لغو 20 مصوبه به دلیل عدم تطبیق با رشد صنعت!

بسپار می نویسد، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به شکوفایی حماسه اقتصادی گفت: در این مسیر نقش دولت به مراتب بیشتر از حوزههای دیگر است و میتواند عملکرد مثبتی را دراین راستا داشته باشد.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، تجارت و معدن با حضور در سالن اجلاس سران که با محوریت موضوع اولین کنگره ملی حماسه اقتصادی ونقش متخصصین در دولت جمهوری اسلامی در روز شنبه 14 دی ماه برگزار شد در ابتدای سخنانش از کسانی که این انجمن را تشکیل دادهاند تشکر کرد و در ادامه گفت: بعد از حماسه 24 خرداد حماسه بزرگ سیاسی برای ملت ایران رقم خورد و با امضای اولین توافقنامه 1+5 این پیروزی یک قدم به جلو آمد و امیدواریم پیروزیهای بعدی با حمایت این حماسه بیشتر شود.
وی به ارائه آمار در حوزه اقتصاد اشاره کرد و گفت: توسعه علم در کشور پیشرفت داشته و در مقابل بقیه شاخصهای اقتصادی ما رو به افول بوده است.
در دو سال اخیر بین 178 کشور توسعه کسب و کارمان به 152 رسیده است و این نشان از این دارد که ما چند قدم به عقب رفتهایم در رشد صنعت 12- درصد را داشتیم و باید آن را نزدیک به صفر کنیم و در سال بعد با کمک کارآفرینان رشد صنعت را توسعه دهیم.
نعمتزاده ادامه داد: شاخصهای اشتغال در حوزه صنعت در سال گذشته منفی 36- درصد بود و تعداد زیادی از شغلهای صنعتی یا متوقف شده و یا نیمه تکمیل است.
وی با بیان اینکه حماسه اقتصادی را ما خلق خواهیم کرد افزود: این حماسه شدنی، اما مشکل است و باید در این مسیر در درجه اول همت داشته و به توانایی خودمان امید داشته باشیم و با اتکا به توانمندی خلاق نیروی انسانی این کار سخت را به پیش خواهیم برد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با کمک تشکلهای خصوصی و کارآفرینان میتوانیم این مسیر را سریعتر طی کنیم گفت: باید این مسیر را دو بخش کنیم که یک بخش را دولت انجام دهد و یکی دست مردم باشد در این راستا نقش دولت به مراتب بیشتر است و میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: باید قبول کنیم در جهت رشد و توسعه باید حرکت کرد تا اقتصادمان شکوفا شود و این شدنی نیست جز اینکه محور مسئله نقش کلیدی دولت باشد در این مسیر همچنین کشاورزی و خدمات صنعتی باید حول محور توسعه قرار بگیرد.
نعمتزاده تصریح کرد: اگر کسی بتواند صنعت راخلق کند باید توانایی حل مسئله زیست محیطی خود را نیز داشته باشد اگر در این مسیر کوتاهی کنیم کار روی زمین میماند دولت و حاکمیت باید محور توسعه و رشد باشد و هر چیزی که مغایر با آن باشد در حاشیه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه باید دیدگاهمان را کلینگری کنیم افزود: اگر این دیدگاهها از جزئیات دور شود خواهیم توانست در اقتصاد شکوفا شویم شاید در این راستا 20 مورد از مصوبات دولت را لغو و حذف کردیم چون دیدگاهها اجازه نمیداد صنعت و تولید رشد کند.
نعمتزاده تصریح کرد: مقررات زائدی که مانع کسب و کار میشود باید حذف شده تا مردم بتوانند در شکوفایی اقتصاد فعالیت کنند.
وی در ادامه به موانع غیر تعرفهای در تجارت خارجی اشاره کرد و گفت: نمیتوان صنعت را تکه تکه و تعرفه را جدا کرد زیرا در این راستا بعضی از مغازهداران از طریق قاچاق محصولاتشان را وارد کشور میکنند و با تخلف روبرو میشوند و باید از این مسئله جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که جلوی شکوفایی اقتصادی رامیگیرد پرهیز از تغییرات مکرر و کوچکسازی دولت است گفت: دولت باید کوچک شود زیرا با اینکه سه وزارتخانه ادغام شده نفراتش بیشتر است.
وی با بیان اینکه ایجاد تسهیلات روانسازی بخش خصوصی پرهیز از دخالت در امور کارآفرینان و اقتصاددانان، پرهیز از حروفگرایی، بهرهگیری از تجارب موفق در اداره کشور، تشویق فعالان اقتصادی، مبارزه با فساد اداری، شفافسازی مقررات و عملکردها در شکوفایی حماسه اقتصادی نقش پررنگی دارند تصریح کرد: فعالان اقتصادی و استادان مراکز تحقیق توسعه و فناوری باید این مسئله را جدی بگیرند و در این مسیر اقتصاد را شکوفاتر سازند.
نعمتزاده با بیان اینکه باید بانک مرکزی ریال را تزریق جامعه کند گفت: تورم در این مسیر باید تحت کنترل در بیاید و رو به کاهش رود ولی تورم 40 درصد نمیتواند مشوق تولید اقتصاد باشد.
وی تصریح کرد: باید از تولید داخلی حمایت کنیم ممکن است یک محصول داخلی کیفیتش به خوبی کالای خارجی نباشد اما میتواند به سمت رقابتمحوری برود و هرچه صنعت ما کیفیتر باشد میتواند رقابت را به وجود بیاورد.
وی در پایان صادرات نفتی را مورد توجه قرار داد و گفت: سهم صادرات غیر نفتی را باید بالا ببریم و کمیتش باید به 10 تا 20 درصد برسد و در چشمانداز 25 ساله سهم صادرات غیر نفتی مورد توجه قرار گرفته است.