اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با جاوید انصاری، مدیر فروش و بازاریابی شرکت دن پلیمر و پارس نسیم گیلان: غیبت برخی ماشین‌سازان بزرگ در این دوره چایناپلاس مشهود بود

بسپار/ایران پلیمر سی و هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی پلاستیک و لاستیک چایناپلاس (Chinaplas 2025) از تاریخ 26 تا 29 فروردین ماه 1404 در مرکز نمایشگاهی و همایش جهانی شنژن برگزار شد. این نمایشگاه به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی در حوزه‌ی ماشین‌آلات و سامانه‌های تولید پلیمر، بستری برای معرفی پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و راهکارهای نوآورانه در صنایع پلاستیک و لاستیک فراهم کرد.
در مجموع از این نمایشگاه بیش از 281 هزار نفر بازدید کردند که حدود 68 هزار نفر از خارج چین برای بازدید نمایشگاه یاد شده آمده بودند.
تلاش کردیم در سه بخش فناوری های ماشین آلات فرآیندپلیمرها، نوآوری های مواد و آمیزه ها و بالاخره تازه های بازیافت و اقتصاد چرخشی با رصد دقیق نمایشگاه، سه گزارش مستقل را به خوانندگان ارایه کنیم.

انصاری: هدف اصلی ما از حضور در نمایشگاه چایناپلاس، برقراری ارتباط مستقیم و مذاکره حضوری با تأمین‌کنندگان پیشین، ارزیابی مجدد شرایط فروش و قیمت‌گذاری محصولات توسط عرضه‌کنندگان مختلف و انجام فرآیند benchmarking جهت مقایسه عملکرد و شرایط بازار بود. همچنین، این فرصت را مغتنم شمردیم تا از نزدیک با ترندهای نوظهور بازار، فناوری‌های جدید، و محصولات نوآورانه آشنا شویم و بتوانیم در جهت توسعه سبد محصولات برندهای دن پلیمر و نواکسیر، تصمیمات استراتژیک‌تری اتخاذ کنیم.

بسپار-با توجه به برگزاری نمایشگاه K در سال جاری آیا فکر می کنید در نمایشگاه چایناپلاس این دوره فناوری جدیدی ارایه شده یا همه شرکت ها در K رونمایی خواهند کرد؟
انصاری:با توجه به جایگاه نمایشگاه K به‌عنوان مهم‌ترین رویداد جهانی صنعت پلاستیک و پلیمر و تمرکز آن بر معرفی فناوری‌های پیشرفته، انتظار می‌رود رونمایی از نوآوری‌ها و فناوری‌های تحول‌آفرین عمدتاً در آن رویداد صورت گیرد. با این حال، در نمایشگاه چایناپلاس نیز شاهد معرفی برخی فناوری‌های جدید به‌ویژه در حوزه مواد اولیه بودیم، اما تحقق و ارائه گسترده‌تر این نوآوری‌ها به‌طور کامل، احتمالاً در نمایشگاه K انجام خواهد شد؛ چرا که ماهیت و مخاطبین آن، فضای تخصصی‌تری برای ارائه نوآوری‌های صنعتی فراهم می‌کند.

بسپار- آیا عدم حضور برخی ماشین سازان بزرگ در این دوره برای شما مشهود و محسوس بوده؟ آیا بر روی کیفیت نمایشگاه اثر داشته؟
انصاری: بله، غیبت برخی ماشین‌سازان بزرگ در این دوره مشهود بود، اما این موضوع تأثیر چشمگیری بر کیفیت کلی نمایشگاه نداشت. بسیاری از این شرکت‌ها ترجیح می‌دهند به‌صورت یک سال در میان در نمایشگاه چایناپلاس شرکت کنند تا در هر حضور، نوآوری یا فناوری تازه‌ای برای ارائه داشته باشند. این استراتژی باعث می‌شود حضورشان اثربخش‌تر باشد و بازدیدکنندگان نیز با انتظار دیدن تکنولوژی‌های به‌روز و متفاوت، انگیزه بیشتری برای بازدید از دوره‌های آتی پیدا کنند. در مجموع، ساختار نمایشگاه و حضور سایر شرکت‌های فعال، کیفیت رویداد را حفظ کرده بود.
بسپار_ میزان استقبال ایرانی ها از نمایشگاه چه طور بوده و بیشتر دنبال چه بودند؟
انصاری: بازدیدکنندگان ایرانی حضور قابل توجهی در این دوره از نمایشگاه داشتند. بیشتر آن‌ها به‌دنبال دریافت آفرهای ویژه، شرایط خرید رقابتی، و بررسی فرصت‌های همکاری تجاری با تامین‌کنندگان آسیایی بودند. همچنین بخشی از بازدیدکنندگان حرفه‌ای‌تر، علاقه‌مند به ارزیابی فناوری‌های نوین و بررسی روندهای جدید بازار مواد اولیه و ماشین‌آلات بودند.

بسپار- با چه نوآوری هایی در نمایشگاه در حوزه فعالیت خود روبرو شده اید؟
انصاری: در حوزه مواد اولیه، با نوآوری‌هایی در زمینه پایدارکننده‌های حرارتی نسل جدید، روان‌کننده‌های تخصصی با عملکرد بهبود یافته، و افزودنی‌های سبک‌کننده با فناوری‌های نوین مواجه شدیم. این محصولات با هدف بهبود خواص فرآیندی، افزایش پایداری حرارتی، کاهش وزن محصول نهایی و ارتقاء بهره‌وری تولید طراحی شده‌اند، که می‌توانند در صنایع مختلف به‌ویژه در حوزه بسته‌بندی و قطعات مهندسی نقش قابل توجهی ایفا کنند.

بسپار- آیا جنگ تعرفه ای میان امریکا و دنیا خصوصا چین اثری بر حضور شرکت ها در نمایشگاه داشته؟ اصولا چه اثری روی صنعت ماشین سازی پلیمر خواهد گذاشت به نظر شما؟
انصاری: بله، تأثیر جنگ تعرفه‌ای به‌ویژه در حوزه ماشین‌سازی و مواد اولیه کاملاً محسوس بود. برخی شرکت‌ها به دلیل ابهامات ناشی از تعرفه‌های متقابل، یا با محدودیت در صادرات و قیمت‌گذاری مواجه بودند یا با احتیاط بیشتری در نمایشگاه حضور یافته بودند. این شرایط باعث کاهش سطح عمومی قیمت‌ها شده و بسیاری از تولیدکنندگان ماشین‌آلات در حال ارزیابی مجدد استراتژی‌های خود هستند.

بسپار_ موضوع مذاکرات ایران و امریکا این روزها داغ است … دلار پایین آمده. به نظر شما بازدیدکنندگان ایرانی که با آنها در نمایشگاه گفت و گو می کنید نسبت به این موضوع مثبت هستند یا خیر؟ نظر خود شما و آنها نسبت به آینده مذاکرات چیست؟ آیا توافق می شود یا نه؟ و هر کدام روی صنعت پلیمر ایران چه اثری دارد؟
انصاری: در گفت‌وگو با بازدیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه، مشخص بود که نگاه غالب، بیش از آن‌که معطوف به کاهش یا افزایش مقطعی نرخ ارز باشد، بر لزوم ثبات اقتصادی و پیش‌بینی‌پذیری شرایط بازار متمرکز است. نوسانات شدید، چه در جهت افزایش و چه کاهش نرخ دلار، موجب تردید در تصمیم‌گیری‌های تجاری می‌شود و فعالان صنعت پلیمر، به‌ویژه در حوزه واردات مواد اولیه و تجهیزات، به دنبال شرایطی پایدار هستند که بتوانند برنامه‌ریزی‌های میان‌مدت و بلندمدت انجام دهند.
در خصوص آینده مذاکرات نیز، دیدگاه‌ها متنوع است، اما هر نوع توافقی که منجر به کاهش تنش‌ها و باز شدن مسیر تعاملات بین‌المللی شود، به نفع صنعت پلیمر ایران خواهد بود. در سناریوی توافق، شاهد بهبود دسترسی به فناوری‌های روز، کاهش هزینه‌های تأمین مواد اولیه، و تسهیل نقل ‌و انتقال مالی خواهیم بود. در مقابل، در صورت تداوم شرایط فعلی یا تشدید محدودیت‌ها، لزوم توسعه راهکارهای جایگزین و تقویت تاب‌آوری صنعت از طریق راه‌حل‌های خلاقانه و تطبیقی، بیش از پیش احساس خواهد شد.

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 271 ماهنامه بسپار که در نیمه اردیبهشت ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا