اخبار

تولید نانو جاذبی برای اندازه گیری دارو در حوزه های پزشکی و پلیسی

بسپار به نقل از مهر می نویسد، پژوهشگران دانشگاه بوعلی سینا با استفاده از یک داروی مسکن قوی موفق به معرفی و تولید یک نانو جاذب برای اندازه گیری میزان مصرف دارو در حوزه‌های پزشکی و پلیسی شدند.
هدف از اجرای این تحقیقات معرفی و سنتز یک جاذب برای استخراج گزینشی داروها و استفاده از داروی ناپروکسن (مسكني قوی) به عنوان مدل با استفاده از فناوری نانو است.

برای این منظور یک جاذب مغناطیسی در ابعاد نانو تولید و سطح جاذب سنتز شده برای استخراج گزینشی داروی ناپروکسن در حضور سایر متابولیت‌های آن با یک پلیمر قالب مولکولی جدید پوشش داده شد. به منظور دستیابی به شرایط بهینه تمامی پارامتر‌های موثر بر فرایند جذب سطحی بهینه شد.

این محققان در این پژوهش ابتدا نانو لوله‌های کربنی اصلاح شده با نانو ذرات مغناطیسی را سنتز کرده و نانو لوله‌های کربنی مغناطیسی شده با یک پلیمر سنتزی جدید را پوشش دادند.

نانو لوله‌های کربنی به‌ وسیله اصلاح با نانو ذرات مغناطیسی خاصیت مغناطیسی پیدا کرده و به راحتی از محلول کار به ‌وسیله یک آهن ربای معمولی قابل جداسازی است. مونومر مورد استفاده نیز برای ساخت پلیمر قالب مولکولی داروی ناپروکسن به کارگرفته شد. با تلفیق روش استخراج فاز جامد، فناوری نانو، پلیمر‌های قالب مولکولی و دستگاه اسپکتروفلوریمتر در نهایت یک روش ساده اما در عین حال بسیار حساس و گزینشی برای استخراج و تعیین غلظت داروی ناپروکسن معرفی شد.

از این جاذب می‌توان برای تشخیص مصرف دارو در صنایع پزشکی استفاده کرد و همچنین به ‌صورت غیر مستقیم می‌توان به‌وسیله روش پیشنهادی انواع جاذب‌های گزینشی برای انواع دارو‌ها و مواد مخدر را تهیه و از آن در تشخیص‌های پزشکی یا پلیسی استفاده کرد.

علاوه بر این در نبود دستگاه‌های دقیق اما گران قیمتی مانند HPLC این روش می‌تواند کاندیدای مناسب و کارآمدی برای تعیین مقادیر بسیار ناچیز داروی ناپروکسن باشد و نیازی به استفاده از حلال‌های گران قیمت و سمی برای اندازه‌گیری دارو نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا