اختصاصی بسپار/ گفت و گو با سید محمود مفیدی شمیرانی، مدیرعامل گرانول معصوم: کارخانه شماره 3 در آذرماه افتتاح می شود

بسپار/ایران پلیمر گرانول معصوم در راسـتای بهـره وری هـر چـه بیشـتر و بـا تفکـر طراحـی و تولیـد انـواع کامپاندهای پلاسـتیکی و پلیمری در سـال 1374 بـا ظرفیـت تقریبـی سالانه 15000 تـن انـواع گرانـول PVC و 20000 تن انواع PP و 10000 تن انواع TPE و TPV در شـهر مقـدس قـم تأسـیس و فعالیـت خـود را رسـما آغـاز کرد.
محمود مفیدی در نمایشگاه و در محل غرفه این شرکت به خبرنگار بسپار گفت: شرکت ما از سال 1373 در زمینه تولید انواع کامپاند های پلیمری شروع به کار کرد. در ابتدا بر روی کامپاند های ساده مثل کامپاند های پی وی سی کفشی فعالیت داشتیم و رفته رفته با توجه به نیاز کشور به سمت تولید کامپاندهای پی وی سی تخصصی گرایش پیدا کردیم.
در حال حاضر به عنوان تولیدکننده انواع گرانول های پی وی سی با کاربردهای پزشکی، بهداشتی و صنعتی، انواع گرانول های TPE و TPV، انواع آمیزه های مهندسی مانند پلی پروپیلن های تقویت شده با الیاف شیشه، کربنات کلسیم و سایر افزودنی های دیگر مشغول فعالیت هستیم. عمده فعالیت ما در بازار های صنعت تجهیزات پزشکی، خودرو و لوازم خانگی است.
در سالهای گذشته با توجه به نیاز کشور، سعی کردیم میزان تولید آمیزه های پی وی سی پزشکی را افزایش دهیم و امسال در آذرماه کارخانه شماره 3 معصوم افتتاح می شود که دقیقا تولید انواع کامپاندهای پی وی سی مدیکال را سه برابر و TPE و TPV را دو برابر و کامپاند های مهندسی را هم به دو برابر ظرفیت فعلی خواهد رساند. مضاف بر آن با توجه به تخصصی بودن شرکت در زمینه کامپاندهای پی وی سی، این نیاز احساس می شود که بتوانیم زنجیره خوراک خود را تامین کنیم و به همین خاطر در کارخانه جدید انواع پلاستی سایزر که در پی وی سی پزشکی کاربرد دارند و همچنین انواع استابلایزهای مدیکال گرید را در برنامه تولید خواهیم داشت.
بسپار- با توجه به ترند های جهانی در صنعت کامپاندینگ، ما در کشور چه میزان با این ترند ها همسو هستیم؟
مفیدی: خوشبختانه صنعت مستربچ و کامپاند از صنایع هایتکی هستند که واقعا از اطلاعات و دانش فنی روز دنیا بی بهره نیست. شرکت هایی که در ایران وجود دارند، از نظر توانایی بسیار پر توان و فعال هستند. اگر ما بخواهیم به صورت واقع بیینانه نگاه کنیم باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که اگر جایی به مشکل بر می خوریم و کم کاری هایی صورت می گیرد به واسطه سیاست های قانون گذار است.
واردات، ثبت سفارش، تامین و تخصیص ارز زمان بر است. در زمینه صادرات ما پتانسیل های بسیار عالی داریم ولی بسیاری از تولیدکنندگان کشور ما متاسفانه به واسطه سیاست های اشتباه قانون گذار در زمینه صادرات و مشکلات برگرداندن ارز، اصلا اقدامی برای صادرات نمی کنند! چرا که ارزش افزوده خاصی برای آنها نخواهد داشت. به همین خاطر به نظر بنده باید قانون حتما اصلاح بشود اما در کل می توان گفت تولید کنندگان کشور در صنعت پلیمر جایگاه بسیار خوبی در کشور دارند و اگر قانون گذار و دولت از تولید حمایت کنند، با توجه به اینکه ما در کشور قطب تولید مواد اولیه صنایع پتروشیمی هستیم می توانیم قدم های بسیار مثبتی را در این بخش برداریم.
بسپار- چالش های موجود در بخش تولید کدام ها هستند؟
مفیدی: ما یک سری از چالش هایی که با آن درگیر هستیم در زمینه واردات مواد اولیه ای است که در ایران وجود ندارد. مهم ترین مساله زمانبر بودن تخصیص ارز به صنایع است. از جمله مشکلات دیگر، قطعی برق در سنوات اخیر است. امسال به صورت خیلی چشمگیرتر خود را نشان داد و تمام صنایع را فلج کرد. تمام نهادهای دولتی مثل دارایی، وزارت کار، تامین اجتماعی حتی یک روز از مطالباتی که دارند چشمپوشی نمی کنند و اگر تاخیری صورت بگیرد، به صورت قانونی اقدام می کنند اما واقعا این موضوع را قانون گذار متوجه نیست شرکتی که سه شیفت کار می کرده و در تمام هفته فعال بوده و امکان تعطیلی ندارد، چگونه باید متحمل خسارت های تعطیلی مکرر شود؟
ما هیچ زیرساخت جدیدی برای تامین برق ایجاد نکرده ایم و حتی نیروگاه های ما اورهال نشدند و اگر با این روندی که امسال شاهد آن بودیم کار پیش برود، قطعا در سالهای آینده مشکلات بیشتری را نیز خواهیم داشت. بحث صادرات یکی از مهم ترین مشکلات ماست، مشکلاتی که به واسطه تحریم ها وجود دارد و در آخر ما تا زمانی که با دنیا قهر باشیم و روابط دوستانه را با سایر کشور ها نداشته باشیم، این مشکلات وجود دارد و اوضاع بدتر نیز خواهد شد.
ایران کشوری است که دقیقا سیاست و اقتصاد آن به هم گره خورده و این زمانی باز می شود که ما سیاست و رفتارمان با دنیا یک رفتار درست و مسالمت آمیز باشد. در این صورت است که خیر و برکت این موضوع نه تنها به صنایع برمی گردد بلکه تمام مردم ایران از این مساله بهرمند می شوند.
مفیدی در ادامه گفت: ظرفیت صادراتی ما در گرانول پی وی سی مدیکال صفر است چون ما در حال حاضر فقط صنایع داخلی را پوشش می دهیم اما در سال آینده ما چیزی حدود 50 درصد در زمینه پی وی سی ظرفیت صادراتی خواهیم داشت. در حال حاضر خود شرکت ما هیچ صادرات رسمی ندارد چرا که از مسایل بعدی آن وحشت داریم که بخواهیم با نهادهای قانون گذار درگیر شویم و بحث برگرداندن ارز و مسائل دیگر مطرح شود. تا زمانی که تک نرخی شدن ارز محقق نشود، به نظر بنده صادرات همین چالش هایی که با آن مواجه هستیم را خواهد داشت و مسلما بیشتر نیز خواهد شد.
بسپار- برای بهبود اقتصاد کشور، پیشنهاد شما به سیاست گذاران چیست؟
مفیدی: ما تا زمانی که سیاست خارجی مان اصلاح نشود هیچ توفیقی در هیچ بخشی نخواهیم داشت و همواره پسرفت خواهیم کرد. پس اگر بخواهیم از سیاست گذار انتظاری داشته باشیم، در درجه اول این است که سیاست خارجی اصلاح شود و یک آشتی کامل با دنیا داشته باشیم و مسائل بعدی خود به خود حل خواهد شد. مجبوریم به یک شکلی در زمینه تولید دور بزنیم و این میان فقط کاسبان تحریم هستند که از این آشفتگی بازار سوءاستفاده می کنند و منتفع می شوند.
بسپار- تاثیر نمایشگاه ها بر روی توسعه صنعتی کشورها چیست؟
مفیدی: مسلما نمایشگاه ها در تمام دنیا برای اینکه شرکت ها دست به معرفی خود و تولیدات جدید خود بزنند، وجود دارند. همچنین با تکنولوژی های جدید و فناوری های جدید در نمایشگاه می توان آشنا شد. امسال در ایران پلاست حس و حال بهتری نسبت به سالیان گذشته دارم یعنی حس می کنم شاید بشود به صورت خیلی کمرنگ اسم این نمایشگاه را نمایشگاه بین المللی گذاشت. به نظر من صنعت پلیمر و تجهیزات پلاستیکی ضرورتی بر هرسال نمایشگاه داشتن ندارد چرا که شرکت ها سالانه دستاورد جدیدی ندارند و بیشتر این نمایشگاه ها جنبه بازدید دارد تا ارائه محصولات جدید.
نمایشگاه K در آلمان هر سه سال یکبار با توجه به پیشرفت هایی که در این صنعت اتفاق می افتد، برگزار می شود و فکر می کنم در این مورد نیز باید در ایران بازنگری بشود و زمان برگزاری نمایشگاه باید حتما مورد کارشناسی قرار بگیرد. اگر دوسال یکبار این نمایشگاه برگزار شود، اثرگذاری آن به مراتب خیلی بیشتر خواهد بود.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 264 ماهنامه بسپار که در نیمهمهرماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.