ترجمه اختصاصی بسپار/ رشد سالیانه ی چهار درصدی در تجارت حلال های هیدروکربنی تا سال 2030

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ ایران پلیمر ارزش تجارت جهانی حلالهای هیدروکربنی در سال 2019 برابر 6.2 میلیارد دلار بود. انتظار میرود تا سال 2030 رشد سالیانه ی 4% را از خود نشان دهد. حلالهای هیدروکربنی برای حل کردن نفت مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین در فرمولاسیونهای مختلف دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
این حلالها به دلیل سرعت حل شوندگی بالایی که دارند در فرمولاسیون انواع رنگ و پوشش، چسبها، لوازم آرایشی و روانکنندهها نیز مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از حلالهای هیدر.کربنی از منابع طبیعی مانند نیشکر و یا روغنهای طبیعی به دست می آیند.
صنایعی مانند غذا و نوشیدنی، محافظت فردی، دارویی و مانند اینها به طور پیوسته بر نوآوری و خاصتر کردن بسته بندی محصولات خود تمرکز دارند. این صنایع برای ایجاد تنوع در محصولات خود برای گسترده تر کردن مشتریان نیز تلاش زیادی میکنند. نتیجه ی این سیاستها، گسترش صنعت جوهرهای چاپ خواهد بود. افزایش تقاضا برای حلالهای هیدروکربنی در میان تولیدکنندگان دارو و همچنین سازگاری زیاد حلالهای آروماتیک با جوهرهای چاپ و موادی که در کشاورزی برای دفع آفات و حشرات به کار میروند از عواملی هستند که موجب افزایش حجم تجارت جهانی حلالهای هیدروکربنی میشوند. حلالهای هیدروکربنی مانند پروپان و بوتان به دلیل اقتصادیتر بودن و ایمن بودن، نسبت به حلالهای آلی بیشتر ترجیح داده میشوند.
قیمت پایین این حلالها و همچنین در دسترس بودن آنها از عوامل دیگری است که موجب افزایش مصرف آنها میشود. این حلالها در کشورهایی که صنعت پتروشیمی در آنها وجود دارد، مانند کشورهای آسیایی، سادهتر یافت میشوند. کاربرد همیشگی حلالهای هیدروکربنی در برخی صنایع، افزایش استفاده از وسایل یکبار مصرف، عاملان بزرگ تجاری و نوآوریها در محصول از دیگر عوامل رشد تجارت حلالهای هیدروکربنی است.
کاهش قیمت نفت خام، که یکی از مهمترین مواد اولیه در تولید پوشش ها به شمار میرود، باعث کاهش هزینه های شرکتهای تولیدکننده ی رنگ و پوشش شده است. این موضوع باعث افزایش تولید انواع محصولات در حوزه ی رنگ و پوشش خواهد شد و به همین دلیل تقاضا برای حلالها بیشتر میشود. به همین دلیل، افزایش تولید انواع پوششها و جوهرهای چاپ در آسیا و اروپا باعث افزایش تقاضا برای حلالهای هیدروکربنی خواهد شد.
حلالهای هیدروکربنی به دلیل ایجاد مواد فرار، برای سلامتی انسان و محیط زیست خطرناک هستند. افزایش مقررات سختگیرانه در مورد استفاده از حلالها موجب شده است تمایل به سمت حلالهای پایه زیستی افزایش پیدا کند. این تغییر در بسیاری از صنایع مانند چسبها، رنگ و پوشش، کالای نساجی، تمیزکننده ها و تولید مواد شیمیایی دیده میشود. بر خلاف حلالهای مرسوم، حلالهای زیستی از منابعی مانند بایومس، جنگلها، جانوران آبزی و پسماندها تهیه می شوند. این حلالها زیست تخریب پذیرند، خطر کمتری داشته و مواد فرار کمتری تولید می کنند. به همین دلیل ایمن تر هستند و با محیط زیست سازگاری بیشتری دارند. با توجه به این موضوعات، افزایش توجه به بایوحلالها از عواملی است که میتواند اثر منفی بر روی تجارت حلالهای هیدروکربنی داشته باشد.
بر اساس منطقه ی جغرافیایی، در سال 2019، آسیا و اقیانوسیه بیشترین سهم را در تجارت جهانی حلالهای هیدروکربنی داشتند. انتظار میرود در چند سال آینده چین یکی از تاثیرگذارترین کشورها در این حوزه باشد. کشورهای آسایی مانند هند، ژاپن و کرهی جنوبی از بزرگترین مصرف کنندگان حلال های هیدروکربنی به شمار می روند. دلیل این امر گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت در این کشورها است.