مركبهاي نوين جهت ايجاد چاپ برجسته در چاپگرهاي جوهرافشان
به گزارش بسپار، اعضاي هيات علمي پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ موفق به ساخت مرکب های نوین جهات چاپ برجسته در چاپگرهای جوهرافشان شدند.
در خبری که بر روی سایت این پژوهشگاه درج شده، آمده است: متاسفانه، تا به حال روشی ارزان، آسان و بي سر و صدا که قابل استفاده برای عموم باشد برای چاپ برجسته ارائه نشده است. بنا براين هدف از این اختراع فراهمآوردن (شماره ثبت اختراع65996) چاپ برجسته توسط کامپیوترهای شخصی و چاپگر جوهر افشان متداول مورد استفاده در منازل و شرکتها ، با قیمت بسیار ارزان میباشد. چاپگرهای جوهرافشان، چاپگرهای غیر تماسی میباشند که تحت کنترل کامپیوترهای شخصی و نرم افزارهای مختلف با تولید قطرات ریز و با سرعت بالا (حدودا یک متر بر ثانیه) بر روی زیر لایههای مختلف، از جمله کاغذ ایجاد متن و تصاویر را ممکن میسازند.
نکته حایز اهمیت در این اختراع عدم نیاز به گرما، تابش الکترو مغناطیسی یا اشعه ماورای بنفش جهت برجسته سازی مرکب چاپ شده است .مرکبهای تهیه شده بی خطر و غیر سمی دارای خصوصیات فیزیکی از جمله ویسکوزیته، مقاومت سطحی، زمان خشک شدن، چسبندگی به سطح و همچنین pH مطلوب میباشند و تصاویر برجسته چاپ شده دارای کیفیت بالا از نظر سایز نقطههای ایجاد شده، تمایز خطوط چاپ شده و میزان رنگ پس دهی کم، میباشند. کاربرد چاپ برجسته ذکر شده در این اختراع می تواند در مواردی مانند چاپ برجسته خط بریل نابینایان، چاپ برجسته علائم خاص مورد استفاده در مدارک امنیتی، چاپ تصاویر برجسته تبلیغاتی در بستهبندیها و کارتهای تبلیغاتی و چاپ تصاویر برجسته تزئینی و کارتهای تبریک مورد باشد.