اختصاصی بسپار/ جواد مفتخرییان اصفهانی، مدیر تحقیق و توسعه آریا پلیمر پیشگام: کشور ما در زمینه بازیافت دیر یا زود درگیر پروتکل های جهانی خواهد شد

بسپار/ایران پلیمر
مفتخرییان: طی بررسی های انجام شده در نمایشگاه های داخلی و خارجی سالانه دستاوردهای جالبی توسط شرکت های مختلف داخلی و خارجی ارائه می شود. ولی از مهمترین آنها که جذابیت بالایی برای بنده نیز داشته است، تکنولوژی و طراحی تولید راکتورهای شیمیایی جهت بازپروری بازیافتی ها، خصوصا بازیافتی های مهندسی بوده است. همچنین در ایران تولید گریدهای مختلف پلی پروپیلن با MFI های بالا جهت دسترسی بهتر به خواص رئولوژیکی و مکانیکی در فرآیند آمیزه سازی و همچنین تولید گرید ترپلیمر پلی پروپیلن که در صنایع مختلف از جمله کامپاندینگ و مستربچ سازی موثر است از دستاوردهای مهم در این حوزه بوده است. همچنین تلاش های انجام شده در داخل کشور جهت تولید دستگاه های اکسترودر رفت و برگشتی تحت عنوان Co kneader از دستاوردهای ارزنده این سال است که می توان از نام برد.
عمده مشکلات جدی در سال 1403 بحث قطعی برق در فرآیند تولید محصول بود که متاسفانه علاوه بر هزینه بالاسری زیادی که به واحدهای تولیدی اعمال کرد، نوسانات کیفیت مواد اولیه پلیمری و ارایه خدمات بهتر به مشتریان را نیز تحت تاثیر قرار داد. نوسان قیمت دلار و مشکلات مربوط به واردات مواد اولیه جهت دسترسی به کیفیت یکنواخت در سال جاری از دیگر مشکلات واحدهای تولیدی بوده است.
کشور ما در زمینه بازیافت دیر یا زود درگیر پروتکل های جهانی خواهد شد که البته اتفاق مثبتی نیز هست. بنابراین ما در شرکت در زمینه تولید مستربچ های افزودنی جهت افزایش کیفیت مصرف مواد بازیافتی قدم هایی برداشته ایم و در ادامه نیز برنامه های تحقیق و توسعه داریم. به عنوان مثال تولید محصول مستربچ رطوبت گیر جهت استفاده مصرف کنندگان مواد بازیافتی و … .
همچنین با عنایت به اینکه زمینه تخصصی شرکت در حوزه سازگارکننده های پلیمری است برنامه ویژه ای در ارائه محصولات سازگار کننده با کیفیت بالا در سبد توسعه محصول شرکت قرار گرفته تا مشتریان ما بتوانند از میزان مواد بازیافتی بیشتری در کامپاندهای خود بدون ایجاد تغییرات در کیفیت محصول استفاده کنند.
واقعیت امر آن است که اوایل امسال وضعیت صادراتی خوبی داشتیم. ولی با توجه به اتفاقات پیش آمده در انتهای بهار و تابستان شرایط متفاوتی پیش آمد. متاسفانه از فصل پاییز به بعد، به دلیل اتفاقاتی همچون عوارضی که دولت ترکیه به عنوان بزرگترین بازار هدف صادراتی شرکت های ایرانی، برای واردات آمیزه ها از ایران قرار داد، مزیت رقابتی آمیزه های ایرانی در این کشور از بین رفت. همچنین اخیرا حمل و نقل و مالیات بر سوختی که این کشور قرار داده، فرایند صادرات را مشکل و هزینه بر کرده که با مناسبات سیاسی و بین المللی به نظرم می توان بخشی از این موارد را بهبود و تسهیل کرد. تصمیمات داخلی با توجه به نوسانات قیمت ارز و تخصیص نیز از مواردی بوده که واردات مواد اولیه را کند و مشکل کرده است.
کنفرانس مستربچ و کامپاند از اتفاقات بسیار خوب در حوزه پلاستیک در سال های اخیر بوده است. این دو روز کنفرانس فرصت خوبی برای دیدن همکاران در سایر شرکت ها و گاها اشتراک گذاری دستاوردها و ارائه راه حل برای مشکلات مشترک می باشد. از نکات قابل بهبود و پیشنهادات نیز هم می توان به افزایش تشویق در حوزه مقالات بازیافتی با رویکرد تجاری سازی، پشتیبانی از حضور شرکت های معتبر خارجی، ارائه گزارش از مواد اولیه وارداتی جهت شناخت ظرفیت های موجود در کشور و بومی سازی این محصولات نام برد.