اخبار

اجبار صنعتگران به فروش محصولات به انحصارگران

بسپار به نقل از ایسنا می نویسد، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع صنایع کوچک مجبورند برای اعتماد به آینده تولیدات خود، آنها را به کسانی که انحصار خرید دارند، یعنی واسطه‌های بازرگانی بفروشند تا اعتبارهای لازم و مواد اولیه مورد نیاز برای ادامه تولید را به دست آورند، گفت: معضلی که بسیاری از صنایع کوچک با آن درگیرند، تهیه مواد اولیه خوب با نرخ مناسب به دلیل توان مالی کم و قدرت چانه‌زنی پایین آنها است.

غلامرضا سلیمانی با اشاره به عمده‌ترین مشکلات صنایع کوچک در کشور گفت: اکثر صنایع کوچک امروزه مشکل تامین منابع مالی دارند و این در حالی است که در ایران بر عکس اکثر کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه، بیشتر منابع بانکی به صنایع بزرگ اختصاص یافته‌اند تا صنایع کوچک.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یکی از راهکارهای حل مشکلات صنایع کوچک را استفاده از فناوری‌های نوین دانست و گفت: در حال حاضر اکثر صنایع کوچک با استفاده از فناوری‌های سطح پایین، روش‌های قدیمی و تکنیک‌های کهنه اقدام به تولید می‌کنند که قطعا راندمان کمتری نسبت به فناوری‌های جدید دارند.

سلیمانی همچنین با اشاره به محدود بودن بازار فروش تولیدات صنایع کوچک به بازارهای کوچک محلی اظهار کرد: دو مورد سبب شده صنایع کوچک در این زمینه آسیب ببینند؛ اول اینکه در ایران به طور کلی در زمینه بازاریابی فعالیت چندانی صورت نگرفته است و بسیاری از صنایع کوچک به بازارهای فروش محلی محدود هستند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در بسیاری از مواقع، صنایع کوچک مجبورند برای اعتماد به آینده تولیدات خود، آنها را به کسانی که انحصار خرید دارند، یعنی واسطه‌های بخش بازرگانی بفروشند تا اعتبارهای لازم و مواد اولیه مورد نیاز برای ادامه تولید را به دست آورند.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه با انتقاد از رقابت صنایع بزرگ و کوچک در کشور گفت: در کشور ما صنایع بزرگ با صنایع کوچک رقابت می‌کنند، در حالی که این موضوع در کشورهای پیشرفته جهان وجود ندارد. این صنایع به نوعی با هم پیوند دارند و مشارکت می‌کنند. این در حالی است که ظرفیت بسیاری از تولیدکننده‌های کوچک کشور بسیار کمتر از ظرفیت اسمی آنها است.

سلیمانی همچنین یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر پیشرفت بخش تولید را فعالیت‌های مستمر بخش‌های تحقیق و توسعه دانست و گفت: بسیاری از صنایع کوچک حتی این بخش‌ها را در خود ندارند. در حالی که پایه رقابت بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا در حال حاضر در این زمینه است.

سلیمانی افزود: در عین حال بخش عمده‌ای از صنایع کوچک به اطلاعات صحیح و کافی در زمینه‌های مختلف از جمله نوع و میزان سرمایه‌گذاری، انتخاب مکان و ماشین‌آلات، اطلاع از قراردادهای فرعی و پیمانکاری با واحدهای بزرگ، اطلاع از تغییرات فناوری اطلاعات و اطلاع از بازارهای ملی و بین‌المللی و … دسترسی ندارند و همین امر سبب شده بعضا سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شود که نه تنها منجر به سود نشده بلکه به ضرر آن صنعت تمام شود.

وی با بیان اینکه صنایع کوچک باید به صورت شبکه‌ای رشد کنند، گفت: در حال حاضر صنایع کوچک و واحدهای تولیدی به صورت غیرشبکه‌ای رشد کرده و هر کدام به صورت منفرد عمل می‌کنند و به دنبال بازارهای محلی و کوچک هستند. در صورتی که با رشد شبکه این صنایع می‌توان بازارهای بزرگ را در بین آنها به اشتراک گذاشت تا از ظرفیت آن بازارها بیشتر استفاده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا