اخبار

درد دل یک دانشجو

محمد پوست فروش، دانشجوی دکتری پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با ارسال نامه ای به بسپار به اظهار نظر در مورد برخی از تلاش های علمی و صنعتی در کشور پرداخت. وی در این یادداشت با عنوان گرافن، برادران چینی، استانن ، نفت و تدبیر، نوشته است: چند سالی است که اندرخم یک کوچه در توسعه کاربردی فناوری های نوین مانند نانو تکنولوژی هستیم. خروجی بسیاری از پروژه های دانشجویی در حوزه نانو در کشور، چیزی جز نوشتن چند مقاله، ثبت اختراع، حضور در برخی نمایشگاه ها و در بهترین حالت نمایشی در 20:30 نمی باشد. درهنگام نوشتن پروپوزال میگویند کلمه “نانو” را باید در عنوان گذاشت. جهت گرفتن بودجه از ستاد محترم نانو (یاد موسسان دانشگاه ایرانیان هم به خیر). دعای خیر کارگران چینی بدرقه راهشان باد.
از کشور چین به جز کالاهای نامرغوب چینی، چیزی نصیبمان نمی شود (اگر هم نصیبمان شده از دستشان در رفته است). حال این سوال مطرح می شود که، در حالیکه مطرح ترین محققان در دنیا برادران چینی هستند، چرا درکنار دریافت محصولات چینی در ازای این ثروت عظیم ملی، امکانات گسترده و آسان آموزش وتسهیل بورس دانشجویان ایرانی در مراکز علمی پیشرفته در آنجا را نداشته باشیم؟؟ چرا استادان پروازی رده بالای چینی نداریم؟؟ هر چه باشد ارزششان از این اجناس بیشتر است. نمی دانم. مسئولین بهتر می دانند. راستی، فراموش کردم، خیر مقدمی می گویم به تدبیر و امید. چند هفته ایست طیف تغییرات بنفش، که وزن کارت زردها روی شانه هایش سنگینی می کند، به 18 قدم دانشگاه ها رسیده است. اکثر مسئولین در حال تغییر هستند. سلام گرم دانشجویان را بپذیرید.
برویم سر اصل مطلب.
در حوزه نانو فناوری می توان به سنتز نانو مواد به صورت لایه نشانی بخارشیمیایی (CVD) اشاره نمود. هنوز در مراحل ابتدایی در سنتزگرافن به روش لایه نشانی بخارشیمیایی در کشور هستیم (گرافن و CVD را به عنوان مثال ذکر کردم). این در حالیست که این مواد در بسیاری از کشورها (چین،…) صنعتی شده است و در محصولات الکترونیکی استفاده گردیده است.
و اکنون ماده ای جدید دیگر به نام استانن (Stanene). این ماده جدید تک لایه دو بعدی، از اتمهای قلع ساخته شده است که می تواند با تبدیل شدن به بهترین هادی الکتریکی در جهان و با راندمان یکصد درصد، تاریخ را عوض کند. این ویژگی می تواند آن را رساناتراز ماده معجزه گر(گرافن) کند.
این ماده جدید که هنوز که در حال ساخته شدن است «استانن» نامیده شده است، ترکیبی ازکلمه لاتین قلع (استانیم) و پسوند قابل یافت درگرافن که توسط محققان دانشگاه استانفورد کشف گردید.
استانن میتواند با جایگزین شدن سیم های مسی که هنوز هم در تراشه های کامپیوتری مدرن استفاده می شود، تحولی شگرف در صنعت کامپیوتر ایجاد نماید. استانن می تواند سبب افزایش سرعت و کاهش مصرف انرژی در نسل بعدی تراشه های رایانه ای شود.
آزمایشات متعددی در جهت سنتز این ماده در چندین آزمایشگاه در نقاط مختلف دنیا درجریان است. راستی یادم رفت، رهبر این گروه یک آقای چینی (张首晟) است.
باشد که مسئولین محترم با تکیه بر استعداد های بی نظیر در کشور و با سرمایه گذاری های به موقع و عاری از هر گونه تاثیر پذیری از تغییرات درحوزه های اجرایی، زمینه لازم جهت پیشرو بودن کشور عزیزمان در فناوری های نوین را فراهم آورند. چرا پیشرو به معنای واقعی کلمه نباشیم !!
باشد که بتوانیم ذره از دین خود به شهدا که بر دوشمان جداً سنگینی می کند را ادا نماییم.

منابع:Phys.org – Plasticlogic.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا