اختصاصی بسپار/کنترل زخم های مزمن با زخمپوشهای هوشمند

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر پانسمان های نسل بعدی می توانند به طور خودکار تغییر در وضعیت زخم را حس کنند و داروهای مناسب را در زمان واقعی تجویز کنند. زخمپوشهای هوشمند می توانند مراقبت از زخم را با حس کردن خودکار و انطباق با شرایط متغیر زخم مزمن متحول کنند. پژوهشی در خصوص پیشرفت این نوع زخمپوشها با کمک علم مواد، فناوری نانو و سلامت دیجیتال در Nature Materials به چاپ رسیده است.
پانسمانهای هوشمند نسل بعدی دادههای مستمری را در مورد بهبود و عوارض احتمالی ارائه میدهد. به عنوان مثال، اگر عفونت یا التهاب غیر طبیعی تشخیص داده شود، می تواند داروها یا سایر درمان ها را در زمان واقعی ارائه دهد.
زخم های مزمن پیچیدهتر و کمتر قابل پیش بینی هستند و احتمال عفونت بیشتری دارند که در موارد شدید ممکن است منجر به قطع عضو یا عوارض تهدید کننده زندگی شود. پانسمانهای هوشمند میتوانند با استفاده از فناوری بیسیم برای شناسایی التهاب، عفونت یا مشکلات جریان خون و هشدار دادن به بیماران و ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی از طریق بلوتوث، این خطرات را کاهش دهند.
زخمپوشهای هوشمند معمولاً از مواد زیست الکترونیکی استفاده میکنند که میتوانند سیگنالهای الکتریکی را به بافتها و سلولها ارسال کنند تا به بهبودی کمک کنند. در مقاله آمده است که بسیاری از آن ها آبژل های پیشرفته را نیز در ترکیب خود دارند که نرم، انعطاف پذیر و قادر به ذخیره و آزادسازی داروها در پاسخ به pH، دما یا سایر عوامل محیطی هستند. انواع مختلفی از حسگرهای تعبیه شده می توانند تغییرات درون زخم را تشخیص داده و مسیر بهبود را دنبال کنند.
برخلاف روش فعلی ارزیابی بصری زخم و طبقهبندی بدون معیارهای استاندارد، پانسمانهای هوشمند دادههایی را جمعآوری میکنند که میتوانند با استفاده از رایانه تحلیل شوند. این کار حتی از راه دور نیز قابل انجام است.