واردات و صادرات غیرنفتی در سال 96/ تجارت خارجی با اروپا 52 درصد رشد کرد
فرود عسگری در گفتگو با مهر گفت: در یازده ماهه ابتدای سال جاری، ۴۱.۶ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی صورت گرفته که رشد ۵ درصدی را تجربه کرده است، این در حالی است که در این مدت، ۴۷.۶ میلیارد دلار واردات صورت گرفته که از رشد ۲۴ درصدی برخوردار بوده است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: ۶۰ تا ۷۰ درصد واردات کشور در حوزه کالاهای سرمایه ای و واسطه ای و در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد نیز کالاهای مصرفی را تشکیل میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش نرخ ارز در بهمن ماه، آثار خود را در میزان صادرات نشان داده یا باید منتظر افزایش رقم صادرات غیرنفتی کشور در ماه های آینده باشیم، تصریح کرد: نرخ ارزی که ملاک عمل برای محاسبات گمرک قرار میگیرد، بر مبنای نرخی است که بانک مرکزی اعلام میکند و بر اساس آن، نرخ برابری ارز حدود ۳۷۰۰ تومان در حال حاضر، محاسبه میشود. این در حالی است که هر هفته نرخ برابری ارز را بر اساس اعلام بانک مرکزی، محاسبه خواهیم کرد.
عسگری ادامه داد: بر اساس برآوردها، پیش بینی میشود که صادرات به دلیل اینکه در دو ماه اخیر رشد مثبت داشته، با رشد ۶ درصدی داشته است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا آمارهای تجارت خارجی ایران با تاخیر اعلام میشود، گفت: برای رفع این مشکل، واحدی را در ساختار جدید گمرک دیده شده که بر اساس آن، تحلیل آمار را بتواند خودش انجام دهد و با توجه به پارامترهای مختلفی که وجود دارد، آمار مناسبی را تحویل اقتصاد ایران دهیم.
حجم تجارت ایران با اتحادیه اروپا به 21 میلیارد یورو رسید
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: در 10 ماه نخست امسال، تجارت خارجی ایران با اتحادیه اروپا از رشد 52 درصدی برخوردار بود و به 21 میلیارد یورو رسید.
«مسعود خوانساری» امروز سه شنبه در سی و ششمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران، با تشریح آمارهای اقتصادی کشور در سال جاری، گفت: نرخ تورم بر اساس اعلام مرکز آمار ایران 8.2 درصد و بر اساس اعلام بانک مرکزی 9.9 درصد است که با توجه شرایط اقصادی پیش آمده، باز توانسته ایم به نرخ تورم تک رقمی برسیم.
وی رشد اقتصادی در نیمه نخست امسال را 4.5 درصد اعلام کرد و گفت: صندوق بین المللی پول، نرخ رشد اقتصادی ایران در کل امسال را 3.5 درصد و برای سال آینده نیز رشد 3.7 درصدی را پیش بینی کرده است.
رئیس اتاق تهران با بیان اینکه شاخص تشکیل سرمایه از سال 90 تا امسال منفی بود، گفت: این شاخص امسال از وضعیت رشد منفی خارج شده و به صفر رسیده است.
خوانساری افزود: در زمینه صنعت ساختمان، چند سال با ارزش افزوده منفی مواجه بودیم که در فصل دوم امسال ارزش افزوده این بخش مثبت شد.
وی رشد فعالیت های اقتصادی در 6 ماه نخست امسال را 4.9 درصد ذکر کرد و افزود: تعدادی از صنایع رشد مثبت داشتند اما 11 رشته صنعتی هنوز رشد منفی را تجربه می کنند.
رئیس اتاق تهران در جمع بندی سخنان خود گفت: اقتصاد ایران در سال 96 را در شرایطی به پایان می بریم که بیکاری و نبود رونق در تولید همچنان از مهمترین علائم آن است.
خوانساری اظهار کرد: با وجود ثبات نسبی حاصل از تورم تک رقمی، با دو عارضه بیکاری و فقدان رونق تولید ناشی از کاهش رشد سرمایه گذاری، دسترسی دشوار به تسهیلات و منابع مالی و کاهش رقابت پذیری کالاهای داخلی نسبت به کالاهای خارجی روبه رو هستیم.
به گفته رئیس اتاق تهران، این سه عامل ریشه در سه معضل اصلی کشور دارد که مثلث شامل سیاست گذاری ارزی ناصحیح، نابسامانی نظام بانکی در اعمال سیاست های پولی و کسری بودجه و بدهی های دولت است.
منبع: مهر/ ایرنا