اختصاصی بسپار/ گفت و گو با روزبه سلطانی، مدیرعامل اطلس فام یاسین: صنعت بدون برق یعنی مرگ!
بسپار/ایران پلیمرشرکت اطلس فام یاسین تولید کننده انواع رنگ های مورد استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان با برند های آیسافام (رنگ های پایه آب) و روزبه (رنگ های پایه حلال) است.
روزبه سلطانی، مدیرعامل این شرکت، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر است. او به خبرنگار بسپار می گوید: پس از اتمام تحصیلات، فعالیت کاری را آغاز کردیم که تاریخچه مفصلی دارد. این صنعت، صنعتی بود که توسط پدرم آن را شناختیم. پدرم در دهه 40 کار را به عنوان نقاش آغاز کرده بود. من پس از اتمام تحصیل به دنبال شناخت رنگ ها و دوره های تخصصی رفتم و با یک سری علوم جدید آشنا شدم. به سوی رنگ های پایه آب که در حال گرفتن سهم بازار بودند، رفتیم و در ادامه تکمیل تحقیقات شرکت تاسیس شد.
در آن زمان با برادر خود به صورت شریک این کار را کلید زدیم. در طول فعالیت با توجه به بحران های ارزی پیش آمده علاوه بر رنگ های پایه آب، دست به تولید رنگ های پایه حلال هم زدیم چرا که از نظر تقاضا در رده بالا تری نسبت به رنگ های آب پایه قرار دارد و دلیل آن تمایل بیشتز مصرف کنندگان نهایی بر روی محصولات سنتی است.
یکی از مهم ترین اهداف ما در شرکت نگه داشتن کیفیت کالاست که برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. تولید رنگ الکید با تمام ریزه کاری هایی که دارد نسبت به رنگ های جدیدی که به نوعی علم محور هستند، برای ما بسیار آسان است و ما صرفا برای پاسخ به تقاضای موجود در بازار آن را در سبد کالایی خود قرار داده ایم.
در سال 97 رنگ های آزمایشگاهی ما به کمد بایگانی سپرده شد و تا همین امسال، فروش آنها توجیه اقتصادی نداشت. در همان سال شرکت های بزرگ شروع کردند با توجه به بازخوردهای بازار کیفیت برخی رنگ ها را پایین آوردند.
می توانم به صورت قاطع بگویم که اگر یک زمانی 60 درصد تقاضا بیشتر از کیفیت به هزینه ها فکر می کردند، در حال حاضر این درصد به 90 رسیده است!
مشتری بر حسب نیاز به چهار بخش تقسیم می شود:
پخش کننده، معیار این دسته در ابتدا سود است و بعد کیفیت
رنگ فروش، در این دسته کیفیت درصد سود به کیفیت 60 به 40 است
نقاش، این دسته تساوی این دو را دربر دارد
مصرف کننده (صاحب خانه) این دسته چون خود بهره بردار است، کیفیت برایش از اهمیت بالاتری برخوردار است.
به رغم تمام اینهایی که اشاره کردم، ما لاین جدید تولید خود را آغاز کردیم و می توانیم روزانه 50 تن رنگ های پایه آب تولید کنیم، 20 تن تولید رنگ های پایه حلال در روز داریم و برنامه سالیانه ما بر روی 20 هزار تن است. امسال در پی آن هستیم محصولات تحقیق توسعه ای که تولید آنها را متوقف کرده بودیم را به ثمر بنشانیم.
بسپار- اصولا رنگ های پایه آب و حلال پایه چه تفاوت ها و ویژگی های فنی دارند؟ مزایا و معایب هر کدام؟
سلطانی: رنگ های روغنی، به دلیل خشک کن هایی که در آن استفاده می شود و وجود یک سری سرب ها و مواد نفتی، برای سلامتی مضر هستند و در سال های گذشته این امر در رنگ های پایه آب نیز وجود داشت که فرمالین را به عنوان ضد کپک در تولید رنگ استفاده می کردند و از ضرر آن بی خبر بودند ولی امروز برخی مواد وجود دارد که جای فرمالین استفاده شود.
دومین تفاوت و عیبی که در بحث رنگ های روغنی وجود دارد، بوی آن است که شاید در برخی ساختمان ها بوی آن تا یک هفته باقی بماند. تنها تفاوتی که جذابیت می دهد به رنگ های روغنی، سطح صیقلی آن است که قابل شست و شو است. البته متاسفانه در بحث شوینده های شیمیایی هم باید گفت عوارض آن برای سلامتی کم نیست.
ضعف دیگر رنگ های روغنی در زرد گرایی آنهاست که به مروز زمان زرد خواهد شد. زمان اجرا و زمان خشک شدن آن نیز از معایبی است که می توان به آن اشاره کرد. رنگ های اکریلیک هم قابل شست و شو هستند و هم زمان خشک شدن رنگ سریع تر است، اجرای آن آسان است و به عنوان تولیدکننده می توانم بگویم که این رنگ ها واقعا رنگ هستند و اطمینانی از مواد اولیه تولید آن وجود دارد و به عبارتی یک علم پشت آن است نه صرفا قدمت.
ما در بحث تولید یک سری رنگ های مطرح دنیا را مهندسی معکوس و روی آنها کار کردیم. در مورد رنگ های پلاستیک و نیمه پلاستیک اگر بخواهیم توضیحی بدهیم این طور است که این نوع رنگ ها قابل شست و شو نیستند، معمولا برای سقف استفاده می شود و اگر با کوپلیمر ها تولید بشود و با رنگ های اکریلیک مقایسه بشود، از ارزش پایین تری برخوردار است چرا که رنگ اکریلیک تنوع بیشتری دارد.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 261دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در پایان تیرماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.