اختصاصی بسپار/ انار برای تصفیه پساب!

گروه تولید محتوا در بسپار/ ایران پلیمر محققان دانشگاه استکهلم در سوئد مادهای بلورین و متخلخل از عصاره انار را ساخته اند که میتواند مولکولهای دارویی موجود در پساب را جذب و تجزیه کند.
اگر ترکیبهای دارویی وارد محیط زیست شوند، میتوانند اثرات نامطلوب ناخواستهای بر حیات وحش داشته باشند. از این رو کارخانههای تصفیه فاضلاب با چالش حذف آلایندههای آلی نوظهور (EOCs) مانند مواد فعال دارویی مواجه هستند که به مواد و فناوریهای جدید نیاز دارد.
یک راهبرد برای حذف آلایندهها از آب استفاده از مواد متخلخلی است که مانند اسفنجها عمل میکنند. چارچوبهای فلزی-آلی (MOFs) نوعی مواد نانومتخلخل هستند که از یونهای فلزی و مولکولهای آلی ساخته شدهاند. اکثر MOFها با استفاده از مولکولهای آلی مصنوعی سنتز میشوند. اما اکنون پژوهشگران دانشگاه استکهلم موفق به سنتز MOFهای متخلخل جدید با استفاده از یک مولکول طبیعی موجود در گیاهان یعنی اسید الاژیک شده اند. اسید الاژیک یکی از واحدهای ساختمانی اصلی پلیفنولهای طبیعی است که به نام تانین شناخته میشوند و در میوهها، توتها، آجیل و پوست درختان وجود دارد.
ترکیب اسید الاژیک، که از پوست انار یا پوست درخت استخراج شده با یونهای زیرکنیوم، یک MOF بسیار متخلخل ایجاد میکند. این ماده میتواند بسیاری از آلایندههای دارویی را که به طور کامل توسط فرآیند تصفیه فاضلاب حذف نشده اند، استخراج کند. علاوه بر جذب آلایندههای دارویی، همچنین میتواند آنها را با استفاده از نور، در فرآیند تخریب نوری، تجزیه کند.