اخبار

مجمع تعاونی پلاستیک برگزار شد: واجب الحج ها و واجب الزکات ها مشکل اصلی تعاونی هستند

بسپار می نویسد، عصر دوشنبه 22 تیر، مجمع عمومی سالیانه تعاونی پلاستیک در تالار سپیده برگزار شد. جلسه ای که لحظاتی، تنش را تجربه کرد. بحث باز هم بر سر بدهی ها و نقش هیات مدیره جدید و قبلی بود. گزارش بسپار را از این نشست بخوانید.

ابتدا مهندس ایزدخواه با حضور در جایگاه درخصوصو فعالیت های اتحادیه سراسری توضیحات مختصری ارائه داد. وی با اعلام اینکه شعار تعاونی، ایجاد تشکل فراگیر بود گفت، کار با 12 تعاونی آغاز و در طی این 5 سال به 39 تعاونی رسیده ایم. وی ورود تعاونی های تامین نیاز به بورس، عضویت اتحادیه در کارگروه تنظیم بازار و توزیع مواد اولیه مستقیما از بورس را ازفعالیت های بدیع تعاونی دانست. وی با اشاره به نامه ای که هفته گذشته، در واکنش به خواست وزیر صنعت و معدن برای خروج پتروشیمی از بورس، اتحادیه برای رئیس جمهور فرستاده افزود این نامه جریان ساز شده و درحال کار کردن بر روی آن هستند.
سال گذشته بیش از 300 هزار تن از بورس کالا خرید کردیم و این مقدار در حال افزایش است. طبق مطالعات ما در 5 سال اخیر صنعت پلیمر و پلاستیک ایران علی رغم رکود صنعت کشور، 12 درصد رشد داشته است و ادعا می کنیم این رشد ناشی از بودن در نظام توزیع مواد و ورود به بورس با ایده اتحادیه است. ایزدخواه با تاکید بر شعار اتحادیه (تشکل تشکل ها-تشکل فراگیر) گفت، نباید بین تشکل ها اختلافی نشان داده شود. البته اختلافی نیست و عده ای می خواهند این موضوع را نشان دهند. وی ابراز امیدواری کرد با عمیق تر شدن سطح فعالیت ها، به پارلمانی واقعی در صنایع پایین دست برسیم که همه تشکل ها در آن حضور داشته باشند.
ایزدخواه بیان داشت، در مقیاس صنعت سراغ ندارم که چنین اتحادیه ای به تدریج، با اتکا به خود و بدون رانت، مسیری را از صفر شروع و امروز به چنین جایگاهی برسد. بر من ثابت شده وجود ساختار و دستگاه ها یک طرف، اما همت مردانه 4-5 نفر هم می تواند در برابر مانع تراشی ها به راه خود ادامه دهد. آقایان میرزایی و ملامحمد با چک شخصی کار را پیش می بردند. البته عده ای مانع تراشی کردند و تهمت زدند. از رسانه ها انتظار داریم به این حرکت کمک کنند و توجهی به شایعات نداشته باشند.
در ادامه مقیمی رئیس اتحادیه صنف پلاستیک سخنرانی کوتاهی ایراد کرد. وی گفت 1361 پرونده افرادی که در دارایی مشکل داشتند را گرفتیم و پیگیری کردیم. این کاندیداها از وقت و سرمایه خود گذشته اند، همه یک حق رای دارید و از آن استفاده کنید. مقیمی خواستار کمک اعضای صاحب نقدینگی به تعاونی شد.
سپس نصراله رضازاده رئیس هیات مدیره در سخنان کوتاهی عنوان کرد که ظرفیت تولید صنایع پایین دستی کشور 16 میلیون تن است اما این صنایع در پایان سال 92 حدودا 3 میلیون و خورده ای تولید داشته اند، یعنی 12 میلیون تن ظرفیت تولید استفاده نشده است. با به کار گیری این ظرفیت می توان مستقیما 3 میلیون و 200 هزار شغل ایجاد کرد. وی بیان کرد که در کشور به خاطر صنایع بالادستی، تصمیماتی می گیرند که موجب مشکلاتی برای صنایع پایین دستی پلیمر می شود. بخشی از این مشکلات با پیگیری اتحادیه صنوف و تعاونی حل شده است. می طلبد که عزیزان نیز پیشنهادات خود را بدهند که در تعاونی و اتحادیه پیگیری کنیم. طی انتخاب اعضا هیات رئیسه مجمع دکتر پیرایی و محمد معصومی به ترتیب به عنوان رئیس جلسه و نائب رئیس و علی محمدی، محمد بختیاری، رسول آقا حسینی، امیر حاج محمدعلی و ظهیر خدابخشنده به عنوان ناظر انتخاب شدند.
در ابتدا دکتر پیرایی از اینکه از تعداد 934 عضو تنها حدود 90 عضو در مجمع شرکت کرده اند گله کرد، البته یکی از حاضران اعلام کر که اطلاع رسانی دیر صورت گرفته است. پیرایی با اشاره به این موضوع که دارایی 465 کد غیرمجاز گرفته و ناچاریم از تعاونی خرید کنیم، به اعضا توصیه کرد خود را گرفتار نکنند و تعاونی را رها نکنند. وی همچنین از مقیمی برای پیگیری پرونده های دارایی تشکر کرد و افزود تعاونی در روز مبادا فریادرس است.
در ادامه محمدرضا میرحیدری گزارش هیات مدیره را قرائت کرد. وی سرمایه شرکت را 686 میلیون اعلام کرد و گفت 281 میلیون این سرمایه توسط اعضا پرداخت شده و 405 میلیون آن در تعهد اعضا است. وی اعضا هیات مدیره را معرفی و اقدامات صورت گرفته در سال 93 را برشمرد. وی با تشریح عملکرد مالی این دوره، بودجه مصوب سال 93 را 680 میلیون تومان عنوان کرد و بودجه پیشنهادی سال 94 را 851 میلیون تومان اعلام کردو وی گفت با جمع درآمد حاصل از فرروش مواد اولیه و آگهی در سایت، 914 میلیون سرمایه خواهیم داشت و درنتیجه حدود 60 و چند میلیون سوددهی خواهیم داشت.
میهن خواه مدیرعامل تعاونی نیز با اشاره به اینکه سهام تعاونی 686 میلیون است و تنها 281 میلیون آن پرداخت شده، از اعضا خواست بقیه سهام را پرداخت کنند تا تعاونی با بازرس به مشکل برنخورد.
سپس دکتر همتی از موسسه حسابرسی بهروزان حساب، گزارش حساب رس رسمی را ارائه داد و گفت، در سال 92 زیان سنواتی داشتیم. همجنین درخصوص بدهی ملامحمد گفت وی در 21 تیرماه سال جاری 21 چک در وجه شرکت داده است. در بندی از گزارش وی عنوان کرد سرفصل درآمد آگهی 60 درصد نامساعد، هزینه وام و خدمات 597 درصد نامساعد (هزینه بهره وام شش برابر بیشتر از پیش بینی بودجه بوده است.) و هزینه خرید تجهیزات 12 درصد نامساعد بوده است. وی گفت این موارد توجیه منطقی ندارد. در بند یازدم گفت دارایی ها پوشش بیمه مناسب ندارد و در بند 15 موارد عدم رعایت مفاد اساسنامه، گفت 585 نفر از اعضا تعاونی بیش از 4 سال از پرداخت مبلغ سهام خود خودداری کرده اند.
پس از گزارش حسابرس مستقل دکتر پیرایی پیشنهاد گرفتن کارشناس کرد و از بازرس شرکت، امیر منصور شیرازیان برای قرائت گزارش دعوت کرد.
شیرازیان علت نرسیدن تعاونی به سود دهی واقعی را بدهی هیئت مدیره قبلی دانست و گفت بیش از 2-3 میلیارد بدهی قبلی وجود دارد. وقتی این هیات مدیره انتخاب شد 1 میلیارد و 600 میلیون بدهی قبلی وجود داشت که با تلاش آن را به 900 میلیون رساندیم، اما به دلیل عدم وصول بدهی دوباره به 1 میلیارد و 280 میلیون رسیده است. در واقع هزینه ها تماما صرف بانک صادرات تهران نو می شود و باید برای حفظ آبروی تعاونی، بانک را تطمیع کرد. همچنین وام بانک سپه از 2 میلیارد به 1 میلیارد و 600 میلیون رسیده است. مثلا آقای رضازاده 300-400 میلیون را پرداخت کرد، همچنینی اخیرا برای بانک سپه نامه زدیم تا 25 درصد باقی مانده را بدهیم و بقیه مبلغ را تقسیط کنند. وی ادعا کرد تمام این بدهی ها از هیئت مدیره های قبلی باقی مانده و گفت اسناد این قضیه هم موجود است. 300-400 میلیون را بزرگان همچون دکتر پیرایی و معصومی به عنوان قرض الحسنه به تعاونی داده اند. در پایان شیرازیان خاطرنشان کرد در کشور ما تبعیض پلیمری بین صنایع بالا دستی و تکمیلی وجود دارد. دولت از پتروشیمی ها حمایت می کند اما آن ها این موهبتی را که دارند در اختیار کارخانه ها قرار نمی دهند.
