اختصاصی بسپار/ گفت و گو با مجید خادمی، مدیرعامل چاپ و بسته بندی پویا هنر نوین: ناترازی انرژی برای تولیدکننده، بیکاری و خواب دستگاه ها را به دنبال دارد

بسپار/ایران پلیمر
خادمی: صنایع چاپ و بسته بندی پویا هنر نوین با 20 سال سابقه فعالیت در حوزه تامین انواع جعبه های مقوایی و کارتن های لمینتی مفتخر به همکاری با تولید کنندگان در اصناف مختلف، جهت ارائه خدمات چاپ و بسته بندی می باشد.
ما در زمینه چاپ و بسته بندی با 250 نفر پرسنل در نصیر آباد رباط کریم فعالیت داریم. دفتر مرکزی ما با 50 نفر در تهران در حال فعال است. به صورت کلی در زمینه بسته بندی از ابتدا تا انتها در زمینه های دارویی، محصولات غذایی و بهداشتی به تولید ادامه می دهیم. ظرفیت تولید ما به طور تقریبی 6-7 هزار تن است که البته در حال حاضر در حال توسعه نیز هستیم.
ما در بخش صادرات به صورت غیرمستقیم فعالیت داریم یعنی برای شرکت هایی که صادرات انجام می دهند، بسته بندی تولید می کنیم. به عبارت دیگر کسب و کار ما B2B است. شرکت های صادرکننده محصولات خود را در بسته بندی های تولیدی ما عرضه می کنند.
بسپار- فناوری موجود در صنعت بسته بندی در دنیا به چه سمتی حرکت می کند و ما چه میزان با آن همسو هستیم؟
خادمی: صنعت چاپ بسیار رو به پیشرفت است. تکنولوژی که ما در نمایشگاه های اروپا دیدیم در دو مسیر در حال حرکت است. یک بحث سیستم های چاپ رولند که سیستم قدیمی با ماشین های به روز است و دومین مسیر چاپ دیجیتال و سریع و در آخر چاپ سه بعدی است. اما باید در نظر داشت که به دلیل گران بودن چاپ دیجیتال، چاپ به روش قدیم چه در ایران و چه در دنیا همچنان جایگاه خود را داراست.
خادمی در ادامه به چالش های کسب و کار هم اشاره ای کرد: چالش های تولید همیشه بوده خصوصا در بخش های سرمایه گذاری، نیروی انسانی، عدم تخصیص ارز که تمامی تولید کنندگان با آن درگیر هستند و سیاست های دولت نیز مشکلی را حل نمی کند.
امسال هم مشکل دیگری به تمامی مشکلات قبلی اضافه شده و آن هم بحث انرژی است که برای تولید کننده موضوع بیکاری و خواب دستگاه ها معضلات شدیدی حتی در بخش اجتماعی خواهد داشت. ما دو روز در هفته برق نداریم و این یعنی کل سود ما صفر می شود! ممکن است این روند ما را به جایی برساند که برای دادن حقوق به کارکنان خود به مشکل بر بخوریم. بی سیاستی و بی تدبیری دولت در سالی که نام آن حمایت تولید است، غیر قابل تصور است.
بیشنهاد شما برای بهبود روند تولید به قانون گذاران و سیاست گذاران چیست؟
خادمی: قانون گذاران ما باید در بحث سیاست های خارجی تجدیدنظر کنند. ما مشکل تعامل با دنیا داریم که این امر مرتبط با سیاست های کلان کشور است و در واقع ما همیشه تحت تاثیر تنش ها و واکنش های اقتصادی هستیم و هر کاری کنیم نا خودآگاه این جهش چهل ساله دلار بدون راه حل باقی می ماند. تنها راه تغییر مسیر در بحث بهبود روند، تغییر سیاست های کلان کشور است.
در آخر امیدداریم که گوش شنوایی برای حد این مشکلات پیدا بشود. هر چند که گاها در بخش کلان و در کلام، حرف خوب است ولی در عمل دست ها برای انجام کار بسته است.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 268 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در نیمه دی ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.