نمایشگاه های اختصاصی ایران در افغانستان در ترکمنستان در بهمن و اسفند جاری
بسپار می نویسد، رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان رضوی گفت: توسعه صادرات غیر نفتی ایران به کشورهای آسیای میانه به ویژه ترکمنستان و افغانستان سبب توسعه روابط اقتصادی و تجاری و رونق صادرات کشور میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس, راضیه علیرضایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: میزان صادرات از خراسان رضوی به ترکمنستان 360 میلیون دلار و به افغانستان 812 میلیون دلار بوده است.
وی تصریح کرد: نمایشگاههای بین المللی بهعنوان یکی از روشهای مهم و تاثیرگذار معرفی کالاهای باکیفیت صادراتی به همراه انتقال فناوری و دانش فنی است و میتوانند نقش بسیار موثری را در فرایند توسعه صادرات غیر نفتی ایفا کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای ایران در افغانستان و ترکمنستان توسط مدیریت پروژه نمایشگاهی عنوان کرد: با توجه به اینکه خراسان رضوی و کلانشهر مذهبی مشهد به عنوان یکی از کوریدورها و مراکز مهم ترانزیتی خاورمیانه محسوب میشود، باید با بهرهگیری از این فرصت برای تامین نیازهای کشورهای همسایه گام برداشت.
علیرضایی خاطرنشان کرد: حضور فعال صنعت نمایشگاهی در داخل و خارج از مرزهای کشور و این استان در برقراری تعاملات اقتصادی به ویژه با کشور هایی که دارای اشتراکات فرهنگی با کشورمان هستند میتواند نقش تاثیرگذاری ایفا کند چراکه نمایشگاههای بینالمللی از بسترهای موثر در انتقال تجربیات، دانش و فناوریهای روز تولید و بازاریابی در دنیا است.
وی تولیدکنندگان خراسانی را به استفاده از مزایای جغرافیایی استان تشویق کرد و با اشاره به اینکه ترکمنستان و افغانستان به عنوان آشیل توسعه ایران در آسیای میانه محسوب میشود, گفت: خراسان رضوی با توجه به امکان ارتباطی نزدیک با کشورهای همسایه و دارا بودن گمرکات متعدد، ظرفیتهای متنوعی برای شکوفایی اقتصادی و توسعه صادرات غیر نفتی دارد و با برگزاری نمایشگاه درکشور های همسایه چون ترکمنستان، افغانستان توانسته است بازارهای مناسبی را در فراسوی مرزها با مشتریان ثابت به دست آورد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درباره شاخصههای اقتصادی خراسان رضوی گفت: اعزام هیئتهای تجاری به کشورهای همسایه، ارتباط با بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی به عنوان محور تولید و تجارت، شناسایی بازارهای هدف و برنامهریزی برای تولید محصولات با کیفیت و قابل رقابت با تولیدکنندگان برتر جهانی و شناسایی تقاضای مورد نیاز بازارهای جهانی از ویژگیهای اقتصادی استان است.
وی افزود: به نظر میرسد نمایشگاههای خارجی و بین المللی به عنوان محل سازمان یافتهای به منظور افزایش تجارت برای استفاده بهتر از منابع ملی، پیشرفت فنی، کاهش بیکاری، گسترش بازار به آنسوی مرزها و افزایش درآمد های ارزی با نمایش محصولات و پیشرفت های جدید، توسعه بازار، اخذ نمایندگی و سفارش و فروش کالا، تغییر باورها، بازاریابی و شناسایی بازارهای هدف برای رفاه اقتصادی نقش کلیدی دارد.
علیرضایی درباره ایجاد فرصتهای برگزاری نمایشگاههای بین المللی داخلی و خارجی ایران در کشورهای هدف گفت: فروش محصولات داخلی، انعقاد قراردادهای تجاری برای گسترش مبادلات اقتصادی و در نهایت کمک به رشد اقتصادی منطقه، شناسایی صنعتگران و تولیدکنندگان در رشتههای مختلف صنعتی و اطلاع از توان تولیدی وکیفیت عرضه کالا و توسعه صادرات کالاهای تولیدی در زمینههای مختلف صنعتی، کشاورزی، صنایع دستی از نقاط قوت برگزاری نمایشگاهها است.
وی تصریح کرد: آگاهی از مشکلات و موانع در راه تولید و ارائه پیشنهادها و نظرات صاحبنظران اقتصادی برای بهبود شرایط تولید محصولات داخلی و ایجاد زمینه مساعد برای نمایش کالاهای صادراتی غیرنفتی برای رشد و توسعه صادرات این گونه کالاها مواردی است که با برگزاری نمایشگاهها از آنها مطلع میشویم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی راه دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و توسعه همه جانبه، پیروی از الگوهای مناسب توسعه اقتصادی معرفی کرد و گفت: نیازمند پیروی از الگوهای مناسب توسعه اقتصادی است و در سالهای اخیر در کشور برای رهایی از وابستگی به نفت، سیاست جایگزینی صادرات غیرنفتی برای تامین ارز مورد نیاز کشور یعنی صنایع داخلی از طریق تشویق به تولید کالاهای وارداتی و صدورکالاها به دیگر کشورها، بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است.
هفتمین نمایشگاه اختصاصی ایران از 23 تا 26 بهمن ماه در شهر هرات باستان افغاستان و در تالار مولانا جلال الدین بلخی و هشتمین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در محل قصر نمایشگاهی عشق آباد از هشتم تا 10 اسفند ماه توسط شرکت مدیریت نمایشگاهی ایران به مدت 4 روز برگزار میشود.