در ادامه دکتر پیرایی برای دفاع از حقوق افرادی که نامبرده شدند صحبت کرد و گفت، 3 میلیارد بدهی از مدیران قبلی وجود دارد و آن ها از امکانات سو استفاده کرده اند. البته آقای پایدار مقدم هوشیار بود. تقی زاده تقریبا کلا بدهی را پرداخت کرده. آقایان ناجکار و ملامحمد کل بدهی را داده اند و تنها سود بدهی آن ها باقی مانده است. وی همچنین گفت، ملامحمد 171 میلیون بدهی داشت و با استفاده از مصوبه 91،92 که میانگین سود را ده درصد کرده ، 87 میلیون چک داده است. وی البته این اتفاقات را ناشی از اقتصاد مریض کشور دانست و از اعضا برای کمک قرض الحسنه درخواست حمایت کرد و گفت نام کمک کنندگان در تابلویی درج خواهد شد. وی افزود این دو عزیز به قدری به خود اعتماد دارند که امروز در جمع ما حضور دارند. حتی تقی زاده برای تقسیط نامه نوشته است. حکم جلب دو عزیز گرفته شده، اما این دو مهمان ما هستند و نمی گذارم کسی جلب شود.
ار هیات مدیره جدید هم تشکر می کنم و تنها یک مورد استباه داشتند که از بانک سپه وام گرفتند. آقای رضازاده متقبل شده اند و قباله ویلای خود را برای فروش به بازرس تعاونی داده اند.
طبق نظر اکثریت اعضا بهروزان حساب مجددا به بازرس کشور معرفی شد.
سپس ناجکار و تقی زاده در اعترض به این صحبت ها نظرات خود رابیان کردند. ناجکار گفت من حدود شش سال بازرس هیات مدیره های قبلی بودم و می خواهم از آن ها ادای حیثیت کنم. هیچ مشکلی وجود نداشته و صرفا اقتصاد بحران زده موجب این مسئله شده است.
مصطفی تقی زاده هم در دفاع از خود گفت از بدهی 2 میلیارد و 900 میلیونی، 2 میلیارد مربوط به هیات مدیره جدید و وام بانک سپه است. وی مدعی شد هیات مدیره جدید با استفاده از مبلغ این وام، خلاف مضاربه انجام داده است و افزود در حالی که هیات مدیره قبلی هنگامی که وام گرفت، از آن برای خرید جنس و فروش مدت دار به اعضا استفاده کرد.
در این بین یکی از حضار با اعتراض گفت که تعاونی قبلا با پول نقد جنس نمی فروخته است.
تقی زاده ادامه داد می خواهند کسری های امروز را سرشکن و بر گردن هیات مدیره قبلی بگذارند. وی سوال کرد چرا شرکت حسابرسی طی ده سال عوض نشده و این موضوع را عامل فساد دانست. شرکت سالی 700 میلیون هزینه دارد، این هزینه بالا چه علتی دارد. مگر چقدر حقوق می دهند؟
پیرایی با دعوت از تقی زاده به آرامش گفت، در همین جلسه از شما دلجویی کردیم و وی همچنین پیشنهاد داد که هیات مدیره قدیم و جدید با حضور تعدادی بی طرف تشکیل جلسه دهند و این مشکل را حل کنند.
یکی از حضار نیز به تقی زاده اعتراض کرد و خواست در مورد سود بانک این وام جوابگو باشند. پیرایی نیز افزود ما وقت دفاع دادیم، چرا تعاونی را به نزول خواری متهم می کنند. کشوری داریم که خوشبختانه امنیت دارد اما اقتصاد علیلی دارد. تاجری یک شب واجب الحج و فردا واجب الزکات است. وی در انتها باز از اعضا درخواست حمایت مالی کرد.
بخش پایانی این شب پرتنش انتخاب بازرس بود.امیرمنصور شیرازیان بازرس سابق تعاونی و سید امین صفوی برای احراز این پست کاندیدا شدند که از مجموع 87 رای سید امین صفوی با 45 رای به عنوان بازرس انتخاب شد. شیرازیان نیز با کسب 42 رای بازرس علی البدل شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا