروپایی بسیار خلوت بود. به نظر من، چایناپلاس اکنون هم‌رده‌ی K شده است؛ چرا که فاصله‌ی ماشین‌سازی چین با اروپا به‌شدت کاهش یافته و حتی خود اروپایی‌ها نیز به این واقعیت اذعان دارند. این صنعت در آلمان دیگر تعریف سابق را ندارد. برای ایران نیز، با در نظر گرفتن هزینه‌ها، سهولت رفت‌وآمد و امکان تجارت، چایناپلاس انتخاب بهتری محسوب می‌شود.

بسپار- آیا جنگ تعرفه‌ای میان آمریکا و جهان، به‌ویژه چین،اثری بر حضور شرکت‌ها در نمایشگاه داشته است؟ از نظر شما این موضوع چه تأثیری بر صنعت ماشین‌سازی پلیمر خواهد گذاشت؟

بدلی: چینی‌ها همواره در حال مقابله با آمریکا بوده‌اند و قطعاً این موضوع تأثیرگذار خواهد بود. اما نکته‌ی قابل‌توجه این است که تمایل مشتریان اروپایی به خرید ماشین‌آلات چینی بیشتر شده است. در این نمایشگاه، ماشین‌آلات آمریکایی حضور نداشتند، اما صادرات به آمریکا همچنان بسیار قابل‌توجه بود؛ هم برای شرکت ما و هم برای دیگرشرکت‌های چینی فعال در حوزه ماشین‌سازی.

بسپار- این روزها بحث مذاکرات ایران و آمریکا داغ است و نرخ دلار کاهش یافته. به نظر شما، بازدیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه چه نگاهی به این مسئله دارند؟ آیا آن‌ها نسبت به آینده مذاکرات خوشبین‌اند؟ نظر خود شما در این باره چیست؟و هر یک از این سناریوها چه تأثیری بر صنعت پلیمر ایرانخواهد داشت؟

بدلی: اگر اتفاقات مثبتی در حوزه مذاکرات رخ دهد، قطعاً تأثیر مستقیمی بر فضای کسب‌وکار در کشور خواهد داشت. برداشته شدن محدودیت‌های بانکی بسیار حیاتی است، در غیر این‌صورت، انزوای بیشتر ایران در تعاملات بین‌المللی کاملاً ملموس خواهد شد. صنعت پلیمر، مانند بسیاری از صنایع دیگر، از شرایط سیاسی تأثیرمی‌پذیرد. ثبات بازار، مسئله‌ای است که تولیدکنندگان و مشتریان داخلی با آن درگیرند، و به‌طور مستقیم به نتیجه این مذاکرات وابسته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا