اخبار

یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده پتروشیمی/ رد پای کارمندان سازمان بازرسی در پرونده فساد کلان اقتصادی/ انکارهای علیرضا حسینی

بسپار/ایران پلیمر یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده پتروشیمی در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

این پرونده ۱۵ متهم دارد که ۵ متهم آن به نام‌های مرجان شیخ الاسلامی، محمدحسین شیرعلی، مهدی شریفی نیک نفس، سید امین قریشی سربستانی و اشرف ریاحی متواری هستند، البته متهم ریاحی وارد ایران شده و در داخل کشور است، اما متواری شده و در دادگاه حاضر نشده است.

در ابتدای جلسه دادگاه قاضی مسعودی مقام گفت: به متهمانی که در دادگاه حاضر نیستند و افرادی که به آن‌ها گفتند که در جلسه دادگاه حاضر نشوند تا این دادگاه تمام شود باید بگویم تمام مستندات مربوط به آن‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: به افرادی که به متهمان می‌گویند تا در جلسه دادگاه حاضر نشوند باید بگویم اسنادی که شما فکر می‌کنید وجود ندارند، در اختیار ما هستند.

قاضی مسعودی مقام گفت: مخصوصاً به آقای اشرف ریاحی (داماد نعمت زاده) که متواری است و در جلسات دادگاه حاضر نمی‌شود باید بگویم ضبط وثیقه او در حال انجام است و او پیش از این تمام مستندات را علیه خود و دیگر متهمان به دادگاه ارائه داده است.

وی تصریح کرد: تمام پلاک‌های ثبتی افراد در کانادا، امارات، انگلستان و ایران وجود دارد و آن چه که می‌تواند افراد را نجات دهد، دفاع حقوقی است.

قاضی مسعودی مقام گفت: اگر هر شخصی تحت حمایت دیگری است، به او مراجعه کند. هیچکس تحت حمایت ما نیست و کسانی که سعی می‌کنند برای دادگاه مزاحمت ایجاد کنند هیچ تأثیری ندارند. ما هزاران سند داریم، آقایان به موکلین خود بگویید آن‌هایی که به شما می‌گویند در دادگاه حاضر نشوید، هم صدایشان و هم فیلمشان موجود است.

وی با اشاره به اتهامات برخی از کارکنان سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: بسیاری از کارکنان شرکت‌ها در سازمان‌های مختلف کار می‌کردند و سپس در این شرکت‌ها استخدام شدند و همین موضوع دال بر سوء نیت است، مانند آقایان عنایتی و تاجداری که در سازمان بازرسی کل کشور مسئول بازرسی به این پرونده بودند و سپس در این شرکت‌ها استخدام شدند، به همین دلیل گزارش‌ها متفاوت است.

قاضی مسعودی مقام تصریح کرد: همه چیز در مورد شناسایی است و اسناد به ریاست محترم قوه قضاییه ارائه خواهد شد.

در ادامه جلسه دادگاه وکیل متهم متواری شیرعلی در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: موکل من می‌گوید هیچ پولی نگرفته است.

قاضی مسعودی مقام گفت: چگونه در خارج از کشور زندگی می‌کند، از طریق همین پول‌ها زندگی خود را می‌چرخاند. زمینه‌سازی‌های بسیاری کرده و هزینه زندگی او را هم هم اکنون برخی از متهمان پرداخت می‌کنند. به موکل خود بگویید تشریف بیاورد تا ما اسناد را به او نشان دهیم.

وی پرسید: سمت موکل شما چه بوده است؟

وکیل متهم شیرعلی گفت: بازنشسته اطلاعات بوده و در پتروشیمی هیچ نقشی نداشته است، اما اینجا و آنجا چه کار می‌کرده نمی‌دانم.

در ادامه نماینده دادستان گفت: متهم اقرار به دریافت وجوه داشته، اما راجع به خارج از کشور ایشان باید تحقیقات صورت بگیرد.

رئیس دادگاه گفت: این پرونده دو بخش دارد، یکی ارز حاصله از منفعت و یکی دیگر هم بحث پولشویی که در حال رسیدگی است و بعد از این دادگاه رسیدگی به پولشویی متهمان که در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ است، آغاز می‌شود.

در ادامه متهم سام حامد ساعدیان در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: من هیچ سمت و همکاری با شرکت‌های پتروشیمی نداشتم و هیچ ارزی نخریده‌ام. من ریال را از طریق آقای قریشی هماهنگ می‌کردم و ارز را به شرکت پتروشیمی بازرگانی می‌دادم.

قاضی مسعودی مقام گفت: ارزی به کشور وارد نشده و شما ریال را با ارز تأمین می‌کردید و ارز آن طرف نگهداری می‌شده است. خیلی جا‌ها آقایان می‌گویند شرکت تراستی تشکیل شده که ارز‌ها محرمانه واریز شوند، اما اساساً این شرکت‌های تراستی برای کسب منفعت بوده و هیچ ارزی نیامده است.

در ادامه جلسه دادگاه متهم حسینی در جایگاه مخصوص قرار گرفت.

قاضی مسعودی مقام خطاب به وی گفت: شما از اطلاعات شرکت‌ها خبر داشتید، مگر می‌شود از اطلاعات فعالیت‌ها هیچ چیزی ندانید؟ وقتی در حال واریز بوده می‌دانستید که این شرکت‌ها برای کیست. مگر می‌شود اطلاع نداشته باشید و پول را واریز کنید؟ آقایان و خانم‌ها تمام اطلاعات را داشتند و هیچ شکی در آن نیست.

متهم حسینی گفت: خیر، من خبر نداشتم که برای کیست.

قاضی مسعودی مقام گفت: مدیر نیستی که نمی‌دانستی به شما اعلام کرده بودند و شما از تمام موارد اطلاع داشتید.

متهم گفت: من نمی‌دانستم که شرکت برای خانم و آقای حمزه لو بوده است.

قاضی مسعودی مقام گفت: ان‌شاءالله در رأی صادره گفته می‌شود که شما کجا اطلاع داشته‌اید. ما دستخط شما را داشته‌ایم که در آن ذکر شده شما اطلاعات کافی داشته‌اید. شما اطلاعات ریز دادگاه را از طریق واتساپ به متهم فراری داده اید و باید بدانید که همه چیز تحت کنترل ما است.

وی گفت: بار‌ها گفته‌ام و باز هم می‌گویم که متهمان صداقت را رعایت کنند، آنچه که غیر قابل واقعی گفته می‌شود، موجود است، حتی روز جمعه هم باز اطلاعات به ما داده شد و ما تمام تماس‌ها و مکاتبات تان را خودمان به دست آورده‌ایم.

در ادامه جلسه دادگاه متهم مصطفی تهرانی در جایگاه مخصوص قرار گرفت و قاضی مسعودی مقام خطاب به وی گفت: شما اقرار می‌کنید که اقدامات انجام شده و خودتان به دنبال آن رفتید.

متهم تهرانی گفت: بله، من بار‌ها به آقایان گفتم که اتفاقا در حال افتادن است. من هر هفته مسئولان را صدا می‌کردم و معوقات را از آن‌ها می‌پرسیدم تا به من بگویند چرا پول‌ها نیامده است. من پیگیری کردم و آقای شریفی برای من نام آورد که پول با منشأ داخلی به یکی از بانک‌ها رفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا