سخنرانی علیرضا میربلوک، دبیر و عضو هیات مدیره خانه صمت استان تهران با موضوع “سرمایه گذاری هوشمند و دستیابی به توسعه پایدار” در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی

بسپار/ایران پلیمر روز چهارشنبه و در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی دبیر خانه صنعت و معدن و عضو هیات مدیره این خانه، مهندس علیرضا میربلوک سخنانی با عنوان “سرمایه گذاری هوشمند و دستیابی به توسعه پایدار را ارایه کرد.
در بخشی از این سخنرانی آمده بود:
مغایرت ها و پیشنهادها در اسناد بالادستی برای استان تهران:
1- در هدف گذاری ظرفیت تولید برخی از صنایع منتخب در افق سال 1404 در برنامه راهبردی وزارت صنعت اعداد در برخی بخش ها به عنوان مثال پلاستیک اصلا دیده نشده است.
2- در بخش رویکرد و جهت گیری فعالیت های استان تهران برخی صنایع نظیر لوازم خانگی، صنایع پلاستیک، صنایع غذایی، آشامیدنی، صنایع نظامی و… پیش بینی نشده اند.
3- بازنگری جدی تعریف فعالیتهای صنعتی در شعاع 120 کیلومتری امری واجب و ضروریست. در حالیکه امروزه بسیاری از صنایع درون شهرهای اصلی کشورهای توسعه یافته وجود دارند، شاهد کلی نگری در تعریف آلایندگی در کشورمان برای کلانشهرها هستیم
4- زیر ساختهای استانی، نظیر بهره مندی از شهرک های فناوری با برنامه ها کافی نیست. بی معناست که اهداف غایی استان بی بهره از زیر ساخت های فناوری هستند.
5-سرشماری تعداد شاغلین دراسناد بالادستی محدود به کارگاه های بالای 10نفر می شود که این محاسبات با سطح و توزیع توان نیروی انسانی در استان تهران در تضاد کامل است. شاهد براین مدعا تعداد بسیار بالاتر جوازهای کسب صنعتی در استان تهران در مقایسه با گواهی های فعالیت صنعتی و پروانه های بهره برداری است.
6 -جذب سرمایه گذاری خارجی در سال95 فاصله معناداری بابرنامه دارد (27میلیون دلار در مقایسه با 1میلیارد دلار)
7- در اسناد بالادستی می بایست بازنگری سرانه مصرف و تطابق کلیه اقلام با کشور های توسعه یافته به ویژه برای استان تهران صورت پذیرد.به عنوان مثال سرانه مصرف مواد پلاستیک در کشور های توسعه یافته 125 کیلوگرم و درایران حدود 35کیلوگرم است.
8- صنایع آینده دار استان در برخی موارد احتیاج به بازنگری جدی دارند.
الزامات فوری و ضروری در استان تهران:
1.رفع مشکلات مدیریتی ناشی از سوء مدیریت در بخشهای مختلف
2. لزوم توسعه ارتباط مستمر با کشورهای توسعه یافته در راستای انتقال تجربیات و دانش مدیریتی شهرهای بزرگ
3. لزوم بازنگری محدودیت فعالیت های برخی رشته ها در شعاع 120 کیلومتری
4.لزوم بازسازی و نوسازی در صنایع و معادن و ارتقای بهره وری
6. پیشگیری از بروزفاجعه در بلایای طبیعی بخصوص زلزله که سرمایه ها را به فنا خواهد داد