اخباراخبار ویژه

اختصاصی ایران پلیمر از نهمین دوره کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاند/ دکتر مازیار خاکپور، دبیر کمیته علمی: نشست های تخصصی جذاب این کنفرانس و سخنرانی های متنوع آن را از دست ندهید

بسپار/ ایران پلیمر کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری نهمین دوره خود را در روزهای 28 و 29 بهمن ماه در هتل المپیک تهران برگزار می کند.

گفت و گوی خبرنگاران ایران پلیمر با برخی از فعالین این بخش به تدریج منتشر شده و خواهد شد. محور گفت و گو با دکتر مازیار خاکپور، دبیر علمی این دوره از کنفرانس به شرح زیر بود:

 

ایران پلیمر – آقای دکتر خاکپور چه طور شد که مسوولیت دبیری علمی این دوره را پذیرفتید؟

دکتر خاکپور: در دو دوره اخیر کنفرانس من به عنوان عضو کمیته علمی فعالیت داشتم. به ویژه در سال گذشته که آقای دکتر خراسانی مسئولیت دبیر علمی کنفرانس را بر عهده داشتند، همکاری نزدیکی با او داشتم. پس از انتخاب آقای دکتر خراسانی به عنوان دبیر کنفرانس و طی صحبتی که با ایشان داشتم این مسئولیت به من پیشنهاد شد. همکاری با ایشان در کنفرانس هشتم و نزدیک بودن ایده­ های ما در زمینه ­های مختلف باعث شد این مسئولیت را بپذیرم.

 

ایران پلیمر – شما دبیر علمی این دوره از کنفرانس مستربچ و کامپاند هستید. احتمالا در ادوار مختلف هم همانطور که اشاره کردید، در آن مشارکت داشته اید … به نظر شما این کنفرانس در دوره نهم چه قدر به
ایده آل نزدیک شده است؟

دکتر خاکپور: کنفرانس مستربچ و کامپاند در این چند سالی که در آن حضور داشتم همیشه رو به جلو حرکت کرده و سال به سال بهتر و پربارتر برگزار شده است. درباره کنفرانس نهم و این که چقدر به ایده ­آل نزدیک شده باید تا روز برگزاری صبر کرد، اما ما همه توانمان را برای بهتر شدن آن صرف کرده­ ایم. از هیأت مدیره و دبیرخانه انجمن تا کمیته های علمی و اجرایی، دبیر و تیم اجرایی کنفرانس، همه هم­راستا برای این هدف کوشیده ­اند. در این دوره سعی کردیم فرآیندها را مشخص ­تر کنیم و به اجرای بهتر آنها پایبند باشیم. بستر خوبی برای تحلیل داده هم فراهم شده تا به اجرای بهتر برنامه ­های کمیته علمی در سال­های آتی کمک کند. از طرفی فضای رقابتی بین مقالات دریافتی در کنفرانس نهم بسیار شدیدتر از ادوار گذشته بوده و بنابراین انتظار می­ رود سطح علمی این کنفرانس بسیار خوب باشد.

 

ایران پلیمر – در این دوره و در بخش علمی چه فعالیت هایی انجام شده است؟ از تشکیل کمیته علمی تا دریافت مقالات و داوری ها و

دکتر خاکپور: اولین فعالیت من تشکیل کمیته علمی با همکاری دبیر کنفرانس بود. برنامه­ ریزی برای برگزاری جلسات کمیته علمی، گزارش نتایج گفتگوها و پیشنهادات کمیته علمی به کمیته اجرایی و دبیر کنفرانس، کمک به تصمیم ­گیری­ های اجرایی، ایجاد هماهنگی بین اعضای کمیته و ارکان کنفرانس از دیگر فعالیت­های ما در این بخش بوده است. از زمان دریافت چکیده مقالات به طور پیوسته بررسی و رصد مقالات، ارجاع مقالات دریافتی به داوران، دریافت نتایج داوری­ ها و تشکیل بانک اطلاعات مقالات، انتخاب مقالات برای ارائه سخنرانی و پوستر، اعلام نتایج و در برخی موارد ارتباط با نویسندگان برای رفع مشکلات احتمالی انجام شد.

در کل حجم کار بسیار زیادی در کمیته علمی کنفرانس انجام شد که جز با همراهی اعضای این کمیته، دبیر کنفرانس، دبیرخانه و کمیته اجرایی ممکن نبود. البته همراهی همیشگی تیم اجرایی با محوریت مجله بسپار، بسیار در میسر کردن این مسیر کارساز بود.

 

ایران پلیمر – در انتخاب کمیته علمی چه فاکتورهایی در نظر گرفته شد؟

دکتر خاکپور: همه اعضای کمیته علمی درجه دکترای مهندسی پلیمر دارند. این مساله توان داوری مقالاتی متنوع در زمینه ­های مختلف را برای اعضا فراهم می­ کند. علاوه بر آن، تخصص در محورهای اصلی همایش، سابقه عضویت در کمیته­ های علمی و آشنایی با فرآیند داوری و گردش کار کنفرانس ­های علمی و فنی، شناخت صنعت مستربچ و آمیزه ­سازی و ابعاد فنی آن و البته تعهد به پذیرش مسئولیت سنگین داوری­ ها از مهم­ترین معیارهای انتخاب اعضای کمیته علمی بوده است. البته افراد بسیار دیگری شایسته حضور در این کمیته هستند که امیدوارم در سال­های آینده از فکر و توان علمی آنها استفاده شود. شخصا معتقدم در سال­های آینده حضور متخصصان جوان فعال در این صنعت که همه معیارهای گفته شده را دارند می­تواند به شکوفایی کنفرانس کمک کند.

 

ایران پلیمر – در این دوره از کنفرانس چه چیزهایی خواهیم شنید؟ چه در بخش پنل های تخصصی و چه در بخش ارایه مقالات و

دکتر خاکپور:  در جلسات شورای سیاست­گذاری، کمیته علمی و کمیته اجرایی بحث­ های بسیاری بر سر موضوع نشست­های تخصصی مطرح شد. این تفکر جمعی منجر به انتخاب موضوعات بسیار جذابی برای پنل­ های تخصصی و نشست­ های ارائه مقالات شد که در کنفرانس مطرح خواهد شد. پنل­ های تخصصی که در سالن اصلی کنفرانس برگزار خواهد شد بیشتر به موضوعات کلان و مدیریتی خواهد پرداخت که صنعت آمیزه­ سازی باید برای آنها به فکر راهکارهای نوین باشد. هفت نشست تخصصی سالن اصلی را می ­توانیم به دو بخش تقسیم کنیم. یک بخش نشست­ های به نسبت فنی­ تر شامل تعامل صنعت آمیزه ­سازی و صنعت پتروشیمی، اقتصاد چرخشی و آینده صنعت، و تحول در فناوری­های تولید هستند و بخش دیگر نشست­ هایی که به مشکلات پرداخته و به دنبال راهکار برای آنها است. در این بخش به موانع اقتصادی توسعه صنایع آمیزه­ سازی و در کنار آن روش­های نوین تأمین مالی، راهکارهای مقابله با مشکلات ناشی از ناترازی انرژی و فرصت­ها و تهدیدهای پیش رو در زمینه صادرات محصولات صنایع آمیزه ­سازی پرداخته می ­شود. حضور میهمانان و سخنرانان برجسته و صاحب نظر در این نشست­ها نوید بحث­هایی جذاب و راهگشا را می­ دهد.

در بخش مقالات، شاهد تنوع بسیار خوبی در سخنرانی­ ها خواهیم بود. در این نشست­ ها موضوعات متنوعی با محوریت نوآوری­ ها و دستاوردهای صنایع مستربچ و آمیزه ­سازی مطرح خواهد شد. این سخنرانی­ ها در نشست­ های متعدد همزمان در دو سالن با موضوعات نوآوری در افزودنی­ های پلاستیک به همراه یک نشست ویژه مواد ضدشعله، آمیزه ­های مهندسی، پلیمرها در صنایع آمیزه ­سازی، نقش و کاربرد دوده در آمیزه ­های پلاستیک، بهبود خواص پلیمرها به کمک آمیزه­ سازی، کاربردهای هوش مصنوعی و توسعه پایدار صنعت پلاستیک ارائه خواهند شد. این سالن­ها فضای مناسبی برای کسب اطلاعات به روز فنی برای کارشناسان و متخصصان صنعت و دانشگاه فراهم می ­کند.

در کنار نشست­های تخصصی، کارگاه مدیریت مالکیت فکری و ایده بازار کنفرانس به جذابیت کنفرانس خواهند افزود. مالکیت فکری موضوعی است که صاحبان صنعت نسبت به آن توجه کافی نداشته و فرصت­های مناسبی را به دلیل این غفلت از دست می ­دهند. این کارگاه گام مناسبی برای آغاز حرکت در مسیر حفاظت از دارایی فکری سازمان­ ها خواهد بود. ایده بازار هم فضایی برای ایجاد ارتباط بین صاحبان ایده و سرمایه ­گذاران فراهم می ­کند. این بخش می­ تواند با ایجاد بستر مناسب برای تجاری سازی ایده ­های ناب در صنعت آمیزه ­سازی، منجر به نتایج درخشانی در آینده شود.

 

ایران پلیمر – تمرکز این دوره روی چه روندهای تکنولوژیکی است؟

دکتر خاکپور: با نگاهی به عناوین نشست­ها و سخنرانی­ها، دو موضوع روندهای آینده فناوری­ های تولید آمیزه ­های پلاستیک و اثرات حرکت جهانی به سوی اقتصاد چرخشی بر صنعت آمیزه ­سازی در این دوره از کنفرانس به خوبی مطرح خواهند شد. در کنار آنها بحث ­هایی همچون کاهش مصرف انرژی، ظهور کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در فناوری تولید، کنترل کیفیت و طراحی مواد، و مواد نوین هم مطرح خواهند شد.

 

ایران پلیمر – روند رشد این رویداد را به لحاظ گردهم آوردن مخاطبان، ارایه مقالات، ایجاد شبکه ارتباطی میان دست در کاران علوم و صنعت مستربچ و کامپاند چگونه می توانید ارزیابی می کنید؟

دکتر خاکپور: به نظر من هر سال ابعاد و مشارکت در این کنفرانس رشد داشته است. پیش ­بینی من این است که با ادامه این روند، در دوره نهم شاهد فراگیرترین کنفرانس مستربچ و کامپاند خواهیم بود. البته این موضوع طبیعی است. این صنعت در سال­های اخیر با رشد فزاینده ­ای به لحاظ تعداد شرکت­های فعال و جذب نیروی متخصص مواجه بوده است. امسال همه رکوردهای کنفرانس از نظر مخاطبان و ارایه مقالات شکسته شد.
انتظار من این است که با ورود هرچه بیشتر فارغ التحصیلان جوان به این صنعت، چهره کنفرانس نهم پرشورتر و پرمخاطب ­تر بوده و امکان بیشتری برای شبکه ­سازی و بهره ­گیری شرکت کنندگان از فرصت­ های فراهم شده در همایش ایجاد شود.

 

ایران پلیمر- به نظر شما مشخصه این دوره چه خواهد بود؟ چه نوآوری هایی در برگزاری این دوره خواهیم دید؟

دکتر خاکپور: مشخصه این دوره در بخش نشست­های سالن اصلی، تلاش برای یافتن راهکارهای عملی برای مشکلات صنعت با حضور افراد برجسته و صاحب نظر خواهد بود. در این دوره شیوه جدیدی در برگزاری این نشست­ها به کار گرفته شده است که امیدوارم مدیران ارشد و میانی شرکت­ های عضو انجمن را کاملا مجذوب کرده و به علاوه علاقه مندان زیادی را به این سالن دعوت کند.

نشست­ های سالن­ های ارائه سخنرانی­ های فنی نیز همچون همیشه نتیجه یک سال تلاش واحدهای تحقیق و توسعه صنعت را به نمایش گذاشته و فرصت خوبی برای کارشناسان، دانشگاهیان و متخصصان برای آشنا شدن با آخرین پیشرفت­ها و دستاوردهای صنایع آمیزه­ سازی است. ویژگی این دوره رقابت شدید بین مقالات برای کسب جایگاه سخنرانی بود. نتیجه این رقابت افزایش سطح علمی سخنرانی ها از یک طرف و فرصت ایجاد بخش بزرگ ارائه پوستر از طرف دیگر است که فرصت بهره ­وری بیشتر از حضور در کنفرانس برای شرکت کنندگان فراهم می­ کند.

بخش ایده بازار را هم می ­توان نوآوری دیگر این کنفرانس برشمرد. به نظرم این بخش می­ تواند به پدیده کنفرانس نهم تبدیل شود.

 

ایران پلیمر – پیام این کنفرانس خصوصا در بخش ترندهای تکنولوژی برای حاضرین و مشارکت کنندگان چه خواهد بود؟

دکتر خاکپور: به نظرم پیام اصلی کنفرانس، الزام همگامی با تغییرات جهانی این صنعت است. دنیای فناوری به دنبال الزامات زیست­ محیطی، نیازهای فنی و کاربردهای نوین، و ظهور مواد جدید به سرعت در حال تغییر است. در کنار آن مشکلات خاص صنایع در کشور محدودیت­ هایی برای تغییر ایجاد می­ کنند. این کنفرانس می­ کوشد این تغییرات اجتناب ناپذیر را تشریح کرده و برای قدم گذاشتن در این مسیر راهکار ارائه کند.

 

ایران پلیمر – اقبال به این گردهمایی تا حدودی از سوی صنعت بیش از دانشگاه است. آیا همین تصویر را دارید؟ آیا کافی ست یا باید تغییر کند؟ چگونه؟

دکتر خاکپور:  بله و این طبیعی است. موضوع کنفرانس به بخشی از صنعت پلاستیک اختصاص دارد و توسط یک تشکل صنعتی برگزار می شود. بدیهی است بیشتر به مطرح کردن دغدغه ­های این صنعت و نمایش دستاوردهای آن بپردازد. اما آن چه که من در سال­ های اخیر دیده ­ام توجه روزافزون دانشگاهیان به این کنفرانس است. از دلایل این توجه، حضور روزافزون فارغ التحصیلان و وارد شدن شبکه ­های ارتباطی آنان در دانشگاه­ها در این صنعت، و افزایش همکاری­های صنایع آمیزه­ سازی با دانشگاه است. به نظر من خوب است این روند ادامه پیدا کند، اما رشد این روند معلول علت­ هایی است که بخشی از آن خارج از کنترل برگزارکنندگان کنفرانس است. از جمله این علت­ ها می ­توانم به تغییر سازوکارهای همکاری دانشگاه و صنعت، و افزایش توجه صنعت به توسعه محصولات دانش­ بنیان و نوین اشاره کنم.

در کنار دانشگاهیان و فعالان صنعت آمیزه­ سازی، من جای فعالان بخش ­های دیگر صنعت پلاستیک را در این کنفرانس بسیار خالی می ­بینم. اگر دقت کنیم، پژوهش ­های این صنعت با هدف حل مسائل صنعت پلاستیک انجام می ­شود. بنابراین بزرگ­ترین مخاطب این کنفرانس تولیدکنندگان محصولات متنوع پلاستیک هستند. امیدوارم در این دوره و دوره ­های بعد حضور پررنگ آنها را ببینیم. در این صورت شاهد ایجاد ارتباطات بسیار موثر و بحث ­ها و تبادل نظرهای بسیار کارساز خواهیم بود.

 

ایران پلیمر – برای جذب دانشگاهیان چه برنامه هایی در این دوره داشته اید؟ برای دوره های بعدی چه طور؟ با توجه به اینکه امروزه تمایل بیشتری هم از سوی محققین و پژوهشگران به کار مشترک با صنعت دیده می شود.

دکتر خاکپور: خوشبختانه دانشگاه­ها امروز تمایل بیشتری به همکاری با صنعت دارند. پیشترها متخصصان به دو دسته دانشگاهی و صنعتی تقسیم می ­شدند که مثل آب و روغن امتزاج ناپذیر بودند! اما در حال حاضر یک گروه بین این دو شکل گرفته که سر در صنعت و دل در دانشگاه دارند. این گروه توانسته ­اند دو گروه مقابل را به هم نزدیک­تر کنند. حرف­ های یک طرف را به زبان طرف دیگر ترجمه کنند و خواسته­ های دو طرف را روشن­تر منتقل کنند.

در این دوره هم مذاکرات خوبی با دانشگاهیان انجام شد تا از ظرفیت آنها برای جذب مقالات و تشویق به حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه در کنفرانس استفاده شود. امیدوارم امسال این حضور بیشتر و پرثمرتر از همیشه باشد.

بزرگترین برنامه برای دوره­ های آتی در این زمینه، نمایه ­سازی کنفرانس در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است. این کار باعث توجه بسیار بیشتر دانشگاهیان به کنفرانس به دلیل امکان کسب امتیاز علمی خواهد شد. نتیجه این کار رشد کمی و کیفی مقالات و ارتباط هر چه بیشتر دانشگاهیان و صنعتگران خواهد بود.

 

ایران پلیمر – برای خوانندگان این رسانه در خصوص کنفرانس چه صحبت پایانی دارید؟

دکتر خاکپور: یک ضرب ­المثل فارسی وجود دارد که می ­گوید: “مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد”. بدون حضور شنونده، بهترین سخنرانی­ ها بی فایده خواهند بود. کنفرانس هم بدون حضور شرکت کنندگان مشتاق به اهداف خود نخواهد رسید. همه تلاش من و همکارانم در دبیرخانه و تیم اجرایی کنفرانس ایجاد فرصت مناسب برای بهره­ گیری هر چه بیشتر شما طی دو روز برگزاری کنفرانس است. بنابراین از همگی خوانندگان شما دعوت می­ کنم با حضور خود، برگزاری موفق کنفرانس را تضمین کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا