اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ ساخت فیلم‌های زیستی PVA با پوسته‌های طبیعی دانه‌ها

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر پژوهشگران فیلم‌های زیستی PVA را با پوسته‌های بذر گونه ای از درخت کاج Putranjiva Roxburghii یا PRSS تقویت کردند که زیست تخریب پذیری و خواص بسته‌بندی سازگار با محیط زیست را بهبود بخشید. این فیلم‌های زیستی پلی وینیل الکل (PVA) به دلیل وجود پرکننده‌های طبیعی به دلیل زیست تخریب پذیری و خواص مکانیکی بهبود یافته امیدوارکننده هستند.

تقویت فیلم‌های زیستی PVA با پرکننده‌های PRSS
پژوهشگران آسیایی از پوسته بذر درخت کاج PRSS به عنوان پرکننده برای فیلم‌های زیستی PVA که به دلیل توانایی‌های تشکیل فیلم و نفوذپذیری آب بالا، اما تخریب‌پذیری محدود معروف است، استفاده کردند. پوسته بذرهای کاج آمایش شده با قلیا (at-PRSSF) باعث بهبود خواص تخریب‌پذیری فیلم‌های زیستی PVA شد و راه حلی برای مواد بسته بندی سازگار با محیط زیست ارائه کرد. آمایش با قلیا سازگاری این مواد را با ماتریس PVA افزایش می‌دهد و برهم‌کنش قوی‌تر با مولکول‌های PVA را تسهیل می‌کند که از طریق هم زدن مکانیکی در دماهای بالا برای توزیع و پیوند یکنواخت پراکنده می‌شوند. فیلم‌های زیستی نازک و انعطاف پذیر با این مواد در نهایت پخت می‌شوند. فیلم‌های زیستی PVA حاوی 20 درصد at-PRSSF بهترین نتایج را نشان دادند. به دلیل برهم‌کنش‌های مربوط به گروه‌های OH ویژگی‌های مکانیکی و سدگری بهبود می‌یابد که برای کاربردهای بسته بندی بسیار مهم است.

تحلیل حرارتی فیلم‌های PVA/at-PRSSF نیز بهبود قابل‌توجهی در مقاومت حرارتی در مقایسه با فیلم‌های PVA خالص نشان می‌دهد زیرا پرکننده بسیار بلورین در PRSSF حداکثر دمای تخریب فیلم‌ها را افزایش می‌دهد. در واقع فیلم‌های دارای 20 درصد PRSSF حداکثر دمای تخریب 334.8 درجه سانتی‌گراد را نشان می‌دهند که نشان‌دهنده عملکرد حرارتی قوی برای کاربردهای بسته‌بندی است.

هم‌چنین افزودن 20 درصد PRSSF استحکام کششی را تا 32.94 درصد و مدول یانگ را 16.24 درصد در مقایسه با فیلم‌های PVA خالص افزایش می‌دهد و یکپارچگی و چقرمگی ساختار را بهبود می‌بخشد.
افزایش خواص سدگری و محافظت در برابر پرتو فرابنفش و کاهش 88.38 درصدی عبور بخار آب در مقایسه با فیلم‌های PVA خالص از ویژگی‌های دیگر این فیلم‌های زیستی است که آن‌ها را برای کاربردهای مختلف بسته‌بندی مناسب می‌سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا