پیگیری مدیریت تنظیم بازار پتروشیمی/ همه صنایع نیازمند توسعه پتروشیمی هستند

بسپار/ایران پلیمر محمد صادق مفتح همزمان با نمایشگاه ایران کمیکال گفت: یکی از مشکلاتی که در صنایع پایین دست پتروشیمی است بحث تامین مواد اولیه است در این باره جلسه های متعددی با مسئولان وزارت نفت و پتروشیمی برگزار کرده ایم که قرار است جلسه ها به صورت هفتگی و با استفاده از سیستم بورس مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: دستور رسیدگی توسط معاون اول رئیس جمهور صادر شده است هفته گذشته اولین جلسه برگزار شد و این جلسه ها ادامه دارد؛ سه موضوع بازار داخلی، بازار خارجی و استفاده از سیستم بورس کالا را پیگیری می کنیم.
جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی افزود: باید هماهنگی بین نیاز داخل و بحث صادرات صورت بگیرد؛ این تجربه جهانی است ما در زمینه فولاد و صنایع پایین دستی از ظرفیت بورس کالا استفاده کردیم.
وی خاطر نشان کرد: در سه تا چهار سال گذشته جلسه های مستمر بین بورس کالا و نهادهای متولی برگزار می شد که به دنبال ادامه این روند هستیم چرا که هیچ نیاز به استفاده از روش های سنتی قیمت گذاری و حواله کشی نداریم.
مفتح با بیان اینکه هماهنگی خوبی بین مدیران ارشد وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و نفت وجود دارد گفت: با بورس کالا به توافق رسیدیم و این نوید را می دهیم که در آینده نزدیک بازار محصولات پتروشیمی آرام و خارج از نوسان های شدید ارز خواهیم داشت و بسته حمایتی در نظر گرفته خواهد شد.
جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی عنوان کرد: در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نیز مشکلات صنعتگران در حوزه پتروشیمی حل شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مزیت های نسبی کشور ما بحث پتروشیمی است گفت: وضعیت تامین مواد اولیه و توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی یکی از موضوعات مهمی است که در این زمینه بخش خصوصی و اتاق تعاون به شدت فعال هستند و سرمایه گذاری های خوبی در این زمینه انجام می شود.
مفتح ابراز داشت: همه صنایع نیازمند توسعه پتروشیمی هستند، به اعتقاد من این نمایشگاه یکی از نمایشگاه بسیار خوب و مفید هست که امیدواریم با همکاری بخش خصوصی و مدیران پتروشیمی، در کنار رفع نیاز داخل، بازار صادراتی مطمینی را داشته باشیم.
۵۴۸۱ واحد تولیدی در تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی
حسین دُرّ، رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری تعاونی های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی اظهار داشت: پنج هزار و ۴۸۱ واحد تولیدی در ۲۲ واحد تامین نیاز استانی فعال هستند.
وی افزود: اکنون ۴۱ درصد از سهم بازار توزیع مواد اولیه را از بورس کالا تهیه می کنیم و در اختیار تولیدکنندگان کوچک قرار می دهیم ضمن اینکه بعضی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان از این اتحادیه اعتبار دریافت می کنند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری تعاونی های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی هیچ مزیتی برای عضویت در تعاونیها ندارند گفت: در تامین ما از بورس تهیه می کنیم، تامین سرمایه حرفه ای را انجام می دهیم ما در نقل و انتقال ها سامانه یکپارچه با همکاری یکی از بانک های کشور راه اندازی کرده ایم.
وی افزود: برای تامین مالی زنجیره همه مراحل را شفاف و به صورت الکترونیک انجام دادیم و با استفاده از برات الکترونیک خدمات ارائه می کنیم.
توانمندی واحدهای تولیدی و صنفی سبب خودکفایی ۷۰ درصدی صنعت مواد شیمیایی و قابلیت رقابت آن در بازارهای جهانی شده است. اکنون ۶۰۰ واحد صنفی در صنعت مواد شیمیایی مشغول به فعالیت هستند و توان افزایش این ظرفیت به هزار و ۲۰۰ واحد وجود دارد.
۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند و به طور غیرمستقیم نیز مشاغل زیادی ایجاد شده است.
دومین نمایشگاه بین المللی ایران کِمیکال (مواد شیمیایی، صنایع پایین دستی پتروشیمی و تجهیزات وابسته) از ۱۳ بهمن ماه امسال به همت اتاق تعاون ایران با همکاری اتحادیه صنف تهیه کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی تهران در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
این نمایشگاه فرصتی برای معرفی آخرین دستاوردها و توانمندی ها و تبلیغات در حوزه مواد شیمیایی از جمله رنگ، رزین، چسب، عایق ها، پوشش های صنعتی و کامپوزیت، صنایع غذایی، دارویی، کشاورزی، دام و طیور، مواد شیمیایی ساختمان، الستیک، پالستیک و پلیمر، صنایع نساجی و چرم مصنوعی، صنایع آرایشی و بهداشتی و سلولوزی، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، پتروشیمی، فرآورده ها و مشتقات نفتی و سایر موارد است.
ایرنا