الیاف شیشه جدید مخصوص ظروف مواد غذایی

برگردان: تینا حقیقت نیا
بسپار می نویسد، شرکت 3B از تولید کنندگان الیاف شیشه به تازگی نوع جدیدی از الیاف شیشه را عرضه کرده است که علاوه بر خواص خوب عمومی، قابل استفاده در کاربردهای در تماس با مواد غذایی(food contact) است. هدف از ارائه این محصول تولید الیاف شیشه ای مناسب برای استفاده در بسیاری از کاربردها از جمله مواردی که با مواد غذایی در تماس هستند می باشد.
این الیاف با نام تجاری DS 1135-10N از نوع الیاف کوتاه و سازگار با مواد غذایی است که با هدف ساخت چندسازههای پلی آمیدی برای انواع کاربردها طراحی شده است. پس از تصویب مقرراتی در رابطه با عدم خاصیت آبکافتی مواد در جدیدترین قوانین تعیین شده برای ترکیبات در تماس با مواد غذایی، شرکت 3B اعلام کرده است که دامنه کاربرد الیاف DS 1135-10N در چندسازههای پلی آمیدی را گسترش خواهد داد تا جایگزین مواد فلزی و سایر چندسازههای پلاستیکی گرمانرم در مصارف متعددی که نیاز به خواص مکانیکی خوب و مقاومت پیرشی بالا دارند بشود؛ از قطعات خودرو
[EasyDNNGallery|2128|Width|400|Height|400|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
شکل1. میزان افت استحکام کششی چندسازه PA 66 و 30% الیاف شیشه در دمای o C130و در ترکیب 1:1 آب و گلیکول نسبت به زمان.
به گفته 3B طراحی این نوع الیاف شیشه به نحوی است که با بیشتر انواع پلی آمیدها مانند PA6، PA66، PA610، هم بسپار PA6/66 و پلیآمید نیمه آروماتیک(semi-aromatic) سازگار باشد. در حال حاضر الیاف شیشه کوتاه DS 1135-10N در بازارهای جهانی قابل خرید است.
Claudio Di Gregorio از واحد توسعه محصولات گرمانرم شرکت 3B بیان می کند که الیاف DS 1135-10N مطابق با استانداردهای رایج مربوط به مواد در تماس با آب و غذا مانند FDA وEC 10/2011 بوده و همچنین بدون آن که از گستره کارایی این محصول کاسته شود، نشان داده است که با اصلاحیه های مربوطه مانند BfR LII و ACS که پس از اعمال سختگیری های بیشتر در پایان سال 2015 تصویب شده اند نیز تطابق دارد.
[EasyDNNGallery|2129|Width|400|Height|400|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
شکل2. شرکت 3B گونه جدیدی از الیاف کوتاه شیشه ویژه ترکیبات پلی آمیدی به بازار عرضه کرده است که قابل استفاده در بسیاری مصارف از جمله کاربردهایی که با مواد غذایی در تماس هستند می باشد.
در صورت تمایل به مطالعه متن کامل این متن لطفا شماره 164 بسپار در اردیبهشت ماه 1395 را ببینید.