اخبار

در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تولید شد: نانوکامپوزیتی پلیمری برای کاهش تبخیر و تعرق گیاهان

بسپار /  ایران پلیمر محققان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سنتز نانوکامپوزیت‌های پلیمری زیست‌تخریب‌پذیر روشی را برای کاهش تبخیر در گیاهان زراعی و زینتی ابداع کردند و بدین ترتیب افزایش سطوح فضای سبز در تهران و سایر مناطق واجد هوای آلوده و انواع ریزگرد بسیار سهل‌تر از قبل دور از انتظار نخواهد بود.

رضا خسروی زنجانی، دانشجوی دکتری نانو تکنولوژی عنوان این طرح را “بررسی تاثیر نانو کامپوزیت‌های پلیمری بر پایه نانو ذرات در مدیریت تبخیر و تعرق گیاهان زینتی و زراعی” دانست و گفت: با توجه به افزایش آلودگی و آلاینده‌های تهران و افزایش مرگ و میر ناشی از آن به دنبال راهکارهایی برای رفع این معضل بودیم.

وی افزایش سطوح فضای سبز را از جمله راهکارهای حل این چالش نام برد و یادآور شد: از موانع گسترش فضای سبز نیاز آبی گیاهان است و در این طرح تلاش شد تا با سنتز نانوکامپوزیت و نانو ذرات گامی در جهت مدیریت تبخیر و تعرق گیاهان ارائه دهیم.

خسروی تاکید کرد: با استفاده از نانوکامپوزیت‌های تولید شده، توانستیم در بخش کنترل و کاهش مصرف آب در برنج بیش از ۸۰ درصد صرفه‌جویی داشته باشیم و هم اکنون در تلاش هستیم تا در اراضی غیر قابل نفوذ مانند جاده‌های آسفالتی بلا استفاده و رها شده در شمال کشور، با استفاده از این روش اقدام به کاشت برنج کنیم.

این طرح با همکاری مشترک پژوهشکده نانوفناوری و دانشکده شیمی و راهنمایی دانشگاه امیرکبیر، مساعدت و تلاش مرحوم دکتر احمد موسوی شوشتری عضو هیات علمی پژوهشکده نانو فناوری و دکتر مجید عبدوس عضو هیات علمی و رئیس دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر اجرایی شده و به نتیجه رسیده  است.
 

ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا