اخباراخبار ویژه
اختصاصی بسپار/ بازیافت میکروبی، راه حلی برای بستهبندی های پلاستیکی چند لایه

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر یک گروه پژوهشی متشکل از پژوهشگران مهندسی آب، پسماند و محیط زیست، مهندسی مواد و مهندسی بسپار از دانشگاه کاسل و گروه میکروب شناسی و زیست فناوری از دانشگاه هامبورگ راه حلی برای بازیافت میکروبی به منظور توسعه روشی سازگار با محیط زیست که فیلمهای چند لایه را به مواد سازنده برمیگرداند ارائه کردند تا بتوان دوباره از این مواد برای کاربردهای با کیفیت بالا استفاده کرد. این پروژه با حدود 1.2 میلیون یورو تامین مالی میشود.
گذار به اقتصاد چرخشی، که با آن پلاستیک ها ارزش خود را حفظ میکنند، برای کاهش اثرات زیست محیطی پلاستیکها ضروری است. فیلمها یکی از مهمترین زمینههای کاربرد پلاستیک هستند و در بسیاری از کشورها تقریبا نیمی از بسته بندی های پلاستیکی یکبار مصرف را تشکیل میدهند. فیلمهای چند لایه که به ویژه در صنایع غذایی استفاده میشوند، در فرایند بازیافت مکانیکی فعلی به عنوان آلاینده در نظر گرفته میشوند و فقط میتوانند به محصولاتی با کیفیت پایین تبدیل شوند. با این حال، اگر امکان بازیافت این مواد با کیفیت بالا وجود داشته باشد، پتانسیل بسیار زیادی برای بازیافت حلقه بستهی فیلمهای پلاستیکی وجود خواهد داشت. گزینهی دیگر بازیافت شیمیایی است که برای زبالههای پلاستیکی با درجه خلوص پایین نیز مناسب است، اما به دلیل مصرف انرژی بالا و بازده محصول پایین فرایندهای شیمیایی مختلف که مواد پلاستیکی را به اجزای خود تجزیه میکنند، جذابیت کمتری دارند. به همین دلیل، پژوهشگران این گروه درصدد توسعه یک روش بازیافت جدید برای فراورش و بازیافت فیلمهای پلاستیکی چند لایه به محصولات با کیفیت بالا برآمدند: بازیافت میکروبی.
هدف پروژه ایجاد یک فناوری بازیافت جدید و بهینه از نظر زیست محیطی برای فیلمهای پلیاتیلن (PE) و فیلمهای چند لایه PE-پلی اتیلن ترفتالات (PET) است که منجر به تولید محصولات بازیافتی با کیفیت بالا از طریق بسپارش آنزیمی پلیاتیلن و رانشگری واکنشی (reactive extrusion) در پی آن میشود. این پروژه به دلیل رویکرد کاملا جدید میتواند راه را برای بازیافت فیلمهای چند لایه با تمرکز بر تخریب میکروبی هموار کند. پژوهشگران تا 4 سال آینده روی این پروژه کار خواهند کرد تا این روش نوین را برای بازیافت صنعتی بهینه کنند.
لینک کوتاه : http://link.iranpolymer.com/v7b